Reklama

Reklama

Pozdní léto

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Příběh bezdětné rodiny a malého chlapce z dětského domova... Bezdětní manželé Karel (J. Vala) a Věra (V. Galatíková) už v životě zkusili mnohé: studovat, uplatnit se v zaměstnání. Nic z toho je však plně neuspokojilo. Dokázali si však vytvořit domov a ten chtějí teď nabídnout někomu třetímu, chlapci z dětského domova. Věra a její rodiče (ve skvělém podání Dany Medřické a Ladislava Peška) jsou chlapcem, který je u nich zatím jen na zkoušku, nadšeni. Karel, který sám žije v pocitu životního neúspěchu, se však s novým členem rodiny sžívá jen ztěžka a pomalu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (72)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o tom,jak je těžké vyrovnat se s tím,že člověk nemůže mít dítě.Pro tyto lidi pak přichází na řadu adopce a to přináší otázky jestli to vysněné děcko bude podle představ a jestli vůbec člověk zvládne rodičovství jako takové.Tento snímek se vám snaží na tyto otázky odpovědět.Hlavně Jiří Vala v hlavní roli je vynikající.Za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Příběh o človíčkovi s kufříkem, který převážně čeká na rozhodnutí druhých. Opuštěn a zavalen různými názory se nakonec rozhodne jednat sám. Velmi silný závěr byl celých 84 minut na spadnutí a i když je scénář možná až moc rodinný, kombinace lehkého humoru a silného dráma s vynikajícím hereckým obsazením funguje dokonale. Nenápadná TV inscenace ze sedmdesátých let strká do kapsy většinu současných pokusy diváka dojmout. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice hluboký snímek o 7 letém klukovi ,kterého si chtějí vzít bezdětný rodiče,ale majího na víkend a pak ho vrátí ,protože jim to nák neklape. Babička s dědou jsou proti ,ale přesto ho tam děda zpátky odváží. Nakonec chlapec ,krerému všichni říkají ,že ho vrátili a už ho nechtějí ,přesto uteče zpátky za náhradní rodinou a ty konečně pochopí ,že k nim patří a už si ho nechají. Je to hodně dojemný snímek o lidské lásce a pochopení. Za zmínku stojí výkon Dany Medřické a Ladislava Peška. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Dědečku máš cigarety? " "Proč?" "Chceš si semnou zapálit?" Krásný, citlivý, milý alei velmi dojemný film, pamětihodná sekvence ve vlakovém kupé je nezapomenutelná. Souhlas s Kleopatrou co se týká názoru na Michala Suchánka, který se dostal k filmu, díky svému otcovi, ale to je druhá věc, stejně tak jako pozdější netáhlo Kopeček. Snímek je svým citlivým obsahem a ztvárněním daleko lepší než třeba pozdější "Indiáni z větrova", také rodinný film, a také z prostředí dětského domova, ale i kterýkoliv jiný z dnešní doby. A to byl v uvozovkách film jen vyrobený pro televizi.. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Již první tóny ústřední melancholické melodie Luboše Fišera jakoby dávaly diváku najevo, že ho čeká silný citový zážitek. A stačí jeden pohled na malého Michala Suchánka, a člověk je skoro naměkko. Postavě Karla to trošku nepochopitelně dlouho trvá, než se přestane chovat jako psí čumák. Jeho strach, "že to nedokáže" a "že to nepozná" lze ale přesto lidsky docela chápat. Mistr Hubač to každopádně celé moc pěkně napsal. Silné jsou hlavně dialogy Valy s Galatíkovou, kde člověk musí obdivovat hlavně tu neskutečnou toleranci Věry vůči Karlovi. Galatíkové tyhle typy rolí uvážlivých žen vždy moc dobře šly. Pěkným protipólem morouse Valy je roztomile vznětlivý a citově angažovaný "dědeček" Ladislava Peška. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Poprvé před kamerou Michal Suchánek. (M.B)

Reklama

Reklama