Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

"Bože, prestaňte trepať o tom, kto chodí s inžinierom a choďte už konečne zachrániť tých psov!" Toto nebol citát z filmu, toto je môj citát počas sledovania filmu, ktorý dokonale vystihuje moje pocity- zatiaľ čo snaha psov o prežitie je napínavá, hravá i dojemná, tá ľudská časť je nudná a film len zbytočne naťahuje. Napriek tomu som bol so snímkom spokojný a posledných 10 minút som pozeral na telku s úsmevom idiota. Vidieť to tak pred 10 rokmi (a keby už vtedy film existoval), možno by to bola moja srdcovka. Takto pekných 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V rámci „psích“ filmů patří Osm statečných k absolutní špičce. Frank Marshall si sice nedpustil trošku toho patosu, který navíc dokresluje hodně podbízivá hudba, ale nabízí nám i syrové osudy smečky psů, do nichž patří i nelíbivé události, jako napříkad smrt některých z nich. Psí herci jsou vůbec fantastičtí a jestli film někde vázne, tak v nadbytečně působících scénách z USA atp. Žádný z herců zkrátka není takový kalibr, aby mohl konkurovat těm čtyřnohým krasavcům. Tím nejlepším jsou scény z divočiny – přenádherná arkticky vyhlížející krajina je skvělou kulisou pro dojemné, místy napínavé a jednou dokonce i lekavé scény ze života psů. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Čakal som klasický dobrodružný psí výjazd, odviesť, zachrániť, koniec. Scenár sa ale spod toho vymkol a výrazne prekvapil. Frank Marshall ale opäť dokázal, že má k prírode a zvieratám, ich kontrastom a harmónii obrovské cítenie a spolu s neodolateľnými psíkmi dokázal perfektný útok na moje city. Je pravda, že skutočnými hercami tu boli oni, tí ľudskí boli len sprievodom. A práve zábery mimo psieho dobrodružstva boli zbytočne naťahované. A Jason Biggs mi tu pomerne vadil, veď na odľahčenie bolo ako stvorených pár extra psích kúskov a scén. 80%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +sympatické obsazení, příjemný Paul Walker (v neakční roli), krásná Moon Bloodgood, prcičkovský Jim, a ti čtyřnozí "herci" jsou ještě krásnější, mimochodem už mám rozhodnuto jakého pejska si pořídím, výrazný hudební doprovod, emoce, závěr -moje počáteční nedůvěra dlouho tento snímek odkládala, nezlobil bych se, kdyby to bylo ještě více akční, ta prostřední část v civilizaci je o něco slabší/// Snímek sice hlavně v závěru hraje na emoce, ale ono to ani nijak jinak nejde. U takovýchto filmů to je zapotřebí. Hodně se mi to líbilo. Psí drama jsem prožíval společně s nimi. Z jejich strany to bylo uvěřitelně zahráno (čest cvičitelům) a ten kdo má rád tyto čtyřnohé chlupáče bude velice spokojen./// Celkem 82%/// ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Historka o osmi opuštěných tažných psech na antarktické základně postrádá dramatickou jiskru či momenty překvapení, ale ta zvířata jsou natolik skvělá (herecky), že při závěrečném znovushledání bude naměkko kdejaký cynik. Výrazně pomáhá i opravdová výprava a sníh bez digitálních triků, přestože studiové kulisy občas vykouknou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)
  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)
  • Filmaři ve spolupráci s Birds & Animals vytvořili psí tým ve složení: sedmiletá Koda Bear, která hrála Mayu; šestiletý D.J., který hrál Maxe; tříletý Noble, který hrál šedého Shadowa; dvuletý Dino, který hrál Bucka, čtyřletý Floyd a tříletý Sitka, kteří ztvárnili dvojčata Deweyho a Trumana; tříletý Jasper, který hrál rebela Shortyho a čtyřletý Apache, který hrál veterána Old Jacka. (hippyman)

Reklama

Reklama