Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nedalo by sa vyslovene povedať, že je to zlý film. Rozhodne nenarúša žiadnu zo zaužívaných štruktúr, ktoré boli vytvorené v iných "star trek" filmoch. Nemá nejakú výraznejšiu scénu čo mu ako u predchádzajúcich filmoch, trocha podráža nohy, ale v konečnom dôsledku to nie je zlé. Scotty, Spock a Kirk tvoria zohranú trojicu, ktorá hláškuje, zachraňuje a behá z miesta na miesto a práve na to som si už akosi zvykol. Nevadí mi to, a baví ma na to pozerať. Plus je to všetko umocnené krátkou stopážou, teda aspoň kratšou ako u predchodcov, takže film má aj rýchlejšie napredovanie. Možno len to haló okolo zeme zasľúbenej bolo miestami až priveľmi prehnané. A rovnako ako to býva aj koniec. Ktorý sa snaží vždy spraviť nejakú moralizujúcu bodku za každým star trek filmom. Ale inak nemám čo vytknúť. Aj keď nejaký poriadny záporák by sa konečne hodil. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Upřímně začínám litovat, že jsem se do sledování Star Trek filmů pouštěl. Jediné co zatím za něco stálo byl Khanův hněv a i ten byl na poměry konkurence maximálně průměrný. Ani tenhle film nepatří k něčemu co by se dalo označit za alespoň slušný snímek. Narozdíl od 3. a 4. filmu obsahuje Nejzažší hranice, alespoň nějakou zápletku a Spock má raketové boty, ale krom toho ten film nemá divákovi pořádně co říct. 2* 35% ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Star Trek film, jaký kdy byl natočen. Shatner si vydupal režisérskou židli a vycucal naprostou fantasmagorii. Pokud v minulém díle se vracelo časem pro velryby, tak motiv hledání boha už je dost mimo Star Trek. Hlavně pokud se toho ujme Shatner – velký egoista. Tak je tu v každé scéně – leze na skálu, leze skrze loď, padá, skáče – až to připomíná film William Shatner a zbytek. Sybok hlavní záporák ani není záporák, ale vycucaný nevlastní bratr Spocka. Už jsem čekal, že se objeví i jeho nevlastní bratr souseda bratra otce jeho matky (Spaceballs hláška). Samotný film je roztrhaný na několik malých epizod a nedrží pohromadě ani za pomocí energetických štítů. Nebudu se dále rozepisovat, protože to je jediný Star Trek film, který nehodlám vidět vícekrát než dvakrát. Do samotného univerza nepřináší nic a jedině co vám sebere, tak bude váš čas. Hodnocení OST: Návrat Goldsmitha však nepomáhá a zůstal stejně průměrný. 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chápu to nízké hodnocení. Tenhle film není pro běžného konzumního diváka, který používá tři čtyři mozkové buňky. Tohle je velmi inteligentní jízda se spoustou narážek v obraze a detailech, kterých si tupoun nevšimne, se specifickým smyslem pro humor a tzv. vnitřním příběhem (tedy žádné okázalé efekty, nad tím, co se děje, je potřeba přemýšlet). To chytré pomrkávání okem na znalejší diváky už od začátku filmu mne prostě bavilo, a myslím, že tvůrcům bylo jasné, jak bude většinou film asi přijat. Nemýlili se, ale je hrozně fajn, že vznikl. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Celý ten námět o falešném bohu a pomýleném prorokovi rozhodně aspiruje na to nejlepší, co jsem z celé série kdy viděl. Jenže řeč peněz hovoří jasně. Pakliže se v předchozím filmu tolik osvědčil humor, dáme ho sem taky. A abychom si zajistili víc projekcí, zkrátíme to na nějakých sto minut, aby nám diváci neusínali. Hlavně, aby tam byli Klingoni. A když si navrch Kirk se Spockem a Kostrou zazpívají u táboráku, to přece nemůže škodit, ne? Toliko k logice, s jakou studio k filmu přistupovalo. Upřímně, s tímhle případem by se nejspíš důstojněji vypořádala mnou nenáviděná, politicky korektní nová generace ve svém vlastním filmu. Akorát by to nebyla zábava ani za mák. I přes tu zkratkovitost, několik katastrofálních pokusů o humor a proměnlivou kvalitu zvláštních efektů to vůbec není tak hrozný film, jak jsem si pamatoval. Jen bych ho nepouštěl někomu, kdo předtím žádný Star Trek neviděl. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)
  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno