Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžu přiznat, že k tomuhle filmu mám hodně blízko. Po všech těch trapných pubertálních komediích typu "Prci, prci..." je to vážně vynikající snímek, který bych doporučil všem. Ještě nyní, v moderní a téměř tolerantní společnosti, je homosexualita problém. Ve filmu se tím režisér zabývá v pravém světle. Tak to prostě chodí... PS: oba hlavní herci jsou k nakousnutí... ;-) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký filmový šťoural a většinou ani moc neprotestuji při sledování některých přehnaných či hodně nepravděpodobných momentů v různých movie dílech, většinou chápu záměr a potřeby filmových tvůrců, ale co mě tady ke konci úplně praštilo přes oči : v dorostenecké či dokonce v juniorské kategorii (ale vlastně vůbec v žádné) je nemožné, aby dívka veslovala na regatě (při závodech) v závodní lodi společně s chlapci .. nejen, že pravidla něco podobného vůbec striktně nepřipouští .. ale hlavně .. vždyť by jim nemohla fyzicky stačit .. uštvali by ji chudinku po několika desítkách metrů … ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Nejsem gay, ale ocením kvality dobrého filmu a zajímavého a dnes aktuálního tématu, které bylo dřív tabu, na druhou stranu nemůžu nevidět zoufalé spojení těch nejprovařenějších klišé, které nakonec dává filmu jistou psychologickou nevěrohodnost. Já jem prostě neuvěřil že by kdokoli na místě hlavního hrdiny v jistých chvílích takhle jednal, škoda, protože příchod bouře během které se vše vyhrotí a obrazně řečeno se láme chleba v sobě měl velký potenciál... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

V rámci současné německé kinematografie nepochybně výjimečné, ale rozhodně ne natolik, abychom skládali pocty na mezinárodních festivalech. Uvěřitelná je jen linie Tobiho coming outu, bohužel zabalená do tuctu nahodilých nesmyslů a ve výsledku se tříštící do nijakého závěru. Robert Stadlober sice není můj favorit, ale hrál dobře a koneckonců ta jeho kariéra taky někam směřuje, tak budiž. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Citlivě, až křehkou rukou natočené!! Kluci s klukama je poměrně silné téma, které neustále láká filmaře. Tohle hledání identity s probouzející se homosexuální orientací a uvědomováním si „tvrdé“ reality je ale pojaté zase trochu jinak. A to je jenom dobře!! Lví podíl na tom mají i silné herecké výkony.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)

Reklama

Reklama