Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dle skutečné události? Takové překvapení jsem dostal až na závěr, což jsem se divil. Obstojné zpracování, ale nejde o žádný zázrak. Děj by mohl být ze začátku daleko záživnější, jenže to nebyl a divák se dost nudí. Jde o nadprůměrnou hororovou podívanou, která mě překvapila až v závěrečných vteřinách.. 6/10 = 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Austrálsky masaker flintou na klokany ;-). Solídny thriller/horor so snahou o maximálne realistický prístup, takže bez ľakačiek, s presvedčivo hysterickými reakciami, bez kľúčikov v zapaľovaní a chvíľami extrémne brutálny. Pobavia narážky na austrálske filmové klasiky ako Mad Max či Krokodíl Dundee ("Toto nie je nôž. TOTO je nôž!"). ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I rozhodl jsem se, že můj komentář bude spoilerový. Nejprve se podivím nad zdejším vysokým hodnocením; cože?!? Poté bych rád vyjádřil souhlas s komentářem slečny Andrejky alias SexyAjinky (jo, vážně je sexy). Jen bych asi nepřihazoval plusové body za to, že se točilo na základě skutečné události. Jednak se v zajímavostech píše, že to s tou skutečnou předlohou možná není tak horké, a jednak by to bylo o to horší, kdyby se něco podobného vážně odehrálo. Shrňme si to. Tři cool Američani zaparkujou uprostřed jedné australské louky a s deštníkem v ruce jdou omrknout ďouru po meteoritu. Tam dva z nich promarní ideální příležitost pro první milování, ale dejme tomu. Auto pak ne brm brm, auto kaput. Hodný strejda spravit, aby auto zase brm brm. Okay, jedeme se strejdou. Hodný strejda opeče buřtíky, auto vykuchá a ráno se Amíci probudí v poutech. Celý den se nic neděje, čekáme na večer, aby příběh pokračoval opět za tmy. A teď to přijde. Kdy už se konečně dočkám toho, že uprchlík dorazí svého trýznitele, když ho má na lopatě? I kdyby třeba kávovou lžičkou, přepižlal bych ho vedví. No jo, holky... A co udělají potom? Zmíní se alespoň jedna z nich, že tam někde mezi tím haraburdím je ještě jejich kamarád, neřknu-li amant? Ne ne, šup do dodávky a pápá. Jo, holky... Od té chvíle jsem jim přál jen to nejhorší. A nemusel jsem dlouho čekat. Jedno auto sice do jámy lvové shodily, ale na druhé jaksi pozapomněly, a tak jedna z nich o chvíli později končí s precizně provedenou lokací nervové soustavy za pomocí nože pana Mrože. Propó - to byla ale náhodička, že seděl zrovinka v tom jednom autě z padesáti, do kterého nebohá slečinka vlezla, že? A co mezitím dělá druhá nebožačka? Utíká. Běží s větrem o závod, a běží až do úsvitu, aby Slunko ozářilo její zákeřnou vraždu, kdy je střelena do zad. Šmankote, proč? Nejdřív bylo naznačeno, že pan Mrož chce sex, a pak zas jen vraždí... No nic, máme tu střih a záběr na Beníka. Podívejme se, už jsem na něj skoro zapomněl. Je živ a zdráv. I on uniká z pout, i on absolutně sere na to, že tam někde má kamarády v nouzi, a běží. Ale asi není zrovna ve formě, usíná kdesi na louce, kam pro něj přijede spásná dodávka. Náznak happyendu v podobě letadélka Káněte, a pak závěrečná legenda, že případ nikdy nebyl objasněn. Jo, tomu také rozumím. Přeci jen vypátrat na australské louce plechový komplex s příjezdovou cestou, autovrakovištěm, a několika mrtvolami rozvěšenými po zdech dá asi makačku. Kampak se nám tedy ta mrška pravda poděla? No a je to, společně jsme se dopracovali k závěru. Že to nebylo tak hrozné, viďte? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který nic nového nenabízí. Hlavním hrdinům se moc fandit nedá, záporák je odpornej a nudnej, Teresa Palmer, na kterou jsem se tu obrovsky těšil a především díky ní jsem se nakonec odhodlal tohle pozřít tu snad ani nebyla, nebo jsem jí vůbec nepostřehl, hned by to bylo lepší, ale v tomto případě ne ne a ne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nepríjemné. Úvod filmu som pochopil ako narážku, že zvrtnúť sa to môže kvôli hocijakej blbosti. Horor je vystavaný na osvedčenej schéme a atmosfére klasických amerických killovačiek (TEXASKÝ MASAKER, JEEPERS CREEPERS, PACH KRVI). Trochu na škodu je fakt, že pri pozeraní som si príliš často povedal "Ty krava, čo to robíš?" ale na druhú stranu (aj vďaka hereckým výkonom) som si veľmi dobre vedel predstaviť aké vie žena v strese robiť blbosti :-) Ak chcete pustiť deti na prázdniny, je toto film presne pre vás... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Skladatel Frank Tetaz založil část hudby ve filmu na pohřebních písních. (Cheeker)
  • Kráter se opravdu nachází v západní části Austrálie a jmenuje se "Wolfe Creek". (Chatterer)
  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)

Reklama

Reklama