Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Melies 

všechny recenze uživatele

3 / 10 Tak takýto drastický kvalitatívny pokles som skutočne nečakal. Zatiaľ čo prvé tri diely patria podľa môjho skromného názoru medzi to lepšie, čo sa na poli komédií urodilo, tento diel im nesiaha ani po obušok za opaskom. Figúrky, ktoré som mal tak rád, sa tu stávajú iba smutnými bábkami v rukách neschopného scenáristu, ktorému sú slová ako humor a vkus očividne cudzie. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

V době vzniku jednoznačně nejslabší díl, dokonce ani závěr to moc nevylepšuje. Čtyřka Policejní akademie pokulhává hlavně v nových postavách, které jsou jednoduše řečeno špatné, vždyť koho by bavil morbidně obézní černoch, debilní babka a spousta nevýraznejch a takřka zbytečnejch nováčků? Alespoň si Zed prožil lovestory a já se zasmál u scény s Badulou a jeho mrtvym bráchou. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Víš, že vypadáš trochu jako Tom Cruise ve filmu Top Gun?“ ,,Jó?“ Je to skutečně tak, že s každým dalším dílem jakoby ubývalo tvůrčích sil. Známé postavy už nedokáží nijak překvapit a stávají se ztělesněním jedné maximálně dvou vlastností. Snad jen Zed mi dokázal ještě vyčarovat úsměv na tváři, jinak je legrace málo a vtipy jsou ubohé a trapné. Příběh se potácí na pomezí frašky, nepochopitelnou roli v něm hraje skupina skateboardistů (ale zase jsem si mohl prohlédnout, jak vypadal Tony Hawk za mlada) a všichni z občanské patroly v čele s paní Feldmanovou, která jakoby vypadla z Kameňáků. Tackleberry bohužel nedostal tolik prostoru co dříve a už jen přihrává na smeč paní Feldmanové. Alespoň na Sharon Stone se příjemně dívalo. A úvodní píseň Citizens on patrol, to muselo být zlo už tenkrát. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jediným větším kladem čtyřky je návrat Harrise, který je v podstatě hlavní postavou filmu a také jedinou zárukou kvalitních vtipů v tomto díle. Jinak je stará parta mnohdy dost upozadněna a takový Hightower, Hooksová ale i Mahonney mají na plátně kolikrát dost dlouhé pauzy. Tady to vypadá, že už tvůrci moc nevěděli kam dál. Opět přibrali několik nových charakterů, částečně kopírují děj trojky, ale nové charaktery prostě nefungují a jsou nesympaticky přestřelené (agilní důchodkyně...). Furt tu jsou nějaké berličky, které fungují vždy - Modrá ústřice, ale jinak je tu prostě viditelná tvůrčí únava. "Pohyb, pohyb, pohyb" ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No a toto je už začiatok úplne iných častí než prvé tri diely, a už aj doteraz prirodzený a neumelý Guttenberg to celé ťahá s ťažkosťami a čo je podstatnejšie, nasilu! Boli časy, keď som sa ako školák na základnej tešil z každého ďalšieho dielu, teraz by som ich s radosťou vymazal z dejín kinematografie. Poteší snáď len malá promenáda mladého Tonyho Hawka. 55%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Sharon Stone (Claire Mattson) sa rozhodla účinkovať v tomto filme potom, čo sa jej rozpadlo prvé manželstvo. V tejto neľahkej životnej situácii sa rozhodla, že najlepšou terapiou bude stráviť nejaký ten čas s bandou komediantov. (beso74)
  • V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú. (DJ Rocco iNc)
  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)

Reklama

Reklama