Reklama

Reklama

Pozdní léto

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Příběh bezdětné rodiny a malého chlapce z dětského domova... Bezdětní manželé Karel (J. Vala) a Věra (V. Galatíková) už v životě zkusili mnohé: studovat, uplatnit se v zaměstnání. Nic z toho je však plně neuspokojilo. Dokázali si však vytvořit domov a ten chtějí teď nabídnout někomu třetímu, chlapci z dětského domova. Věra a její rodiče (ve skvělém podání Dany Medřické a Ladislava Peška) jsou chlapcem, který je u nich zatím jen na zkoušku, nadšeni. Karel, který sám žije v pocitu životního neúspěchu, se však s novým členem rodiny sžívá jen ztěžka a pomalu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (72)

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice hluboký snímek o 7 letém klukovi ,kterého si chtějí vzít bezdětný rodiče,ale majího na víkend a pak ho vrátí ,protože jim to nák neklape. Babička s dědou jsou proti ,ale přesto ho tam děda zpátky odváží. Nakonec chlapec ,krerému všichni říkají ,že ho vrátili a už ho nechtějí ,přesto uteče zpátky za náhradní rodinou a ty konečně pochopí ,že k nim patří a už si ho nechají. Je to hodně dojemný snímek o lidské lásce a pochopení. Za zmínku stojí výkon Dany Medřické a Ladislava Peška. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Hubačův vynikající scénář o ztrátách a nálezech, zklamáních, radostech i o krizi středního věku bohužel kazí výběr Jiřího Valy do jedné z hlavních rolí. To byl omyl, kterého si všimli i někteří kolegové. Večer příšerná televize s příšerným Valou, který si chtěl vzít chlapce z dětského domova. Zřejmě ale vůbec nic nepochopil ze scénáře a hrál postavu jednostrunně – zle. Pacienti kolem se ptali, kdo to je a proč je tak zlej. Skutečně, po takovém setkání s toužebně hledaným novým "otcem" by se k němu chlapec nikdy nemohl z dětského domova vrátit! Musel by naopak hned po prvních větách od Valy utéct a zůstat radši jako sirotek. (Miroslav Macháček: Zápisky z blázince, 1995) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zase sa nezhodnem s nadsenim miestnych mentalov /mchnk/ ohladom tohoto "super genialneho normalizacneho filmu". Ono za normalizacie filmy uz dodychavali, tocili sa filmy, ktore sudruhom nevadili, lebo zobrazovali vladnucim sudruhom vyhovujucu realitu / na cele s Polednakovou, ze jo/ a ked sa natocila realita /Prodavac Humoru/ tak putovala do trezoru, a tak sa tocili taketo biedy. Manzelia XY si chcu vziat decko z decaku domov a na tom vystavat film? No tak akoze ........ LOL a ani omylom. Nudna normalizacna sed, film pravom patri medzi zabudnutiahodne veci a nie je dovod sa vratit k projekcii : 5 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dobre napísaná a dobre zahraná inscenácia o dráme jedného veľkého rozhodnutia v malom kruhu rodiny. Detské osadenstvo nemalo veľa dialógov, takže sa veľmi neprejavilo, ale aj tak mám pocit, že keby to režíroval Kachyňa, tak by to vyzeralo oveľa prirodzenejšie. –––– Aby se člověk stal doopravdy otcem, musí přestát žít svůj vlastní život. A to je pravda, člověče. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o tom,jak je těžké vyrovnat se s tím,že člověk nemůže mít dítě.Pro tyto lidi pak přichází na řadu adopce a to přináší otázky jestli to vysněné děcko bude podle představ a jestli vůbec člověk zvládne rodičovství jako takové.Tento snímek se vám snaží na tyto otázky odpovědět.Hlavně Jiří Vala v hlavní roli je vynikající.Za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Poprvé před kamerou Michal Suchánek. (M.B)

Reklama

Reklama