Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

tron 

všechny recenze uživatele

SRDCOVÁ SEDMA je svieža romantická komédia, ktorá na jednej strane disponuje šikovným a originálnym „dvojitým“ scenárom, na strane druhej, ak nie ste fanúšikom sladkých bonbónov... a tiež treba povedať, že niektorí diváci nemajú v láske ako Gwyneth Paltrowovú, tak ani Johna Hannaha. Inak ale skôr príjemné prekvapenie, ktoré by vďaka spomenutému scenáru mohli zniesť (kvôli partnerovi) i tvrdšie nátury. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo mnohokrát řečeno, na tomhle filmu je skvělý jeho ústřední námět "Co by kdyby...", ale jinak už nic. Ve filmu se hezky prolínají dvě verze reality, což ale není nijak náročné na sledování, zvlášť po změně účesu, ale zbylá romantická výplň už není ničím originální. Nenudí, ale ani nijak zvlášť nedojme, je zkrátka skrz naskrz šedivě průměrná. Ale už jen za ten nápad si film pozornost zaslouží. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"Cheer up. Remember what the Monty Python boys say. 'Always look on the bright side of life?' No, 'Nobody expects the Spanish inquisition.'" Další z mnoha pokusů o rozpolcení děje na více paralelních částí, scénář však v tomto případě místy pokulhává. Ovšem jako odpočinkový snímek na nedělní podvečer ideální. :) ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Věci jako je zajímavý scénář, režie nebo (většina) hereckého obsazení , mají zcela bez debat největší podíl na úspěchu tohohle filmu. Skvělá a krásná Gwyneth Paltrow, kterou jsem si v poslední době hodně oblíbil mi tu velice dobře pasovala, ale například taková Jeanne Tripplehorn , kterou po herecké stránce vůbec nemusím (i přestože se do role mrchy dobře hodila), tady (dle mého gusta) místy až přehrávala . Tyhle maličkosti však nemění nic na tom, že si film ty 4 hvězdy zaslouží -> tady jsou. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Neustálé spory na téma "OSUD" vedu mnohdy sám se sebou. Jak to vlastně je? Je vážně tak důležité, jestli stihneme vlak, nebo nestihneme? Vážně se může celý život z tohoto důvodu změnit? Je to asi dle názorů jednotlivých lidí. Každopádně mi Srdcová sedma jako film sedla vynikajícně, i když jsem si v některých chvílích říkal, že film má asi tři hodiny, ve skutečnosti tomu tak není ;) Jen je trošku pomalejší, ale za to jen tak nevyšumí! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno