Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie s Julií Roberts a Hugh Grantem. On hraje zmateného knihovníka a ona v podstatě sama sebe. Náhodou na sebe narazí a přeskočí mezi nimi jiskra. Pak se to trochu zkomplikuje. Nejlepší je ale Hughův střelený velšský spolubydlící Rhys Ifans. "Z jakého že jste časopisu? Jsem z Koně a psa." :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V škole som nikdy veľmi neobľuboval chémiu a dvojica Julia Roberts - Hugh Grant mi vlastne splnila želanie. Oni sú úplne bez chémie. S inou dvojicou by to dopadlo oveľa lepšie, ale títo dvaja protežovanci, najmä slizúň Grant kazia romantickú náladu. Najlepšou z filmu sa tak stala pesnička Ronana Keatinga - You say it best when you say nothing at all. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. No Matter What - Boyzone ,2. You've Got A Way - Shania Twain (Notting Hill remix) ,3. I Do (Cherish You) - 98 Degrees ,4. She - Elvis Costello ,5. Ain't No Sunshine - Bill Withers ,6. How Can You Mend A Broken Heart? - Al Green ,7. Gimme Some Lovin' - Spencer Davis Group ,8. When You Say Nothing At All - Ronan Keating ,9. Ain't No Sunshine - Lighthouse Family (bonus track) ,10. From The Heart - Another Level (bonus track) ,11. Everything About You - Steve Poltz (remix, bonus track) ,12. Will And Anna - Trevor Jones (Score) ,13. Notting Hill - Trevor Jones (Score) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ačkoliv je příběh absolutně nereálný, díky příjemně poklidnému tempu, lehké romantice a špetce jemného inteligentního humoru se může řadit spíše mezi ty lepší romantické komedie. Julia Roberts je decentní, středně odměřená, ale stále lidská a vhodně pomáhá své postavě poukázat na to, že celebrity jsou taky jen lidi. Škoda jen, že film v některých momentech spadá dost do průměru a provařených/předvídatelných pasáží - celkové vyznění není nijak speciální, tudíž třebaže nejsem zklamán, v horizontu všech filmů musím zůstat na lepších 3*. 7/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatnou romantiku, ale nedokázala mě zkrátka nějak zvlášť přikovat do sedačky, nevyvolala ve mně něco hlubšího, takže musím zůstat u průměrného hodnocení, jímž chválím zejména herecké výkony, ale také námět. Pouze u scény, kdy Hugh Grant zaslechne mluvit Annu o románku s ním a posléze si se zdrcujícím výrazem sundá sluchátka z uší a opustí parčík, ve mně vyvolal něco intenzivnějšího. Přesto bych však byl nerad, kdyby čtenář tohoto komentáře nabyl dojmu, že se mi film nelíbil. Líbil, ale nebylo to na více než 3*. :) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Lavička v parku použitá ve filmu se nyní nachází v Austrálii ve městě Perth, konkrétně v Queens Gardens. Neznámý dárce ji koupil a nechal poslat do Perthu. (don corleone)
  • V scéne, kde je Julia Roberts (Anna) akože vo vesmírnej lodi a v skafandri, má na nohách obuté lyžiarky. (Katty)
  • Představitel Williama Thackera (Hugh Grant) v rozhovoru pro GQ prozradil, že režisér Richard Curtis se při psaní scénáře nechal inspirovat skutečným příběhem svého známého z Notting Hillu, který měl romantický vztah s jistou celosvětově známou osobou. Herec neupřesnil, o jakou celebritu šlo. (fifox)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno