Reklama

Reklama

Chirurgové

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2024), 306 h 53 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Režie:

John David Coles, Adam Davidson, Sarah Pia Anderson, Tony Goldwyn (více)

Scénář:

Marti Noxon, Gabrielle G. Stanton, Debora Cahn, Krista Vernoff (více)

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver, Kate Walsh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(429)

Tihle doktoři musí denně činit rozhodnutí, která znamenají rozdíl mezi životem a smrtí. Velmi napínavé drama z lékařského prostředí sleduje Meredith Greyovou a tým doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu při tom hledají jeden ve druhém – a někdy jde o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé. (Disney+)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (377)

T2 

všechny recenze uživatele

__Grey's Anatomy: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $62,214,359 //počet predaných kusov 3,043,154║ __Grey's Anatomy: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $122,165,842 //počet predaných kusov 2,962,558║ __Grey's Anatomy: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $28,397,385 //počet predaných kusov 767,205 ║ __Grey's Anatomy: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $15,166,608 //počet predaných kusov 410,324 ║ __Grey's Anatomy: kompletná 5.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $22,079,926 //počet predaných kusov 642,972 ║ __Grey's Anatomy: kompletná 6.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $12,258,142 //počet predaných kusov 311,832 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli můj nejoblíbenější seriál z doktorského prostředí. A to přestože jsem vždy nesnášel hlavní hrdinku, která je velice nepříjemná, sobecká a egoistická. Její chování je však částečně opodstatnělé, a proto se mi také seriál tolik líbil. Je vidět, jak moc si dají scénáristé záležet na chování postav a jak dobře jsou zahrané. Nejoblíbenější postavy se u mě často měnily, ale několik stálic se zachovalo: Cristina, Berk, Izzy a Addison. V každém díle je několik případů ať už veselých, nebo mrazivých. Sice je mnoho z nich dosti vykonstruovaných, ale většina z nich má dojímavý konec. Za ten nejsilnější považuji díl s nevybuchlou hlavicí... kdo viděl, jistě si s úlekem vzpomene. Narozdíl od ostatních nemocničních seriálů zde počítají s tím, že divák nemá za sebou tři roky na medicíně a tak je díky bohu i srozumitelný. Za zmínku stojí i úžasné skladby od nejrůznějších skupin vždy ke konci dílu. Nevím, zda se to však dá považovat za soundtrack. Jenže časem, nevím proč, všechny dobré postavy odejdou, nebo jsou alespoň mimo pozornost natáčení, chytřejší případy vymizí a zůstávají jen sáhodlouhé monology, co absolutně nepůsobí. Škoda, že seriál neukončili po třetí sérii :( ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Naše miloučké televizní stanice se nás rozhodly vzít útokem pomocí seriálů, o kterých mi každý vyprávěl, abych se jim během zkouškové raději vyhnul, protože jsou extrémně návykové. Jenže Lost mě omrzel po šesti dílech, Prison Break dokonce po dvou a k Heroes jsem se pravda ani nedostal. Můj hbitý krk nedokázal uhnout jedinému seriálovému lasu a to právě Geys Anatomy, protože tenhle seriál má vždy skvělý scénář, kde jsou skoro všechny postavy fast-speaking charaktery, které si dokáží pokecat, i když každý mluví o tom svém, ale to vůbec nevadí, protože každý díl má vtip, někdy i hlubší myšlenku a hlavně emocionální náboj, který je v podání sympatických a neokoukaných herců (Pompeo, Dempsey, Heigl, Knight atd.) naprosto strhující. A rozhodně ještě musím zmínit vynalézavou hudbu. Pro mě je to jasných 5* a doufám, že si Shonda Rhimes si jednou troufne na velké plátno. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Když Chirurgové začínali, první dva díly se mi vůbec, ale vůbec nelíbily. Pak přišel třetí, čtvrtý...jsem v desáté řadě v sedmém díle. Můžu se smát, brečet, přemýšlet....je tam všechno. Osudy lékařů i pacientů nevýraznè, dramatické, absurdní, komické.....dívejte se. Seriál vás pohladí po duši a to není málo.Celkové zpracování včetně stoprocentně zvolené hudby je vynikající. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bylo natočeno spoustu serialů z nemocničního prostředí, od úžasné ER, přes německou klisovitou Stefanie až třeba po sarkastického Dr.House a stovky dalších, ale... Hodlám si tvrdit, že skoro žádný se nepodobá Grey's Anatomy. Ani ne tak kvalitou, herci nebo necim jinym, ale tim, jak dily probihají. 80% životní příhody, radosti a strasti residentů a jejich dohlížejících doktorů a zbytek případy. Je to dost dobře do detailu popsáno, jak se jim proplétají životy a jak se s tim vyrovnávají. Mezi novvymi serialy si Chrirugove urcite misto najdou v nasem programu, protoze je to prijemny serial, vice mene vtipny a kdo by neodolal krasne Ellen Pompeo a sympatickemu Patricku Dempseymu. Jako obrovskou vyhodu vidim soundtrack, a hlavne pisen, kterou kazdy dil konci. Vzdycky je to neco nadherneho, co donuti cloveka zamyslet se. Kazdy se asi zamysli nad necim jinym, ale i tak... ()

Galerie (8 488)

Zajímavosti (62)

  • Při obsazování herců byla použita technika tzv. barvoslepého castingu (obsazování bez ohledu na etnický původ nebo rasu herce), což vedlo k rasově rozmanitému hereckému ansámblu. Každá role byla obsazena, aniž by byla předem určena rasa postavy, čímž byla dodržena vize diverzity hlavní tvůrkyně Shondy Rhimes. (lucieK)

Související novinky

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama