Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

movie 

všechny recenze uživatele

Film, který neustále osciluje kdesi mezi odpadem a maximem, ale nakonec mu nelze ono maximum upřít. Výtvor zcela čisté fantazie a krásné duše aneb když na něco nemám budget, tak si to vypůjčím z kapitalistického braku a zároveň nakrmím diváky lačné buď po akci (zhruba 70% filmu se zápasí, ovšem s jakou vervou a vždy velice originálně) nebo krásných statných mužích (zhruba 20% filmu spočívá ve statických záběrech na udatné tváře dvou hlavních proragonostů). No a když se film zhruba v půlce zastaví a zcela mimo děj proběhne kázaní z koránu - ano, přátele. Dílo génia. Bránice dostala zabrat. Takhle má vypadat zábava. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle napsat ... Tohle prostě NENÍ film!! Dost bych pochyboval i o tom, že jeho tvorba byla někdy míněna vážně. Podle mě to vypadá jako účelová taškařice ... Těžko říct. Každopádně filmově, technicky, scénář, herecké výkony a všechno, co dělá film filmem je neskutečný odpad a demence nejukrutnějšího zrna!! Bohužel neuvěřitelné na tom je to, že je to prostě v určitém vztahu a situaci neuvěřitelně zábavné. Koukal jsem na to s kámošem u piva a smáli jsme se víc, než u jakékoliv komedie za posledních 5 let... Tohle je prostě film "MUST SEE"!!!! Tohle rozšiřuje opravdu hranice a obzory diváků světelnými roky a obličeje zaplavuje slzami smíchu, dojetím (nad ubohostí, která se bere tolik vážně), nepochopením, absurditou, bizardností a ujetostí. Opravdu nevím, co si o tomhle mám myslet, navíc vzhledem k tomu, že ve filmu nefunguje absolutně vůbec nic, fungují akční - bojové "karate scény", které nejsou výrazně sestříhané a hlavní hrdina si soupeře podává naprosto nonšalantně po větší část druhé poloviny filmu. Dávám tři hvězdičky jako u povedeným "(z)prasáren", protože je to neskutečný odpad, ale já se šíleně bavil ... Každopádně, přistupte na to, co se tam děje a nechte se unášet, jen pozor na to, abyste se vrátili a nemuseli vás vracet v psychiatrické léčebně ... ()

Reklama

Cubinho odpad!

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné. V hlavní roli mistr světa ve trojskoku Cüneyt Arkin, který svým dokonalým pojetím boje jeden na jednoho zachraňuje Svět. Se svým krásným přítelem, který má slabost pro ženy, zachrňují tento Svět před zlým čarodějem. Ten se jej snaží zničit, ale brání mu v tom molekuly z lidských mozků, které udělaly bariéru kolem Zeměkoule. A proto se náš milý čaroděj pronásledovaný těmito dvěma hrdiny snaží získat zlatý mozek, který obsahuje všechno lidské vědění a kdo ví co ještě, aby krom své neuvěřitelné síly a zla, které je v něm nahromaděno, získal i inteligenci, díky které by mohl Svět porazit. Hlavní hrdina se zamiluje do turecké nemluvné blondýny (a provaděpodobně i do jejích malého syna), kvůli které nasazuje holý život a bojuje proti červeným medvědům a černým medvědům a ještě něčemu, co má prý vypadat jako kostlivec. Aby tyto potvory porazil, musí zvládnout trénink, kdy mlátí dlaněmi do skal a kope do balvanů. Ale hlavně co je důležité - trénuje skákání - to je právě hodně důležité při bojích jeden na jednoho. Náš hrdina používá taktiku, kdy nepřítele třikrát přeskočí a až při skoku čtvrtém jej kopne do hlavy... Hudbu k filmu složil John Williams. Pokud chcete vědět víc, tak se na film podívejte, protože to opravdu stojí za to... -10/-10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

JÁ TO ŘÍKAL! já sem říkal že v týfajtrech lítaj i klaďasové! --(ok půlka rebelů na nich začínala)-- další plus mají u mně za bojové scény ne nepodobné té co jsme předváděli ve třetí třídě na školní besídce. Tamtéž se vyskytla také maska podobná té kterou používá hlavní záporák filmu .......... tohle prostě pobaví. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme beriem akékoľvek iné hodnotenie než odpad ako nepodarenú recesiu, či snahu túto kuriozitu zachrániť pred tým, čo jej náleží. Obrovská vykrádačka plná nevkusu a útrpného deja, kde scenáristi vyrobili niečo hodné nezainteresovaných škôlkarov, ktoré prekonáva všetky hranice znesiteľnosti svojimi nezmyslami. Nevadí mi, že nemali peniaze na efekty, či iné veci, no mám pocit, že si nedali záležať na ničom. Oblečenie, kulisy, bojové scény, herecké výkony, zábery kamery, proste nezmysly a otrasné spracovanie vo všetkom. Tie pózy už boli veľa, no napríklad bojová scéna, kde muž chytí meč do zubov a zlomí ho po stranách úst seknutím rúk, to hovorí za všetko. Okrem domácich videí som film ešte netočil, no myslím, že toto by som zvládol podobne urobiť. Podľa mňa ich ani rok výroby neospravedlňuje, lebo lepšie sú podľa mňa aj niektoré krátke filmy z 19. storočia. Najhorší film histórie to podľa mňa nie je, poznám horšie, no aj toto bolo utrpenie sledovať a podľa mňa ani komické nie je. Nechápem ako niečo také mohli pustiť do sveta. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Keďže sa film točil na akademický formát 1,33:1 a zábery zo Star Wars boli prilepené zo širokouhlej kópie, javia sa ako neprirodzene natiahnuté. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama