Reklama

Reklama

Opravdový život

  • Kanada Sleepwalking
Trailer

Obsahy(1)

Peklo osamění a dospívání bez těch nejbližších.  Jedenáctiletá Tara se musí smířit s tím, že její nevyrovnaná matka náhle někam odjela s mužem, jemuž právě věnuje pozornost. Zatímco marně očekává její návrat, stále více si uvědomuje, že se o sebe nedokáže postarat. Otce Tara nikdy nepoznala a tak ji pod svá ochranná křídla alespoň na nějaký čas bere bratr matky, James...
Filmové drama o tom, jak je obtížné vymanit z nepříznivých rodinných okolností i předurčenosti osudu natočil režisér Bill Maher. Ve svém debutu se opřel o silný příběh a herecké výkony známých představitelů: Charlize Theronová ztvárnila úlohu Joleen, Dennis Hopper hraje tvrdého farmáře Reedyho. Hudbu k snímku napsal vynikající skladatel Christopher Young. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to kvůli Charlize, ale ohromila mě spíš AnnaSophia Robb, která mě dostala už v Terabithii. Ale takovej Nick Stahl, bezdůvodně podceňovanej herec, tomu to šlo taky pěkně od ruky. K tomu celkem zajímavej scénář, no dalo se. Vypíchnout musím scénu, která inspirovala i filmový plakát - když mladá Tara byla u bazénu - fakt moc hezky natočený. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tento film presne vystihol svoju podstatu. Na nic sa nehral, bol podany tak, ako to bolo aj myslene. Samozrejme, nie som ziaden filmovy kritik a je to moj subjektivny nazor. Kedze presne takyto druh a typ filmov vyhladavam, viem co od nich ocakavat. Depresivne prostredie, pocit, ze cely zivot stoji za ho.no, ze za ho.no stat aj bude... Ale v konecnom dosledku proste spnil moje ocakavania. Herecke vykony boli fajn, postavy nam dali to, co sme aj ocakavali. Pre mna rozhodne vyborne stravenych 100 minut. ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo, pokud mám jako divák nabýt kýženého dojmu, o který se tento film (ne)snaží musím k tomu dostat víc. Stačila by nějaká větší snaha ukázat víc charakterových rysů, pohnůtek nebo něco víc z minulosti (proboha vždyť je tu 2,5 postav!). Naopak dostávám suché a pochmurné drama, které není vlastně ani drama a jen se vleče v podmračeném tónu scénaristy, který nemá zájem diváka ani utopit v dešti, zabít ho v bouři natož mu ukázat jak vypadá slunečný den. 40% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je úžasný příběh ze života, úžasný civilní film ve své nejčistší a nejdokonalejší podobě. Zkrátka příběh, který odráží tvrdou realitu a kde jen málokdo a málokdy má důvod být šťastný, veselý a bezstarostný. Ale vážení, takhle mnohdy reálný život vypadá, a proto je tento film tak dokonalý a tak povedený. Já osobně musím říci, že už jsem hodně dlouho neviděl tak příjemný a přitom realitu odrážející film, který by mě dokázal takto zaujmout. Od začátku do konce je to film, kde jednotlivým hrdinům není co závidět, a kdy si divák říká, jaká další smůla za chvíli jednotlivé postavy potká. Zkrátka dokonalý film ze života, jemuž k té dokonalosti kromě výborně napsaného příběhu a perfektně vybraných natáčecích lokací pomáhají velkou měrou také jednotliví herci. Nick Stahl, kterého jsem dosud neznal, předvedl vynikající výkon, kdy jsem mu tu jeho roli "smutného klauna", jak jsem si tento jeho part sám pro sebe nazval, po celou dobu filmu absolutně věřil a chvílemi jsem pochyboval o tom, jestli to náhodou není doopravdy. AnnaSophia Robb si vedla neméně skvěle a výsledný dojem z filmu pak dotvořil "tyran" Dennis Hopper, který roli záporáka zvládl na výbornou. Není nad čím váhat, uděluji pět hvězd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sleepwalking neponúkol nič, z čoho by som mal padnúť na zadok. Jediné, čo vo filme vyniklo, bolo celkom slušné vybudovanie atmosféry sociálnej bezútešnosti s obmedzenými možnosťami nájsť prijateľné východisko. Neexistuje ľahké riešenie, pričom niekedy dokonca človek musí aj niečo oželieť. Dejová linka bola však neskutočne nezáživná a mdlá. Situáciu trocha zachránil násilnícky Dennis Hopper, ktorý bol v postave tyranského otca dokonale presvedčivý. Okolo seba dokázal rozptýliť tak nepríjemne negatívnu auru, až z toho mrazilo. Nedostal však toľko priestoru aby celkový dojem nejako radikálne zmenil k lepšiemu. Čo ma však najviac znechutilo bol koniec. Lovím v pamäti lovím, ale nepamätám si film, kde by bolo finále tak odfláknuté a predčasne ukončené. Rozhodne ešte bolo čo k pointe filmu povedať. Škoda. Vidím to na slabší priemer, pod ktorý sa výraznou mierou podpísali výborné scénky s D. Hopperom. 55/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pracovný názov filmu bol Ferris Wheel. (misterz)

Reklama

Reklama