Reklama

Reklama

Opravdový život

  • Kanada Sleepwalking
Trailer

Obsahy(1)

Peklo osamění a dospívání bez těch nejbližších.  Jedenáctiletá Tara se musí smířit s tím, že její nevyrovnaná matka náhle někam odjela s mužem, jemuž právě věnuje pozornost. Zatímco marně očekává její návrat, stále více si uvědomuje, že se o sebe nedokáže postarat. Otce Tara nikdy nepoznala a tak ji pod svá ochranná křídla alespoň na nějaký čas bere bratr matky, James...
Filmové drama o tom, jak je obtížné vymanit z nepříznivých rodinných okolností i předurčenosti osudu natočil režisér Bill Maher. Ve svém debutu se opřel o silný příběh a herecké výkony známých představitelů: Charlize Theronová ztvárnila úlohu Joleen, Dennis Hopper hraje tvrdého farmáře Reedyho. Hudbu k snímku napsal vynikající skladatel Christopher Young. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo, pokud mám jako divák nabýt kýženého dojmu, o který se tento film (ne)snaží musím k tomu dostat víc. Stačila by nějaká větší snaha ukázat víc charakterových rysů, pohnůtek nebo něco víc z minulosti (proboha vždyť je tu 2,5 postav!). Naopak dostávám suché a pochmurné drama, které není vlastně ani drama a jen se vleče v podmračeném tónu scénaristy, který nemá zájem diváka ani utopit v dešti, zabít ho v bouři natož mu ukázat jak vypadá slunečný den. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela depka prakticky bez světlých okamžiků. I když holka dostane k narozkám pastelky, nebo se objeví nějaký ten vzácný úsměv, pokaždé nad tím leží mrak beznaděje. A přitom zrovna tady jsem chtěl, aby se mračna roztrhhaly a v závěru byl vidět alespoň jeden paprsek. No jak to dopadlo nechám na posouzení ostatním. Já ho tam neviděl. Ale takhle to asi občas chodí. Nelze nezmínit povedené obsazení s talentovanou AnnaSophií Robb v čele, ale ani ta ze mě tu deku nesundala. 60% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Film s výbornou melancholickou atmosférou o životě na maloměstě. Díky skvělému výběru herců celý příběh vyznívá skvěle. Ale i tak se nemůžu ubránit pocitu, že celý tak nějak zůstal v půli cesty. Některé pasáže se mi bohužel zdály až moc nedotažené, ale tyhle typy filmů mám obzvlášť ráda, proto ho i přes své nedostatky řadím do slabšího nadprůměru. ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

- You know, you could really start unpacking some of your own shit instead of sitting there and pretending to do your homework. - I'm not pretending to do my homework. I'm pretending not to hate my life. - Well, you're not doing a very good job of pretending. -Well, maybe I'm not applying myself. Taru, sotva náctiletou dívka vyrůstající v rodině bez otce, peněz a zázemí, opouští její matka a po nějaké době v dětském domově se jí ujímá matčin bratr - ovšem otce nahradit nedokáže. A protože mají zhluboko do kapsy, tak společně vyrážejí na farmu jeho otce, jejího dědečka. V tu chvíli se po nich matka začne shánět. Abych se přiznal, důvodem, proč jsem přes půl roku čekal na tento snímek, byla jen a pouze AnnaSophia Robb. Tu jsem si zamiloval už v Terabithii a netrpělivě jsem čekal, co po doslova mihnutí v beztak podprůměrném Jumperu ukáže v další "větší" roli. A jí jsem opravdu zklamán nebyl, dokonce ani ostatními hereckými výkony - to vše bylo na úrovni. Celkem precizní avšak střízlivá režie s kombinaci se scénářem, který je možná až přehnaně jednoduchý a poněkud postrádá spád, lehce sráží toto byť nízkorozpočtové rodinné drama. Silně emotivní, ale stejně nic, co by chytlo za srdce, nepustilo a nedalo vám byť jen pomyslet na něco jiného, stejně ale velmi krásně nenucený "smutný" film, za který se Bill Maher rozhodně nemusí stydět a jako režisérský debut rozhodně více než obstojné. 7/10. Scénář: Zac Stanford ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se se díval jenom, že tam je AnnaSophia Robb. Nedávno sem sní viděl Terabithii tam mě nadchla. A ta holka mě zase nezklama. Sice jí je sympatičtější hrát veselejší role, ale zahrála to dobře. Dennis Hopper a Woody Herrelson tady byly jenom chvilku, ale sem snima spokojen. Podle mě tam Charlize Theron tam vůbec neměla být. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pracovný názov filmu bol Ferris Wheel. (misterz)

Reklama

Reklama