Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Spíš se to mělo jmenovat 40 let smolař. Andy má v mládí hned několik holek v posteli, ale různé komediální prvky vždy něco pokazí a tak k žádnému sexu nedojde. I přes minimální snahu má neustále nějaké nápadnice, ale scénář je napsaný tak, aby k ničemu nedošlo. S reálným fungováním mezilidských vztahů to má velmi málo společného. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No tohle byl taky můj skoro 40 let vroubek, který jsem si chtěl doplnit. Upřímně? Tehdy v době Ace Ventury (1994) a Já, mé druhé já a Irena (2000) jsem prakticky zažíval zlaté období komedií a filmů. Myslím, že by se vůbec nic nezměnilo, kdybych film viděl tehdy. Nedokázal mě nadchnout ani teď. Je to zajímavě obsazené a vsadím se, že mnoho těch herců poznáte z jiných rolí. Ale jako romantické komedie bych vybral mnohem kvalitnější favority. Za mě silný průměr. (50 %) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lyle Workman: 1. A Life of Illusion - Joe Walsh ,2. Ain't No Mountain High Enough - Michael McDonald ,3. Virgin Man - Smokey Robinson ,4. Heat of the Moment - Asia ,5. Just Got Lucky - JoBoxers ,6. I Got Ants in My Pants (And I Want to Dance) - James Brown ,7. I'm Every Woman - Chaka Khan ,8. Hello - Lionel Richie ,9. Sharing the Night Together - Dr. Hook ,10. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,11. Jesu Joy - Apollo 100 ,12. Score (Shot Montage) - Lyle Workman ,13. Believe It or Not - Joey Scarbury ,14. Never Surrender - Corey Hart ,15. Search Is Over - Survivor ,16. Aquarius/Let the Sun Shine In ,17. The First Time - Steve Carell , ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je, že má-li nějaké poslání, netýká se ani tak sexu, respektive, že ukazuje, že i být ve 40 panic je fajn a že nepřítomnost či absence sexu v životě není žádná tragédie. Asi se do toho motám. Děsil jsem se stopáže, ale nakoenc to bylo dost v pohodě, bez extra hluchých míst, což mě překvapilo. Naštěstí na vás film valí jednu epizodickou scénu a postavy za druhou (hodinové dvacetirande, trhlá Elizabeth Banks, naprosto úžasná část s neméně úžasnou Leslie Mann, dcera Catherine Keener nebo šéfka hlavního hrdiny). Je to zábavné, je to pochopitelné a srozumitelné, ač vulgární a trhlé, tak přesto dospělé. Jen ten vlasový závěr mi ten film skoro skazil. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety, kdy mi ještě jméno Judda Apatowa nic neříkalo (nedokázal jsem si ho totiž spojit s Machry a šprty) jsem se komedii s názvem 40 let panic vyhýbal jako čert kříži, avšak po Zbouchnuté (podobně "zavádějícím" názvu), která mě probudila jsem se k němu vrátil. Žel, nespíš přemíru namlsán, neboť mě Panic nikterak vážněji neoslovil. Dokonce si myslím, že tak netradiční námět šel zpracovat o hodně zajímavěji a civilněji. Přesto - zábavných situací se pár najde a kdykoliv se na plátně ke Carrelovi připojí Rogen nebo Rudd, stoupá zábava exponencionálně. A konečně - nenapadlo by mě, že to někdy řeknu, ale - Catherine Keener mi do své role nesedla. Basta. Pár minut jsem během filmu v hlavě převaloval myšlenku, o kolik líp by na jejím místě seděla Apatowova rozverně blonďatá manželka, Leslie Mann... Rozpačité. 50% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Když pomáhá Trish balit Andymu jeho sbírku hraček a figurek, zmíní se, že zná jenom jednu další osobu, která má tolik hraček, co on a sice Erica Gillilanda. Eric byl hlavní autor seriálu Roseanne (1988) a mnoha dalších. (don corleone)
  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama