Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Béčkař Michael Winner se vzmohl k životnímu výkonu. Přání smrti je sice mnohem známější, ale tenhle film je bez debat lepší. Aby bylo jasno - Bronson není dobrý herec, ale to je poslední věc, kterou by tady potřeboval. Typologicky je perfektní. A tenhle film si nehraje na nic, čím není, což je jeho největší přednost. Jednodušší scénář aby člověk pohledal. Stylově ultrachladné bez jakéhokoliv náznaku emocí až do posledního okamžiku, atmosférické ( depresivní odlidštěná hudba Jerry Fieldinga ) - hodně vzdáleně připomínající Melvilleovy filmy. Dobře zvládnuté akční scény, solidní tempo. Mechanik zabiják - přesně o tomhle to je. A stačí to bohatě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je dokonalou skoro až chladne dokumentárnou štúdiou dennej rutiny jedného obyčajného profesionálneho zabijáka okorenená charizmou Charlesa Bronsona. V druhej polovici sa do deja zapojí ambiciózny mladý učeň a samozrejme, že sa to všetko začne komplikovať. Dočkáme sa aj pár solídnych prestreliek a nejakého toho výbuchu. Proste sedemdesiatková kvalita. A tentoraz mi aj to pomalšie tempo k filmu sedelo. Finále je pekne ironické aj keď mi bolo trochu ľúto jak dopadol Bronson. Celkovo to je ale oveľa lepšie jak remake aj s jeho pokračovaním. V tomto filme jednanie postáv dáva celý čas zmysel. 8/10. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních 15 minut a posledních 15 minut filmu rozhodně stojí za vidění. Je tam atmosféra, akce, napětí, prostě všechno, co u takovýho filmu nemůže chybět. Jenže těch dalších cca 70 minut uprostřed tohle všechno nějak postrádá. Některý filmy s každym rokem zrajou jako kořalka, ale tady mam dojem, že film prostě zestárnul. Jinak Charles Bronson v jedný z řady typickejch rolí drsoně je celkem uvěřitelnej a sympatickej. Jan-Michael Vincent naopak působil ve filmu jako pěst na oko a připadal mi, že tam omylem zabloudil cestou ke kadeřníkovi. Dávám slabý 3 hvězdy a tu třetí snad jen kvůli tomu, že honičku s poměrně vzácnym Fiatem 130 jsem v žádnym jinym filmu ještě neviděl. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů Charlese Bronsona. Velkým překvapením je dost dobrý scénář i propracovanost příběhu a výborný konec. Bronson je ve výborné herecké formě, režie kvalitní, akční scény věrohodné, skvělá atmosféra i hudební doprovod je povedený. Ve výsledku tedy nejlepší film Michaela Winnera a jeden z nejlepších akčních filmů 70. let, jednoznačně tedy za 5*. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Herecká kombinace Charles Bronson a Jan-Michael Vincent se mi moc líbila. Prakticky už tyto dvě jména v titulcích mě navnadila se na film mrknout. Jakmile ale film spustil přišlo pár "vtipných momentů" které mě rázem nutili si "překalibrovat" měřítko hodnocení filmu na "nebrat tolik vážně". Přece jen pokud hned na začátku (v rámci ukázky co je "pan Mechanik" za machra) když se vycapí celý z okna, aby ho bylo vidět všude okolo + tak trochu naivní předpoklad že se nepřijde na to kde požár začal mě hodně zklamal a táhlo se to celým filmem. Takže mrzí mě to opravdu moc, ale tady jde logika stranou až příliš :(. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Záver filmu sa odohráva v Taliansku. Tam bol skutočne aj natočený, konkrétne v Neapole. (m.a.t.o.)
  • Arthur Bishop (Charles Bronson) nosí hodinky značky Rolex Submariner a Heuer Autavia GMT Chronograph. (dyfur)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama