Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, kde se sešli dva z nejlepších herců své doby a k nim jedna z nejúžasnějších hereček celé historie. Grant a Stewart jsou prostě úžasní a to, jak Jimmy Stewart někdy mluví, s jakou kadencí, to je úchvatné. Cary grant je tentokrát ten více ležérní, ale to vůbec nevadí, protože oni se doplňují stejně skvěle, jako je doplňuje Katharine Hepburn. Výborná jízda, u které se může člověk pořád alespoň usmívat. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se sešli tři z největších hollywoodských hvězd všech dob. Dva dvorní herci mistra Alfreda Hitchcocka Jimmy Stewart a Cary Grant a možná vůbec nejslavnější herečka všech dob, Katherine Hepburn. Takový lesk vás chtě nechtě poněkud oslepí - přistupovat k takovému filmu nezaujatě vzhledem k těm jménům je velice těžké. Možná jen díky tomu je Příběh z Filadelfie tak slavný. Přesto, vtipy a gagy jsou milé a opravdu zábavné, příběh je sice hodně triviální (ostatně, jde o screwball comedy), ale mistr Cukor ho podal s vkusem a elegancí, takže se na to dobře dívá a my upřímně držíme palce šarmantnímu Grantovi, aby si tu svoji Zrzku na konci vybojoval. Krásný exemplář kvalitní klasické komedie. Pokud vám zachutná, doporučuju poohlédnout se po Jeho dívce Pátek či Leopardí ženě... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je poměrně složité nebavit se, když se na svatbě krásné snobky sejde bývalý manžel s budoucím manželem a týpkem, který je ochoten si ji okamžitě vzít. Zvlášť, když dialogy mezi zúčastněnými vyloženě jiskří a podpásovými údery se nešetří. Vidět to na velkém plátně a v češtině (urputným honěním titulků to trošku ztratilo na pohodě), tak s pátou hvězdou patrně neváhám. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která sází na fungující jiskření mezi hlavními představiteli a ironické/jízlivé dialogy. Ze silného hereckého obsazení, zvláště ústřední trojice, byl mým favoritem jednoznačně Cary Grant se svým odzbrojujícím nadhledem a dobře načasovanými glosami (ze všech filmů, ve kterých se jsem ho prozatím viděl, se mi zde líbil možná vůbec nejvíc). Slušné 4*, pohodová zábava. „Jasně si vzpomínám na vaše líbánky. Vy dva na plachetnici. Věčná láska, že?“ – „Jak to víte?“ – „Mně jediné jste nerozšlápl foťák. Hodil jste ho do moře.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Cukrovito sladký, Hepburnovsky pôsobivý, Grantovsky vtipný a Stewartovsky umelecký. Tak by sa dal popísať tento film, ktorý je mierne naivnou ale svojim spôsobom neskutočne príjemnou a krásnou rozprávkou so sociálnym podtextom , geniálnym scenárom a obmedzením prostredím na ktorom je rozohraný neskutočne vtipný a romantický príbeh aký len môže byť. Cukor natáčal filmy s určitou precíznosťou a ľahkosťou jemu vlastnou takže aj v dvatsať minutovej scéne ktorá sa odohráva len v jednej miestnosti dokázal odľahčiť všetko čo sa dalo a tak spravil scénu zaujímavejšou a krajšou. Čo sa týka spracovania väčšinou to u divadelných hier prenesených na plátno dopadne veľmi dobre vzhľadom na to že scenáre sú väčšinou napísané a jediné čo treba je ich len uviesť na filmovú podobu a pripraviť prostredie pre scénu. Vyšlo to aj tu a perfektne. Hepburnová nemôže s krásou súťažiť s Audrey ale čo do herectva je predsa len trocha lepšia , hravejšia a príjemnejšia. Celkovo jej chápanie postavy, odriekanie dialógov alebo celkom obyčajné scény kde len sedí a popíja majú šmrnc a pozornosť strháva na seba. Stewarta mám rád , pretože tento chlapík spolu s Hitchkokom vytvorili kopec nezabudnuteľných diel, ale vidieť ho takto vlastne na začiatku jeho kariéry, kde hraje kvázi umelca je nostalgické a príjemné a jeho imporvizácie a celkovo jeho herectvo je priamo úmerné snímku takže môžem len pochváliť. No a nakoniec majster Grant ktorého vtipné znázornenie bývalého Tracynho manžela s veľmi neobvyklím menom je zahrané na výbornú. Jeho komediálny prejav tu dosahuje hraníc v dobro zmysle slova. Celkovo ma tento film nadchol a rozhodne na neho budem spomínať v dobrom a keď na to príde , hlavne tá nostalgická nálada stačí ho len vybrať s poličky s Dvdčkami. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Film byl natočen za osm týdnů. (Kulmon)
  • Během scény, kdy je James Stewart opilý, můžete spatřit jak se Cary Grant směje, škytavka totiž byla okamžitá Stewartova improvizace. (Kulmon)
  • Právě tímto filmem přestala být Kathrine Hepburn považována za "jed pro kasy". (kenny.h)

Reklama

Reklama