Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a nekomplikované klišé o boji za dobrou věc; kdo hledá složitý příběh a nějaké intelektuální zápletky, bude hledat marně a nenalezne. Překvapivě dobře to ale odsýpá, je to svižné a milé, Tomu Selleckovi role sedne, Rickmanův záporák (jako skoro vždy) dobrý. Báječná oddechovka, v daném rámci a účelu rozhodně a zároveň překvapivě nadprůměr. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný westernový príbeh zasadený do austrálskej buši mi sprvu pripadal ako príliš uvoľnený, neberúci sám seba vážne. Napriek tomu, že je trocha líznutý komédiou, má paradoxne celkom fajnovú atmosféru, priamočiary dej, sympatickú ústrednú melódiu a dvojicu charizmatických hviezd - Selleck, Rickman. Nič svetoborné, napriek tomu krásne pobaví, ako stvorené na sobotňajšie popoludnie. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western s Tomem SELLECKEM a neméně zajímavým Alanem RICKMANEM. To už je asi třetí film, kde Alan Rickman hraje zápornou roli. Ale musím uznat, že ji hraje bravurně.Teď si nemohu vzpomenout jak se film jmenoval, ale hned to napravím, podívám se do jeho filmografie. Ve filmu nebylo nic mimořádného, ale bylo tam vše, co se od westernu očekává - tedy včetně té ženské. Já se bavila a líbilo se mi to. Takže už jsem se koukla : Smrtonosná past, Robin Hood - král zbojníků, Rasputin. No a musím říci, že ve všech těchto filmech byl na té druhé straně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s celkem povedeným dějem, výtečným střelcem Selleckem a typickým záporákem Rickmanem. Western, který jsem kdysi dávno sledoval na VHSce docela často. Zápletka je vymyšlena dobře, krásná australská příroda a také napínavý konec patří mezi to nejlepší, co může film nabídnout. 65% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck a šílená holka v Australské bushi proti hitleroidnímu Alanu Rickmanovi - a je to skvělé! Nulové očekávání jsem měl a velmi mě tenhle film potěšil, fantastické skloubení dobrodružného filmu co se nevyhýbá humoru, s brutálně drsnými tématy se silným emocionálním nábojem. Klidně by mohl být i delší, je po něm snadné vidět že Tom Selleck by byl jako Indiana Jones výborný, o nic horší než Ford. 8/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama