Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

castor 

všechny recenze uživatele

Chybou byrokratického přehmatu stojí talentovaný Shaun místo na prahu nadějné kariéry spisovatele na univerzitě ve Stanfordu před zdrcujícím pohledem na svoji šílenou rodinu, navíc ve městě, které jej degradovalo na pouhého surfového povaleče na plážích. Komedii s bizardními momenty tahají nahoru slušné herecké výkony (včetně cameo roliček), naopak, co se zdá být vtipné, je tvůrci zbytečně rozmělňováno do podoby, kdy onoho vtipu viditelně ubývá!! Což je škoda.. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Skvěle poskládaná sestava herců ve vedlejších (a cameo) rolích ještě nedělá dobrý film... Stokrát viděné schéma cesty člověka za poznáním opravdových hodnot bohužel postrádá jakékoliv ozvláštnění. Několikrát tu krystalizuje intenzivní vnitřní rozpor, jako třeba když je hlavní hrdina zděšen z dívek, které "ujíždějí" na současném pop-rockovém hitu, ale k navození nálady se používá výhradně tohoto typu skladeb. Možná i proto "Orange County" vypadá jakoby film o teenagerech točili tatíkové v nejlepších letech jako bezpečný dárek pro své pubertální děti... A na to kolik se zde vyskytuje střelených postav, je tu opravdu dobrých vtipů jako šafránu a to komedii řádně ubírá na plnosti. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Z toho množství silně obdobných teenagerských komedií tahle docela vyniká. Námět je mírně nedotáhnutý, ale vše zachraňují herci, kteří film mimořádně povznesli. Ať už se jedná o Jacka Blacka, Colina Hankse, ale i herců v cameo rolích. Další silná stránka celého filmu byla dost dobře vtisknutá hudba společně s video-klipovým střihem. Podobné filmy normálně dostávají jen průměrné hodnocení, ale já ho vytáhnu, už když si vzpomenu na ty trefné camea a v nich herce jako Chevy Chase, Ben Stiller či Kevin Kline. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film samozrejme neni nic extra, je to jen prijemna komedie, ktera ma pobavit a to se ji dari vice nez dobe. Colin, syn Toma Hankse, na svyho otce nema ani omylem a vypada docela jako chcipacek, ale spatnej neni. Ale ja si tenhle film stejne pustil kuli Jacku Blackovi a ten nezklamal. Vetsinu casu se nekde vali v trenclich vozralej jak prase a kdyz uz se rozhodne neco udelat, tak to vzdy stoji za to. Potesi mensi role Lithgowa, Stillera a Chase. Pribeh neni uplne dementni a i kdyz se snazi krapet poucovat, co je v zivote dulezity, neni tu toho moc a tudiz to tolik nerusi. A nektery vtipky fakt nemaj chybu. Nejedna se o nic extra, ale ja se dobre bavil. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu povedal, tak tohle byla zcela klasická průměrňána. Tenhle film měl svým způsobem dobrej příběh, který měl i svou lehkou originalitu a snažil se držet nějakých pravidel, které u teenage komedií moc nevidíme. Zcela upřímně jsem se na film podíval čistou náhodou díky Jacku Blackovi a také singlu od Foo Fighters a obě stránky mě zklamali. Alespoň v takovém slova smyslu, že Black ani tolik nebyl hlavní postava, jako spíš někdo do počtu, kdo by udělal nějakou show a pak FF, který nazpívali pro film písničku a zazněla jen jednou a navíc hodně chabě, že by ji člověk ani nepoznal. Film na mě lehce působil dobře, ale stále tak jako kdyby tomu něco chybělo a taky byl nepochopitelně temný. V každém případě to nebylo nic extra, ale špatný film to jako zase jednoznačně nebyl. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama