Reklama

Reklama

Námořní vyšetřovací služba

(seriál)
  • USA NCIS: Naval Criminal Investigative Service (více)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2024), 336 h 43 min (Minutáž: 40–87 min)

Hrají:

Sean Murray, Mark Harmon, David McCallum, Brian Dietzen, Pauley Perrette, Rocky Carroll, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Emily Wickersham (více)
(další profese)

Série(21) / Epizody(466)

Obsahy(1)

Tým zvláštních agentů, kteří operují mimo vojenské velení, musí vyšetřit každý zločin, který má něco společného s námořními silami, bez ohledu na to, jakou hodnost mají podezřelí. Vede je zvláštní agent Leroy Jethro Gibbs, který vedle racionálních úvah vždy dá i na své instinkty... (TV Prima)

Videa (254)

Trailer

Recenze (314)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější tv-seriál hýři ostrovtipem a ani výměna jednoho z hlavních aktérů mu neuškodila. S lehkostí spojuje klasicky vedenou kriminálku a relativně novou CSI, vědátorství ale nezachází do extrémů aby mohlo začít nudit a často postava hlavního vyšetřovatele Gibbse takové rozprávky, které zachází až moc daleko zarazí, jelikož jeho postava je určitým způsobem odrazem divákova přání moc se v tom nešťourat. Tím se dostávám k dalšímu plus, a tím jsou hlavní hrdinové - do jednoho jsou charismatičtí a charakterově rozmanití. Každá postava má určité vlastnosti nebo schopnosti, které všem ostatním scházejí. Gibbs je vedoucí týmu, má největší zkušenosti s řešením případů i s bojem ve válce, vidí tak nějak skrz věci a dokáže si dobře domýšlet. Jeho hlavní předností je skvělá intuice. Dinoso je vtipný a řekl bych normální old-school vyšetřovatel, raději se spoléhací na klasické metody a vlastní nápady než na moderní fidlátka. Ziva, původně izraelská agentka MOSADu, je zdaleka nejtvrdší z celého týmu, vycvičená zabíjet. Abby je totálně ztřeštěná holka nicméně velmi schopná entusiastická laborantka a z celého týmu nejcitlivější a tak nějak nejlidštější. McGee je šprťák, zelenáč, přestudovaný PC maniak, jeho schopnosti reprezentují moderní svět a orientaci v něm. A pak je tu dvojice coronerů, postarší profesor Ducky - léty vyzrálý a zcela nejzkušenější člen přináší nadhled a klid do týmu a jeho naopak mladý učeň, který by svou povahou zapadl někam na střední školu. Nakonec je tu vedlejší postava (zbytečná a nesympatická) nadřízeného Gibbse, která ani v původních dílech nebyla. Já mám nejraději Dinosu, právě díky jeho vtípkům. Příběhy jsou originální, dostatečně versatilní i díky množství tématům, kterých se může děj dotýkat. Díky těmto kladům jsem ochotný odpustit i přehnaný patriotismus a neskrývaný obdiv k Izraeli (Izrael má tady stejnou ne-li dokonce větší váhu než USA!!!), i když v posledních viděných dílech byla i troch kritiky právě mosadu. (vyšetřovací metody, zkaženost hlavního představitele mosadu) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Já vím není to ideální, ale díky vtipu a senzačně vykresleným postavám je to seriál, které jemu podobné nechává za sebou. Má totiž svůj vlastní šmrnc a styl. Díky čemuž to nejsou jen příběhy z kriminálních archů vyšetřovacích služeb. Na druhou stranu čím dál seriál jde, musíte si zvyknout na lehce se zvyšující americkou nacionální vložku. Ale stále v snesitelné míře. 90% Dodatek z 24.9.2014: Obavy, že s odchodem Cote de Pablo alias Zivy Davidové, půjde seriál kvalitativně dolů se nepotvrdily. Ale spíš se ukázalo, že seriál má svojí zlatou éru už za sebou (nepřekonaný vrchol přišel od druhé do šesté série). Seriál sice ustál odchod jedné z hlavních (a skvělých) postav, ale nutno podotknout, že jeho vrchol už se nevrátí (ten náboj a ta energie z toho už nikdy sálat nebude; na druhou stranu největší krizi má už seriál zřejmě také za sebou, a to v 8. sérii, kdy tvůrci řešili otázky "co s tím? jak to oživit? trochu nakopnout?" a výsledek byl na facku, ale v deváté sérii se už zase srovnali). Už desátá série naznačila, že kvalita jde mírně dolů, nejde přitom tolik o případy, jako spíš o okoukanosti prostředí, postav a celé struktury seriálu. Díky (v rámci daného žánru) vysoké kvalitě dialogů a skvělým postavám i hercům, ale NCIS stále zůstává nejlepším moderním (ale zároveň klasickým) kriminálním seriálem současnosti s epizodickou strukturou. A jak je vidět tenhle status seriálu jen tak někdo nevezme. ()

Reklama

činta 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál ani po letech neztrácí nic ze svého kouzla. Všechny postavy do jedné mají svůj originální příběh, seriál nešetří nečekanými zvraty a překvapivými situacemi, geniální situační humor, díly které mají hlavu a patu a nemůžete si být jistí, jestli nějaká úplná drobnost nebude hrát třeba v dalším části hlavní roli a hlavně tuny charismatu Leroye Jethra Gibbse. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Takový milý seriál- díly jsou sice podobné, ale nejsou naivní takže to nikoho neruší, postavy mají docela jednoduché charaktery, ale jsou jinak dobře zahrané a fajn takže také neruší, hudba je docela hezká a i po několikátém poslechu neruší... Zkrátka a dobře- NCIS je skvělá zábava na necelou hodinu, která vás na danou dobu zaujme, takže vám ani nepřijde uplynulý čas jako ztráta času a který vás hlavně pro svůj vtip udrží i po několik sérií... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Po škole hneď ako som došiel domov som zapol TV a práve tento seriál tam pravidelne chodieval. Ako výplň medzi nudným čakaním na obed som si skrátil tú dlhú chvíľu tým, že ho budem sledovať. Zábava to zrovna nebola, no ako som už spomínal, keď sa nudíte pozriete si hocičo. Takže, kvôli vyplní medzi čakaním na "lepšie" dávam priemerné hodnotenie...65% ()

Galerie (3 435)

Zajímavosti (527)

  • Timothy McGee (Sean Murray) měla být postava jen pro jednu epizodu v seriálu, ale nakonec se z něho stala stálá postava. (Katka189)
  • Donald P. Bellisario původně nechtěl Marka Harmona obsadit do hlavní role Gibbse, připadal mu na tu roli málo drsný, a tak nabídl tuto postavu Harrisonu Fordovi. Ale ten se nechtěl uvázat k „nekonečnému“ seriálu a odmítl. Až pak byl Harmon „vzat na milost“. (Katka189)

Související novinky

Reklama

Reklama