Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Pertinacia 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než původní animovaný film. 95 % kouzla originálu je pryč a místo něj tu máme nekonečné záběry na zmateně pobíhající zvířata a spoustu prvoplánového humoru à la Sám doma. Roger a Anita jsou strašně nesympatičtí. Jediná Cruella se vyrovná své animované předloze, ale má tu pohříchu málo prostoru, takže ani ona hodnocení příliš nevytáhne. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V tejto hereze sa uskutocnila zakonita nepodarena premena animacie 101 kusov odpornych psov do filmovej hranej podoby. Nemoznost jej prenosu je odzrkadlena v tupom a naivnom pribehu plnom hnusnych psov, klisovych vztahov a prehravajucich hercov. Film pije krv a zanasa mysel falosnou dobrotou. Slaboduchy hereticky pocin. ( videne 26.12.2019, markiza) ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

No, když jsem to viděl jako kluk v době vydání na VHS, tak to bylo samozřejmě mnohem lepší. Zajímavé je, že první polovinu filmu jsem si nepamatoval a druhou skoro komplet. Typický rodinný film se zvířaty a s přitroublými dospělými z devadesátých a ve své době obrovský hit. Dalmatini jsou pěkní, Glenn Close jako Cruela přesvědčivá, zbytek příběhu je předvídatelný. Poslední komerčně úspěšný snímek režiséra Stephena Hereka, poté už výrazný úspěch nezaznamenal. Oproti strašlivé dvojce ještě koukatelné. 2* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jsem měl takový pocit, že v dětství prostě vnímáte filmy jinak a vůbec vám nevadí, že nejsou vtipné, hlavně, že jsou roztomilé a že se tváří jako groteska. Tenhle film má něco ze "Sám doma", ale přitom vůbec není tak vtipný a dějově zábavný. Glenn Close je ale ve své roli dokonale démonická, až na ten konec, kde skončí fakt blbě. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Jasper (Hugh Laurie) v jedné ze scén stojí na střeše starého sídla. Na konci filmu pak můžeme spatřit kulhajícího psa Kippera. V knižní novelizaci je pasáž, kdy Jasper s pistolí v ruce zastrašuje Kippea a ten následně spadne ze střechy. (fiLLthe3DD)
  • Psi v Jeffově hře jsou přesnou kopií kreslených postaviček z původního kresleného filmu 101 dalmatinů. (HappySmile)
  • Na film bylo použito 217 dalmatinů. (Teres)

Reklama

Reklama