Reklama

Reklama

Student medicíny David je zpočátku štěstím bez sebe, když je přijat jako laboratorní asistent proslulého hadího experta – doktora Stonera. Brzy ale zjišťuje, že za zavřenými dveřmi ordinace se odehrávají prapodivné experimenty, jejichž cílem je přeměnit člověka ve vládce hadů – kobru královskou. A Davidovi rychle dochází, kdo má být další obětí šílené vědcovy mysli. Pod režijní taktovkou velezkušeného režiséra Bernarda L. Kowalského (hlavní tvůrce seriálů Mission: Impossible, Wild Wild West a Columbo) a v produkci oscarového Richarda D. Zanucka (Čelisti, Rozsudek, Planeta opic) vznikl sci-fi horor, který patří ke kultovním kouskům daného žánru. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky? Pche! Kobry, krajty, hroznýši... Hady vůbec nemusím, ale tohle sedmdesátkové sci-fi dílko ano. Pozvolna se posouvající příběh plyne k jedinému možnému (a od začátku jasně odhadnutelnému) závěru a pro nás, milovníky klasických béček - je to dobrá volba. Po letech jsem film opět viděl (jsem cvok, koupil jsem i DVD) a musím zvýšit hodnocení. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nehľadal atmosféru u zvieracích hororov... Jednoducho sa ani nedá navodiť, a preto tento druh hororu ide akosi mimo mňa. Každopádne tento film so zvláštnym názvom má celkom dobrý scenár, a spolu s obstojnými hereckými výkonmi patrí k tomu lepšiemu čo som v danom žánri videl. (opakujem že zvieracím hororom sa vyhýbam, takže ich moc nemám napozeraných!) ()

Reklama

bulawaio 

všechny recenze uživatele

klasický příběh o mutovaní v nějaký jiný objekt, tady jde konkrétně o hada. Hady já rád a tady jich bylo opravdu dostatek a reálných. Horší však byly masky, ty vypadají víceméně usměvně a hadího muže bych si představoval jinak, naž jako přerostou vybledlou okurku. No nic. ještě bych vyzvihl kvalitně zpracovanou hororovou hudbu, ale bát se teda rozhodně nebudete. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů, co jsem chtěl vidět jako malý. Překvapivě celkem slušný body horor o studentu medicíny Davidovi, který jede dělat asistenta jednomu doktorovi, co se specializuje na hady. Jenže on pan doktor je, tak trochu hodně, magor a kdo ví, co za typ filmů jsou body horory, tak mu bude jasné, že na Davida nečeká nic hezkého. A Sssssss má překvapivě slušnou atmosféru, je napínavé a člověka zajímá, co z toho vypadne. Osobně mě film skoro ani nenudil. Bohužel mu podráží nohy jiné věci a ta hlavní je postava Davida. Už když do něj ten doktor píchá nějakou "vakcínu" po které mu je blbě a spí několik dní, už tehdy mu mělo dojít, že je tady něco špatně. Ale ono ne, David úplně v klidu čeká, jako by se nic nedělo a to, že se mu třeba odlupuje kůže, mu připadá jenom jako vedlejší účinek oné "vakcíny". A nepokusí se zdrhnout ani, když už nevypadá zrovna dobře. Těžko uvěřit, že někdo takový by mohl kdy studovat medicínu... No, navzdory tomu, co jsem tu před chvílí psal musím citlivě povahy uklidnit, že krev tu vůbec není, i ta proměna proběhne bez nějakých gore scén. A i tak působí, hlavně v závěru, docela znepokojivě, když uvážíme rok vzniku a že je to béčko. Bohužel úplný konec se moc nepovedl. I tak ale musím uznat, že to byl celkem slušný horor, i když na víc jak 3* bohužel nemá, třeba herci zde bůhvíjaký výkone nepředvedli. 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku filmu, ešte pred úvodnými titulkami, ma jeho tvorcovia uistili, že všetky hady v tomto snímku sú živé, žiadne gumové atrapy. To ma potešilo a navnadilo. No prišlo sklamanie. Hadi síci boli reálni, čo je určite zaujímavejšie ako nejaké digitálne karikatúry. Ale inak to bolo celé o ničom. Tento film ma vôbec nebavil. Ako horror je to velice slabé. Nevidel som nič desivé. Nanajvýš tak mierne nechutné, ale i to len preto, že sú mi hady protivné. Bola to ssstraššššná sssprossssstossssť. "Sssssss". * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Když příjde Dr. Stoner (Strother Martin) za Dr. Danielsem (Richard B. Shull) žádat o peníze, tak v jedné scéně otevře tašku a začne vytahovat dokumenty. V dalším střihu už má ale ruce položené na zavřené tašce. (Duoscop)
  • Ve Španělsku byl film pojmenován Ssssilbido de muerte, což znamená "syčení smrti". (ČSFD)
  • Všichni jedovatí hadi ve filmu jsou skuteční a herci s nimi museli pracovat. Pouze v záběru, kde doktor Stoner (Strother Martin) chytne hlavu kobry, byl použit umělý had. (ČSFD)

Reklama

Reklama