Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Buď se mi to zdá nebo se s horrory v poslední době roztrhl pytel. Po béčkovinách jako byl House of wax (Dům voskových figurín), druhý Kruh přichází jeden z mála horrorů, který by mohl stát za zmínku. Skeleton key není nijak děsivý horror to říkám předem. Prakticky jsem se u něj nebál až na posledních pár minut, kdy se však zlehka dala prohlédnout finální pointa(ta je mimochodem velmi dobrá a docela umí zarazit). Bohužel není moc co pochvalovat. Kate Hudson je fajn, ale je to čistě průměrná herečka a ve Skeleton key to potvrzuje. Ostatní jsou na tom podobně. Ať už Gena Rowlands nebo Peter Sarsgaard. Film stojí na myšlence, že víra je všechno. Ochutnejte tento film a uvidíte jestli uvěříte. Mě nepřekvapil jak měl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Problém Kľúča je ten, že sa v ňom celý čas relatívne nič poriadneho nedeje a potom naraz bum prásk, príde finále ako víno​​. A hneď po ňom sakramentsky pôsobivá pointa (aj keď ak pozeráte na horory často, jednoduchou kombinatorikou sa na ňu dá prísť už niekde za polovicou). Práve tento dravý prerod ilustruje, o koľko mohol byť prvý polčas lepší. Režisér si dáva až príliš načas, na to, že má v skutočnosti k dispozícii niečo málo pod deväťdesiat minút a ešte v polovici vlastne neviete, čo sa bude diať. Chýba tu nejaký spínač, ktorý by uviedol vaše nervy do pohybu a držal v takej tej (ne) príjemnej neistote, nahlodával, naznačoval. Takto zostal Softleyho počin medzi vydeseným a spokojným divákom len niekde na pol ceste. Čo je ale v tomto kvalitnom remesle stále dosť na to, aby ste si ho pozreli, pretože šanca, že vás dostane, je oveľa väčšia, než že sa na poli hororov urodí ešte niečo šťavnatejšieho. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

NENÁVISŤ+3:15 ZOMRIEŠ Trochu slabšia ducharina, pri ktorej ani moc nezamrazí, ale aj tak má zaujimavú atmosféru. Naplno ťaží z krásy Kate Hudson, a rovnako aj z riedkeho scenára. Príbeh sám seba degraduje, ale na Kate behajúcu v nohavičkách a obtiahnutom tričku by som sa dokázal pozerať aj v horších veciach. Myslím, že ako celok stále trochu lepšie ako GOTHIKA, ale to mi možno len učarovala Kate... ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Posudzovanie, či je film strašidelný, alebo nie, nechám na iných, nakoľko z doterajších skúseností mi vychádza, že v kine sa báť proste neviem. No slušná atmosféra (miestami mierne pripomínajúca zabudnutý VHS-kový kultík GRANDMA'S HOUSE) sa nepostrehnúť nedala a najvypätejšie scény dokážu vyvolať príjemné a divácky obľúbené zimomriavky, čo sa cení. Polhviezdičku k hodnoteniu pridáva až nečakane slušná (vzhľadom k čistokrvne priemerným predchádzajúcim minútam) záverečná pointa. Rozhodne jeden z najlepších zástupcov žánrového mainstreamu, aké rok 2005 zatiaľ vypľul. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Scenár dá sa povedať v rámci žánru bezchybný, finále geniálne. Problém je ale v Softleyho réžii. Čo svedčilo K-Paxu alebo Krídlam vášne tu už vyslovene kazí dojem. The Skeleton Key chcel byť HOROR a pýtal si total brutal masaker, nie TV prístup. Málo temné, málo husté, málo diabolské, nehovoriac už o tom, že taký Alan Parker by z toho urobil psychologickú drámu s myšlienkou, nie iba síce neurážajúcu, no poľahky zabudnuteľnú skladačku... Ideálne vo dvojici, kde tá druhá polovička nepozerá horory lebo sa "strááášne bojí", ale nejaký by predsa len skúsila. Kľúč hororom je, ale fanúšika či trošku náročnejšieho diváka uspokojí ledva z polovice. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)

Reklama

Reklama