Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

lamps 

všechny recenze uživatele

Standardní britská cukrovinka s nevyhnutelným happyendem, které ale nelze upřít úžasný dějový spád a nápaditě zpracované a hlavně samo o sobě originální příběhové schéma. U tak ambiciózního námětu samozřejmě mnohem více než jinde vyvstává otázka, zda-li se z toho nedalo vytěžit mnohem více, ale to podle mě není problém Srdcové sedmy - ta nám totiž nabízí tolik noblesního humoru, neotřelých zvratů, megasympatických hereckých výkonů a možná (nedej Bože!) i životních pravd, že více já osobně absolutně nevyžaduji... 80% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Cheer up. Remember what the Monty Python boys say. 'Always look on the bright side of life?' No, 'Nobody expects the Spanish inquisition.'" Další z mnoha pokusů o rozpolcení děje na více paralelních částí, scénář však v tomto případě místy pokulhává. Ovšem jako odpočinkový snímek na nedělní podvečer ideální. :) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co mi z tohoto filmu vyplývá? Inu, že se nemá spěchat na vlak. Nikdy! :-) Ono by se možná nabízelo spíše rčení "osudu neujdeš", ale přijde na to. Je osudem člověka způsob prožití života, jsou osudem člověka lidé, se kterými se setká anebo je osudem každého člověka smrt? Na to ať si odpoví každý sám. Srdcové sedmě můžete vyčítat, že je útokem na city, že je průhledná a kdesi cosi. Na mě však zapůsobila. Možná proto, že moc dobře vím, jak velkou roli hraje v životě člověka náhoda, možná proto, že mnoho věcí přenechávám slečně štěstěně, a dost možná i proto, že jsem několik situací uvedených v příběhu zažil sám na vlastní kůži. K hereckým výkonům asi toto; o tom, že Gwyneth Paltrow hraje stejně pěkně, jak pěkně vypadá, se nemusíme příliš dlouho bavit. Tak to zkrátka je. O pobavení by stál spíše John Hannah a jeho sympatické ztvárnění postavy, která mi díkybohu na konci filmu překazila tendence k úvahám, jestli jsme my chlapi opravdu do jednoho takoví grázlové. Oproti tomu, jeho jmenovec John Lynch nejen, že vypadal poněkud šíleně, ale dle mého názoru navíc svou postavu nezahrál tak, jak by ji ve skutečném životě zahrál kdokoli jiný. Nicméně, ani tato skutečnost neměla šanci zkazit hřejivý pocit, který se mnou rozprostřel v momentě, kdy se za Gwyneth a Johnem Hannahem naposledy zavřely dveře výtahu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že pokud připustíme existenci alternativních světů, tak není možné, aby mezi nimi nebyly dramatické rozdíly. Jedna sekunda, jeden metr, jedno ne/vyslovené slovo a budoucnost může vypadat úplně jinak. Howitt nám jedno takové rozcestí ukázal a minimálně polovinu filmu to fungovalo vcelku dobře. Pak to vše trochu ztratilo na tempu a postavy nevěrného přítele a jeho milenky nabobtnaly do karikatur. Což je škoda, nebyl důvod jejich konání a vlastnosti hrotit. I tak jde o vcelku pohodovou komedii, která neurazí. 70% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Věci jako je zajímavý scénář, režie nebo (většina) hereckého obsazení , mají zcela bez debat největší podíl na úspěchu tohohle filmu. Skvělá a krásná Gwyneth Paltrow, kterou jsem si v poslední době hodně oblíbil mi tu velice dobře pasovala, ale například taková Jeanne Tripplehorn , kterou po herecké stránce vůbec nemusím (i přestože se do role mrchy dobře hodila), tady (dle mého gusta) místy až přehrávala . Tyhle maličkosti však nemění nic na tom, že si film ty 4 hvězdy zaslouží -> tady jsou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)

Reklama

Reklama