Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhý Andersonův celovečerák sice už nese typické znaky jeho tvorby včetně pro něj typické poetiky a zvláštních figurek, ale dohromady to ještě není tak vyladěné a funguje to pouze z části. Na doplnění restu v rámci jeho kinematografie nelituji, že sem viděl, ale narozdíl od ostatních jeho kousků tohle už znova neuvidím. I když kdo ví...70% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Rushmore je bezpochyby jednou z nejoriginálnějších romantických komedií devadesátých let. Za mořem má kultovní status, který si stále u nás Wes Anderson nevydobyl. Je zkrátka až moc divný a nekonvenční, a to není pro každého. 70 % [Druhé zhlédnutí] Wes Anderson je prostě výstřední až na půdu, na jednu stranu jsou si všechny jeho filmy neuvěřitelně podobné (klad nebo zápor?), ale stále musí být osvěžující pro jakéhokoliv unaveného filmového fanouška. Ač preferuji Hackmana s celou jeho tanenbaumovou famílií, Rushomore je tím štětcem jímž se Anderson upsal ďáblu filmové originality. Mimózní, ale vůbec ne oddechová komedie, která to právem dotáhla do slovníků. 85 % ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Andersonova poetika bizarných postavičiek žujúcich svoj "iný" život v "reálnom" prostredí na mňa vždy spoľahlivo funguje, rovnako ako jeho svojský druh humoru a až smutno melancholické ostrenie na svoje postavy a porozumenie ich charakterom. I keď v porovnaní s neskoršími jeho filmami mi Rushmore pripadal o málinko menej kompaktne uzavretý v svojich vlastných pravidlách a vytvorenom mikrosvete. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson prostě umí. Těžko hledat mezi současnými tvůrci někoho, kdo dokáže napsat a zrežírovat tak poetické filmy jako Život pod vodou nebo právě "Učitelku". Filmy, které sledujete s přihlouplým úsměvem na tváři a které ve vás zanechají velmi příjemný pocit i dlouhé hodiny po skončení. A k hereckému obsazení taktéž nemám slov - Murray, Williams a především Schwartzman hrají skvěle. Plný počet hvězd snad ani nemá cenu řešit... ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Anderson je podivín, takže podobných filmů v tomhle žánru je pomálu, ale stejně si nemůžu pomoct...neoslovilo mě to. I když Schwartzman a Murray jsou perfektní. Zatímco mi Život pod vodou přišel opravdu geniální, tohle je někde napůli cesty, a to je škoda. Nicméně jeho filmy mají vzestupnou tendenci, tak uvidíme dál. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Bentley použité vo filme požičal filmárom majiteľ iba pod podmienkou, že jeho dcéra si zahrá malú úlohu. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde pani Crossová a Max kŕmia ryby a hovoria o smrti milovaných, musel Jason Schwartzman (Max) stáť na krabiciach, aby bol rovnako vysoký ako Olivia Williams (pani Crossová). (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno