Reklama

Reklama

It's All Gone Pete Tong

  • Velká Británie It's All Gone Pete Tong
Trailer

Obsahy(1)

Frankie Wilde (Paul Kaye) je DJský bůh, který na Ibize hraje již 11. rokem s nepřeberným množstvím fanoušků, drog, sexu, alkoholu a skandálů. Lidé ho milují, média nenávidí. Jenže organismus namůže snést takový nápor, tak se stane, že Frankie ohluchne, také kvůli vrozené vadě. Tím skončí jeho účinkování na taneční scéně. Manželka ho opustí, jediným východiskem je, brát co nejvíce drog. Jenže Frankie se nevzdává a pere se s osudem. Nakonec si najde způsob, jak vytvářet hudbu i jako úplně hluchý. Hraje své staré sety a vrhne se zase do práce. Film je pseudodokument o Frankieho životě obsahující výpovědi slavných dýdžejů, kteří ho znali. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kde jsem k tomuto filmu přišel. Pustil jsem si jej bez jakéhokoli očekávání a vědomosti o čem to bude. Dostalo se mi překvapivě zábavného výletu na Ibizu do světa DJs a jejich velké nepřetržité párty. Teda jen než dojde k jedné neočekávané komplikaci a hlavní postava a hvězda Frankie Wilde (parádní výkon Paula Kaye!) ohluchne, což je pro jeho povolání vcelku problém. To není prozrazení zápletky, ale spíš námět, který se dá vyčíst z hodně prozrazujícího obsahu. Hlavní postava je zejména zpočátku hodně protivný DJ a pařmen, který je většinu času mimo a dělá jeden psí kus za druhým. Když ale přistoupíte na jeho vidění světa, dokážete se skvěle pobavit. Film si vybral velmi zajímavý formát. Jde o jakýsi pseudodokument, který vypovídá o fiktivní postavě. Nebo lépe napsáno, ta postava je spíše složena z několika reálných DJs a vhodně zdramatizovaná pro film, i když na Ibize se dějí věci, které dramatizaci nepotřebují. Každopádně to působí na jednu stranu velmi reálně, zvlášť když se ve filmu objeví i takové hvězdy jako Tiesto, Paul van Dyk, Carl Cox a další. Na druhou stranu je to skvělá zábava, protože tvůrci se rozhodně vážně neberou a hlavní hrdina a jeho okolí to dostává místy pěkně sežrat. Režisér Michael Dowse dohromady dokázal umíchat zábavný a uvěřitelný koktejl. Ten byl navíc podpořený velmi vhodnou hudbou. Hned druhý den jsem si pustil soundtrack a u jeho poslechu jsem se usmíval, když jsem si vybavoval scény z filmu… čtyři velké hvězdy. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Ten film není rozhodně žádná sláva. Vysoké hodnocení nechápu... Sakra, to stačí aby ve filmu figurovala taneční hudba a automaticky jde přes 80%? Extrémně idealizovanej příběh feťáka... stejně jako Berlin Calling - jen tohle je o něco starší... Pete Tong jako DJ byl bezpochyby veliká persona elektronický scény - dodnes snad mám někde zahrabanou kazetu Pete Tong ze 3 gramců, nahranou z CD Nonstop na Radiu 1 ještě někdy před r. 2000, ALE film není žádná sláva... dokonce jsem to ani nedokoukal... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé, trochu zvláštní polodokumentární zpracování, hýřícího barvami a mně neznámého, hodně divokého života Frankieho Wildea. DJský bůh, který měl všeho až moc, aby vzápětí ztratil téměř všechno. Paul Kaye tady předvedl naprosto bravurní výkon a jeho DJ jsem mu do písmene věřila. Kdo ví co je dneska s Frankiem a jak bojuje dál se svým životem a hudbou. Ale stejně jako Berlin Calling jsou to snímky, které mně stačí vidět jednou a dost. 70% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Na pozadí bašty taneční hudby - Ibizy se rozehrává výborné drama člověka, kterého drogy, alkohol a vrozená vada stáhly až na nejnižší dno existence. Toto osobité dílo však divákovi přináší poselství o tom, že z každé těžké životní situace, jakkoliv se jeví bezvýchodná, se dá dostat. Stačí jen zabojovat a přemoci svou vlastní rezignovanost. Michael Dowse pojal své nezávislé dílko polodokumentárním způsobem, což příběhu dodává na autentičnosti, stejně jako styl pojetí plný místy až syrových scén a skvěle šílených kokainoplyšových "haluzí". Výborný film s perfektním Paulem Kayem, ve kterém si přijdou na své i diváci, kteří taneční scéně neholdují. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Mám rád trance, takže v pohodě zkousnu (možná teda zrovna tyhle tracky jsou až moc moc diskotékový, ale vcelku OK), navíc v moc filmech (a zejména dobrých) divák tuhle hudbu neslyší. Frakie Wilde je sice fiktivní postava, ovšem je podána tak přesvědčivě a její osud je natolik zajímavý a za srdce chytající, že mi to nebylo na obtíž. Hluchý DJ je asi tak platný jako slepý průvodce po horách a bylo mi ho líto a fandil jsem Frakiemu opravdu dost. Rozhodně skvělý film! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Herec Paul Kaye není fanouškem taneční hudby, proto kdykoli je scéna, kde má nasazená sluchátka, poslouchá kapely jako Sex Pistols nebo The Clash. (Tet.Ew)
  • Na začátku filmu je řečeno, že je natočen podle skutečné události, avšak žádný Frankie Wilde ve skutečnosti neexistoval. Hudbu, kterou slyšíme ve filmu vytvořil DJ Sammy. (LINKIN)
  • Hlavní postava je inspirována skutečným DJ Robbie Wildem, který je od narození na jedno ucho hluchý a na druhé slyší jen na 20 %. (Yhitte)

Reklama

Reklama