Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dve autá, pričom dej sa väčšinou odohráva v jednom z nich a dokopy 6 hercov stačia na plnokrvne strašidelnú jazdu. Hneď po úvodných minútach ma napadla atmosféra Dickovho románu Ubik, niečo v zmysle: čosi nie je v poriadku, nedá sa zistiť čo vlastne, nejasností nie je veľa, ale sú tajomne desivé, mimo zabehaných pravidiel, prirodzenej logiky vecí, ktorým je ale podriadená bežná rodinná jazda autom. Nemožnosť vysvetlenia privádza postavy k nečakane slovne odhaľovaným ťarchám podvedomia, úzkostlivo stráženým rodinným previneniam a z toho vyplývajúceho skratkovito "nenormálneho" správania. Príjemné zimomriavky nočného sledovania sa už dlho nedostavili v takej intenzite. Emočne pôsobivá jazda myšlienkovo ktovieako neobohatí, ale jednorazovo spoľahlivo zaujme spracovaním, vtipom a pôsobivou atmosférou postupne budovaného strachu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kolik parády nadělá schopný režisér uprostřed noci v hlubokém lese s jedním prázdným kočárkem a minimálním rozpočtem? Cha! Náhodou docela dost. Vánoční rolničky-rolničky zpívané v autě pošahanou rodinkou na odpis, jejíž členové jsou na sebe jako psi („Co je špatné na večeřích s mojí rodinou?“- „Tvoje rodina!" případně „Je mi líto, zlato, ale na tvou matku seru!“) a jsou všichni bez výjimky zralí na pár facek. Odborně naporcovaný potenciální zeť a vzpomínka na milovaného křečka v mikrovlnce, jako amatérská první pomoc při šoku, děťátko v zavinovačce (a v rozkladu). A jedna vycáknutá třešnička na tomto nechutně, leč zdařile rozpatlaném konverzačním dortu. Miss červenec, přilepená žvýkačkou na kmen buku a zneužitá puberťákem (klid, jen k samohaně). To vše uprostřed nekonečného pustého lesa, na silnici lemované v pravidelných intervalech cedulemi „Marcott“. A odnikud nikam projíždějící tajemné černé auto, samozřejmě. Zřejmě fáro převozníka Charona, řekl bych. Jenže nesympatičtí manželé (hlavně božská “Granny Boone“ Lin Shaye) si po letech už natolik lezou krkem, že jim nerozhodí sandál ani hnusný mord zeťáka a dál s gustem vedou své žabomyší spory. Syn a dcera jim zdatně sekundují. Zkrátka: je to podivné, je to pořádně ujeté (těch ujetých mil!) a oběti schválně vedou natolik debilní a mimózní dialogy, že ten duch ženy v bílém vám, ve srovnání s nimi, bude připadat jako docela normální holka (u té rozkošnicky sfouknuté sirky byla přímo k zulíbání). Jenže tentokrát to vše není scénáristický omyl, ale záměr. Čirý výsměch divákům, korunovaný rozkoší z masáže vyhřezlého mozku. „Copak jsme chtěli tak moc, mít hezké Vánoce?“   Velmi vypečená jízda! ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Mno... tak já se teda nebál a bohužel ani nesmál. Přiznávám, občas mi na tváři uklouznul úšklebek, ale jinak mě všeobecné nadšení minulo a z vtípků typu - 55 letej chlápek neví kdo je Marilyn Manson se jednoduše do křečí nedostávám. Navíc celou rodinku jsem začal nenávidět už z počátku a nejradši bych je povraždil sám. Nějaký tajemno v tomhle polopatickém dílku s pointou průhlednou jako 30 let starej pauzák taky nikde nevidím a pokus o nádech mystična s papírkem v samém závěru mě neohromil, naopak tady jsem se konečně pousmál. ; ) Nicméně Dead End v bílém rozhodně neurazí a hlava rodiny pozornost udrží. Průměr. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příznivci daného žánru budou jistě spokojeni, protože po hororové stránce je to zvládnuté výborně, atmosféra je po většinu filmu dokonale napnutá a těch několik vtipných hlášek a humorných situací ji v žádném případě nemůže narušit. Ale žádný hororový kult v tom rozhodně nehledejte, na to je tento snímek příliš béčkový, průhledný a klišovitý. Ne, žádný šokující trhák to není, ale jako napínavá a svižná duchařina to funguje skvěle. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dost silná jízda v jednom autíčku po vašich nervech. Sledoval jsem tento filmek o půlnoci, když jsem byl sám doma a opravdu... opravdu to není nejlepší nápad :). Filmek jenž výborně vypiplává atmosféru. Výborný depresivní pohled z výšky na les a cestu po které jede jediné auto (no to protože je Štedrý večer). Další depresivní pohled pro mě je pohled na projíždějící auto v němž je váš příbuzný... Opravdu zajímavá cesta. Slušné herecké obsazení na jistě béčkový horor. Možná je tento horor opravdu béčkový, ale budete u něj vyděsení mnohem více než u jakéhokoliv normálního ne-B hororu. Pár hnusných vtípků a jedna cool líbačka. Stojí za shlédnutí!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama