Reklama

Reklama

Grizzly Man

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek zpracovává příběh experta na medvědy Timothyho Treadwella, který se pravidelně vydával na Aljašku, aby studoval medvědy grizzly a žil s nimi. Dokázal se tomuto ohroženému druhu přiblížit jako nikdo před ním. Jeho vášeň se mu však stala osudnou... Společně se svou přítelkyní Amie se v roce 2003 stali prvními známými oběťmi útoku grizzlyho na člověka a svoji vášeň zaplatili životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Werner Herzog nabízí akademicky věcný a přesto chápavě citlivý pohled na osudy člověka žijícího v extrémních podmínkách a vědomě balancujícího na hraně propasti. Jeho složitou osobnost by bylo zcestné zařadit do jakékoliv škatulky, nicméně nemusíte se nutně ztotožňovat s jeho názory či k němu cítit sympatie, přesto vám jeho příběh (poutavě vyprávěný Herzogem) zákonitě musí přijít fascinující. A třeba už jen proto, že Timothy Treadwell v sobě měl i coby zcela amatérský dokumentarista velmi silného filmařského ducha, díky jehož neuvěřitelným záběrům tenhle snímek mohl v prvé řadě vůbec vzniknout. Nečekaně emotivní podívaná. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

tragický osud Timothyho Treadwella a okolnosti s ním spojené jsou samy o sobě bez debat šokujícím způsobem fascinující, ale tento dokument to prodává jen zčásti.. rozhovory s jeho blízkými jsou místy zbytečně sentimentální a nejsou dostatečně zajímavé, Treadwellovy ryze amatérské záběry divočiny a medvědů neukazují nic, co bychom už neviděli jinde (když pominu fakt, že je na nich občas k medvědům grizzly přiblížen na dosah ruky) a především samotný "tak trochu pošuk" Timothy se svým podivínstvím mi je děsně nesympatický.. jeho neustálé řeči o tom, že chrání své medvědy a podobně mi v jednom kuse lezly na nervy, protože mám pocit (alespoň z tohoto Herzogova dokumentu), že pro medvědy suma sumárum nedělal vůbec nic.. Grizzly Man je tak ve finále daleko víc studií rozpolcené mysli jednoho člověka než nějakou poutavou podívanou na téma člověk vs. příroda.. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Dokument o blonďatém pošukovi, který dojel na svou lásku k medvědům. Dle mého neskromného názoru tenhle člověk nebyl zdaleka tak charismatický jako Lovec krokodýlů Steve Irwin, se kterým sdílí podobný způsob odchodu ze světa. No, já mám taky rád medvědy, musím uznat, že se mu povedly vážně hezké záběry, a to nejen medvědů grizzly, ale i lišek. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nic pro slabší žaludky. Rozhodně zde není nikdo k obdivování. Tim a Amy byli prostě šílenci. Tento dokument není nijak zásadní nebo přelomový, ale určitě zajímavý a dost přímočaře podaný. Nádherné jsou získané záběry a hodnotný je také pohled na muže, který se zcela vymyká chápání průměrného člověka. Bohužel jeho zanícení pro medvědy nakonec stálo život nejen jeho, ale i jeho přítelkyni i toho jím nejvíce milovaného - medvěda. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ten kdo bude od tohoto filmu čekat zajímavý dokument o medvědech bude zklamaný. Ten kdo bude čekat vykreslený portrét Timothyho Treadwella bude také zklamaný. Tak proč na to koukat? Protože to je typický film Wernera Herzoga. Herzog nikdy nestavěl své filmy na silném příběhu nebo na skvělých hercích. Vyjímkou je samozřejmě jeho dvorní herec Klaus Kinsky. Také se nikdy nesnažil šokovat nějakým silným tématem. Ne. Herzog ukazuje ve svých filmech sny o přírodě a o lidech. Nesnaží se diváka vtáhnout do děje. Chce aby si užíval jakoby zpovzdálí to co se děje na plátně. A to je případem i Grizzly Man. Proto koukněte na Grizzly Man a užijte si podivína Tima Treadwella a prohlídněte si trochu jeho svět. Svět možná blázna, možná svět jen někoho kdo nechtěl žít konzumním životém, ale určitě svět zajímavý. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Osudový útok medvěda na Timothyho Treadwella a Amie Huguenard se odehrál poblíž jezera Upper Kaflia Lake v aljašském Národním parku Katmai. Ačkoliv Treadwell strávil 13 let ochranou medvědů (navzdory tomu, že tyhle šelmy byly chráněny aljašskými zákony), jeho smrt vedla k zabití dvou nebezpečných medvědů. (HellFire)

Reklama

Reklama