Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

Legas 

všechny recenze uživatele

Jestli dáváte přednost složitějším zápletkám, pak jsou Purpurové řeky určené právě vám. Nejde zde o nepochopitelnost. Vše je ve filmu řečeno. Stačí pouze dávat dobrý pozor nebo se na film podívat minimálně dvakrát. Otázkou je, zda složitost považovat za plus či mínus. Určitě se ale můžete těšit na stylový temný thriller se standardně vynikajícím Jean Renem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Temný thriller á la Se7en s typicky francouzskou příchutí. Pominu všemi (i mnou) zavrhovaný dementní konec a přejdu rovnou ke kladům. Reno i Cassel se skvěle doplňují a oba mají dost charizma aby utáhli každý svoje vyšetřování v první půlce. Napínavé vyšetřování, patřičně brutální mordy, tajemství na jejich pozadí a temná atmosféra, to všechno za zvuků výjimečně povedené hudby, ta opravdu dělá hodně (*edit: tak soundtrack už se mi podařil sehnat, hurá). Nerozpakovala bych se dát tu pátou hvězdu, protože film by si jí určitě zasloužil, kdyby ovšem nebyl ten konec tak zvrhle imbecilní. Nevěřím, že by nešlo vymyslet i něco rafinovanějšího, než je nejprofláklejší klišé všech dob. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paráda a lituji, že jsem film tak dlouho odkládal. Crimson rivers je velmi inteligentní, mrazivý a napínavý thriller v čele s vynikajícím Jeanem Renem a Vincentem Casslem. Kdo má rád filmy, kde se vrah uhádne až na konci, tak nebude litovat . Podobnost s Finchrovým Seven je až hmatatelná, avšak neurážející, naopak silně konkurující díky velmi působivému zpracování mrtvol. 80% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky = velké překvapení. Když jsem se rozhodl, že se budu dívat na TV na tento film, nic jsem od něj neočekával. Čekal jsem prostě obyčejný krimi film s mým oblíbeným Jeanem Reno, ale dostalo se mi mnooohem víc. Solidní napětí, zamotaný příběh a zajímavý závěr. To vše mě posadilo na zadek a tak teda 5 hvězdiček. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný kus kriminálky s malým prekvapením, a to sa musí páčiť každému fanúšikovi žánru, hoci šuchotaví Reno aj Cassel sú také vyšetrovatelia ako keby s falošným preukazom, no ošúchaná koženka im v tej zime svedčala. Napriek starému vzhľadu pobaví aj dnes a bez poznania pointy si človek pekne dáva kusy skladačky do seba, nenudí sa ani chvíľku. Možno záver prišiel zrýchlene a trocha kuriózne až málo uveriteľne, čo sa týka priebehu lavíny, a niektoré postavy, ako mama mníška neboli dobre rozvinuté. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Vincent Cassel bol frustrovaný zmenami scenára počas natáčania, a to do tej miery, že na DVD priznal, že úplne nepochopil dej filmu. To viedlo k začiatku jeho rozchodu s Mathieuom Kassovitzom, čím sa skončil ich profesionálny vzťah aj priateľstvo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama