Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nedalo by sa vyslovene povedať, že je to zlý film. Rozhodne nenarúša žiadnu zo zaužívaných štruktúr, ktoré boli vytvorené v iných "star trek" filmoch. Nemá nejakú výraznejšiu scénu čo mu ako u predchádzajúcich filmoch, trocha podráža nohy, ale v konečnom dôsledku to nie je zlé. Scotty, Spock a Kirk tvoria zohranú trojicu, ktorá hláškuje, zachraňuje a behá z miesta na miesto a práve na to som si už akosi zvykol. Nevadí mi to, a baví ma na to pozerať. Plus je to všetko umocnené krátkou stopážou, teda aspoň kratšou ako u predchodcov, takže film má aj rýchlejšie napredovanie. Možno len to haló okolo zeme zasľúbenej bolo miestami až priveľmi prehnané. A rovnako ako to býva aj koniec. Ktorý sa snaží vždy spraviť nejakú moralizujúcu bodku za každým star trek filmom. Ale inak nemám čo vytknúť. Aj keď nejaký poriadny záporák by sa konečne hodil. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Vůbec ne špatný Star Trek. Jediné, co vadí, je dost pomalejší tempo. Příběh o prorokovi hledajícím Boha pomocí únosu lodě Federace je sice ujetý, ale pořád lepší než např. záchrana velryb a jejich přenos do 23.století (viz Star Trek IV: Cesta domů). Trailer: http://www.csfd.cz/film/20585-star-trek-v-nejzazsi-hranice/videa/ ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Celý ten námět o falešném bohu a pomýleném prorokovi rozhodně aspiruje na to nejlepší, co jsem z celé série kdy viděl. Jenže řeč peněz hovoří jasně. Pakliže se v předchozím filmu tolik osvědčil humor, dáme ho sem taky. A abychom si zajistili víc projekcí, zkrátíme to na nějakých sto minut, aby nám diváci neusínali. Hlavně, aby tam byli Klingoni. A když si navrch Kirk se Spockem a Kostrou zazpívají u táboráku, to přece nemůže škodit, ne? Toliko k logice, s jakou studio k filmu přistupovalo. Upřímně, s tímhle případem by se nejspíš důstojněji vypořádala mnou nenáviděná, politicky korektní nová generace ve svém vlastním filmu. Akorát by to nebyla zábava ani za mák. I přes tu zkratkovitost, několik katastrofálních pokusů o humor a proměnlivou kvalitu zvláštních efektů to vůbec není tak hrozný film, jak jsem si pamatoval. Jen bych ho nepouštěl někomu, kdo předtím žádný Star Trek neviděl. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Row row row your boat gently down the stream merrily merrily merrily merrily life is but a dream. Je pravda, že speciální efekty vypadají spíš jako ze začátku 70. než z konce 80. let a Nimoy působí trochu unaveným dojmem, ale celé je to takové hravé, odlehčené a zároveň se zde s lehkostí Star Treku vlastní, bere do parády atraktivní téma víry. / Bůh: "Potřebuji vaši loď". Střih na hlásícího se Kirka.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhym dielom môj najoblubenejsi film s Kirkovou posadkou. Podla mna ma zo vsetkych filmov najblizsie k poetike serialu. V centre pribehu je trojica Kirk, Spock a Kostra a tentoraz okrem vtipnych hlasok predvedu aj poriadne emocie. Chemia medzi nimi je proste dokonala a miestami dojimava. Ostatni clenovia posadky sice nie su zbytocni a maju par zmysluplnych scen, ale tentokrat su na vedlajsej kolaji. Hlavna zapletka mi tiez pripada klasicky Star Trekovsky filozoficka a mne sa pacila. Dokocna namiesto finalneho zapasu s Klingonmi dôjde k ich zmiereniu. Slabsi je snad len predstavitel Syboka, ktory by potreboval charizmatickejsieho herca. Technicka stranka mi nepripada vôbec zla. Sceny na lietajucich topankach su super a vesmirne sceny su v pohode. Vydaril sa aj soundtrack, ktory obsahuje pekne variacie hlavneho motivu. Sem tam sa nevydarili len niektore komicke sceny, ktore pôsobia nepatricne. Striedanie dramatickych scen s komickymi uplne Shatnerovi nevyslo. Mozno, ze to pôsobilo lepsie v pôvodnom dvojhodinovom zostrihu, ktory nikdy nevysiel. Ale aj tak som s vysledkom spokojny a podla mna sa jedna o dost podhodnoteny diel. 8/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)
  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama