Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (572)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja teda veľmi nerozumiem tomu sklamaniu. Nový Mortal Kombat je parádnym béčkom s množstvom fan servicu, fatalistickou mytológiou, ukážkovo debilnými dialógmi a nadupanými krvavými akčnými scénami, ktoré sa v podstate nezastavia. Teda všetkým, čo sa od filmu dalo čakať. V podstate to isté, čo bol v deväťdesiatych rokoch Andersenov Mortal Kombat, len v modernom háve pre publikum roku 2021. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď sa bojová hra "Mortal Kombat" objavila na Play Station, tak som pri nej strávil neuveriteľne dlhý čas. Podarilo sa mi ju na sto percent prejsť a odomknúť všetky skryté bonusy. Mal som ju hodne rád. Bola to adrenalínová oddychovka, pri ktorej som sa vedel dobre pobaviť. Preto, keď som v roku 1995, zhliadol jej filmové spracovanie, tak ma to hodne potešilo. Voľné pokračovanie, vyprodukované o dva roky neskôr, bolo však veľké sklamanie. No v roku 2021 bola natočená nová filmová verzia a ja som si opäť prišiel na svoje. Potešilo ma, keď som znova videl v akcii mojich obľúbených play station bojovníkov. Úvodná, predtitulková scéna bola dychberúci krvavý fight masaker. Potom sa to troška pribrzdilo, ale i tak to malo slušný spád. Zaujalo ma objasnie nadprirodzených schopností, charakterov a vizuálu jednotlivých postáv. Prišiel som na chuť aj tej dimenzionálnej fantasy atmosfére. Taktiež i choreografie súbojov boli svižne, akčne a pritom prehľadne spracované. Ja som bol spokojný. **** ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Celý film je vlastně o tom, jak docílit toho, aby desátý Mortal Combat nebyl uskutečněn a počáteční vývoj všech hlavních bojovníku. Což je za mě docela zábavné. Je to vlastně takový preqel MC z roku 1995. Spoustu věcí se mi na tomhle filmu líbilo. Celá linka Škorpiona, jak docílit fatalit, historie znaku MC. Ale spousta věcí skoro vůbec nefungovala. Zejména v oblasti tréninku a bojů, což je v tomhle filmu dost zásadní. Přesto ho nemůžu zcela zavrhnout. Za mě 67% a 3* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých záběrů, které se primárně týkají akčních scén, výborné fatality, které přímo ctí herní předlohu a famózní triky. Pak už to jde jenom dolů. Z postav je zajímavý vlastně je duel Sub Zero vs Scorpion, sem tam na diváka mrkne Kano s nějakou tou hláškou a Sonya s kopancem, zbytek nestojí za řeč. Legendární Liu Kang a lord Raiden z původního filmu jsou tady akorát tak pro srandu králíkům a Mortal Kombat bez turnaje jako takového - to je tuplovaná divočina. Zkrátit, přestříhat, pak možná. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kdo v tom hledal něco víc, než skupinku nadlidí, kteří si vzájemně dají pěkně do těla, bude zklamaný. Nejedná se sice o žádný zázrak, ale svůj účel film splňuje více než dobře a jsem si jist, že si najde i spoustu příznivců. Neboť jednotlivé choreografie soubojů jsou dechberoucí. Na druhou stranu příběh není nic moc, ale akce to celé drží na dostatečně zajímavé úrovni. Což asi stačí. Sledování kazí jen až příliš překombinované části a také zcela nahodilé odemykání schopností takříkajíc na efekt. Přes všechny nedostatky jsem si však toto dílo užil více, než bych sám očekával. 63% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • Amulet, který se pokusil ukrást Kano (Josh Lawson), patří jednomu ze Starších bohů Shinnokovi. Zahlédnout můžeme taky modrý vějíř, ikonickou zbraň princezny Kitany, dvojčete Mileeny (Sisi Stringer). (NiWi)
  • V tomto filmu jsou Kung Lao a Liu Kang zobrazováni jako bratranci. Herci, kteří je hrají, Max Huang (Kung Lao) a Ludi Lin (Liu Kang), mají ve skutečnosti skutečný druh neformálního „rodinného“ vztahu. Oba dříve pracovali jako členové kaskadérského týmu Jackieho Chana, který je v čínštině vlastně známý jako „Chan's Family Group“. (LUKICKK)
  • Max Huang byl členem kaskadérského týmu Jackieho Chana a předkládal nápady, jak choreografii Mortal Kombat ještě vylepšit. Dokonce použil toto pozadí k vlastní rekvalifikaci, když si osvojil styl bojového umění Kunga Laa, který je velmi odlišný od jeho vlastního. (Nathaniell)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama