Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Leeds (William Hurt) přijíždí učit na venkovskou školu pro sluchově postižené. Jeho dobře míněná představa, že by se studenti měli učit mluvit, naráží u krásné a inteligentní Sáry, která zůstává na škole i v dospělosti a odmítá se jeho metodám podřídit. James ji chce rozmluvit a vytrhnout z její uzavřenosti, ale když se do ní zamiluje, musí se i on naučit, že pokud někoho milujeme, nemůžeme jej ovládat. Marlee Matlinová získala za roli Sáry ve svých jednadvaceti letech Oscara za hlavní ženskou roli a stala se tak nejmladší držitelkou ocenění v této kategorii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Pethack 

všechny recenze uživatele

Mohly to snad být i 3* za herectví, ale to bych se nesměl dozvědět, že Marlee Matlin má ke stvárnění hluchoněmé jaksi přirozené dispozice... Chjo, taky máte tak strašně rádi filmy, kde je nade vše jasné, že po počáteční zamilovanosti a idylce přijde roztržka, rozchod, nějaký ten čas zoufalého osamění a nakonec šťastného znovuspojení? Kde vůbec nic nepřekvapí? Filmy, které se zpočátku tváří jako Dead poets society a přitom tohle téma bez jakéhokoliv využití opustí? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Predstaviteľ americkej tvorby na pomedzí artu a kvalitnej komercie. Zvolená téma je ešte väčší hazard ako v Rain manovi, ale znova všetko parádne vyšlo. Ústredná dvojica je dokonalá, Oscara by som doprial aj Williamovi Hurtovi, s prihliadnutím na jeho veľmi silné obdobie v 80-tych rokoch. Nezabudnuteľná je najmä scéna vo vode, takéto jednoduché, ale silné humanistické metafory sa mi niekedy páčia viac, ako skryté, nerozlúštiteľné šifry ťažkých "artových" režisérov. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ve své době asi zjevení, protože o problematice neslyšících se moc nemluvilo. Když se dnes na film dívám, vidím všechna ta scenáristická klišé a mrzí mne, že film vlastně nemá čím překvapit. Ono jde v hlavní podstatě jen o romantický film, jenž je světem neslyšících jen ozvláštněn. Hlavní hrdinka klidně mohla být alkoholička, mít trauma z dětství, že ji zneužíval otec, že má implantované srdce někoho jiného, a vyšlo by to nastejno. Zásady podobného scénáře jsou zde jasně rozeznatelné: nejprve seznamování, postupné sbližování, pak konflikt (zde podle mne zcela nesmyslný), a nakonec pochopení, odpuštění a usmíření. A děcka zahrají skvělé představení, klobouk dolů. A rovněž mne mrzí, že podobně vedený styl filmu je kapesníčkový a chtěně dojímací. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

A zase je to tady !!! Gesta překonávají slova. Znaková řeč je v tom filmu úžasná aspoň mi tak připadala. A ta herečka Marlee Matlin mi dost přišla podobná těmi vlasy a tím pohledem Baby z filmu Hříšného tance :DI když je film o lidech s handicapem,není vůbec smutný. Na místě učitele si také nikoho jiného představit nedokážu. Film ve mne probudil velmi zajímavé pocity a jsem si jistý,že každého diváka povede tento snímek k zamyšlení nad svým životem.Doporučuju. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc krásná záležitost ve všech ohledech, viděla jsem tento snímek kdysi dávno a tak jsem se k němu dnes večer vrátila.. William Hurt je v roli učitele nesmírně charismatický a Marlee Matlinová mě okouzlila úplně stejně jako před lety.. Nahlédnutí do úplně jiného světa - bez zvuků a bez mluvení - považuji za zdařilé, lehce uvěřitelné, no a pro nabourávání bariér mám slabost i pochopení.. Scény z bazénu jsou pro mne nezapomenutelné.. ()

Galerie (46)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama