Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,STŮJTE PŘI MNĚ!“… /// Rusáci se s tím vážně neserou. Místo zákulisních intrik a keců, všichni všechno vyřešej s rukama vod krve. Ruská historie, to je krev, špína a pohanství. V tom je síla filmu. Bohužel v tý jednoduchosti se vobčas ztrácím. Vadí mi zbytečnosti, jako úvod s nesympatickou digitální příšerou, zpomalovačky a animace (jak kopí prochází tělem). Nevadí mi, že cca vod půlky ubyde krve a dozvíme se víc o Vladimiru Sviatoslavichi Velikým. Zajímavej historickej příběh, kterej srážej sami tvůrci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu kusy podle skutečnosti. 2.) Nasrala mně snoubenka a nevím, jak se s tím vyrovnat. 3.) Thx za titule „M7797M“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: výtečný zeměpisný a historický výlet. Fakta jsem si byl nucen dohledat, řada výborných kulturních a civilizačních kontrastů- Rusové- Pečeněhové- Byzantinci. Bojové scény, stavby měst, lokace. Negativa: Vladimíra bych jako knížete nikdy nedokázal následovat. Ta postava není vůdcem význačným rodem ani vlastnostmi, při první příležitosti by ho někdo v noci podřízl. Tady je celý průser filmu, jelikož to nefunguje ani jako hrdinský epos, ani jako legenda o svatém Vladimírovi. Vladimír je úplně bezkrevný a nerozhodný "vůdce", družina by ho sama zabila a našla si jiného. Doba byla tvrdá a měkoně by si do čela lidi nedali. Neztotožnil jsem se s ním. 60% ()

Reklama

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Spíš než klasickým filmem o třech aktech je Viking roztříštěnou koláží epizod. Má problémy s dramaturgií, u nepříliš dobře zvládnuté expozice a dokonce i u návaznosti scén. Jakoby se vystříhala další hodinu materiálu... čemuž napovídají i vystřižené scény, z nichž bych přinejmenším dvě okamžitě vrátil zpátky (a kdo ví kolik dalších jich ještě skončilo na podlaze střižny nebo vyhozených ze scénáře). To má za výsledek chabé motivace a prokreslení postav, divák se nemůže do příběhu pořádně ponořit (nemluvě o tom, že moc není s kým se ztotožnit) a film tak působí trochu odtažitě. Na druhou stranu ale Viking vypadá fantasticky - interiéry i exteriéry, kostýmy, rekvizity, na tom všem si někdo dal hodně záležet. A třeba úvodní scéna na sněhu je na oko vyloženě nádherná. Stejně tak se nešetřilo ani na výpravných bojových scénách. S učesanějším scénářem to mohl být vynikající film, i tak ale nabízí dostatek působivých scén i výjevů, kvůli kterým stojí za vidění. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Silně zasněžené lesy, rozbahněná města, epické bitvy, působivé kulisy a kostýmy. To všechno je ruský historický velkofilm o křtiteli Ruska princi Vladimírovi. Snímek pochmurný, ponurý a kupodivu velmi brutální a krvavý. V podstatě se jedná o válečný film, neboť se jde dějově od jedné bitvy do druhé. Jak už to však u takových filmů bývá, se skutečnou historii to má pramálo společného. Příběh jako takový se zřejmě vlivem přemíry bitev stal dosti chaotický, takže vyznat se nad důvody činů je na celé věci asi to nejtěžší. Ale také se může stát, že pro někoho bude příběh druhořadý a bude si užívat jen oné bitvy, takže si dějových podivností ani nevšimne. Svět Vikingů se však tvůrcům povedl a dalo by se říct, že je výprava srovnatelná se seriálem ´Vikingové´ (2013-20). Někdo dokonce samotný začátek danou atmosférou srovnává se seriálem ´Hra o trůny´ (2011-19). Zdá se, že tento věhlasný seriálový počin nás bude pronásledovat ještě hodně dlouho. Každopádně ruská kinematografie tímto skutečně překvapila. Značně vysoký rozpočet je skutečně znát. Škoda jen, že se pořádně nezapracovalo na scénáři. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc tomu uškodila ta jejich víra, i když vím, že na tu dobu se to hodí. Ale já jako ateista tohle špatně nesu a tím to odneslo i hodnocení. Ale i když se přikloním k víře a těch nesmyslel okolo, musím i tak říct, že byli nudné části, které nemohu prominout. První půle filmu byla velmi dobře zpracovaná, ale pak už to šlo do kopru. Sorry jako :) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)

Reklama

Reklama