Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

SjamK odpad!

všechny recenze uživatele

Můj stý komentář a zrovna to musí být odpad. Ach jo. Takže tohle mělo být vtipné?? Tak to je dobrý vtip. Tohle není černý humor, to je něco beznadějně ubohého. Za celých 27 minut jsem se ani jednou od srdce nezasmála a do konce jsem to vydržela jen proto, že jsem doufala, že se na scéně časem objeví ještě něco originálnějšího než jeden užvaněněj arogantní blbeček (povšimněte si, takhle mluvím málokdy...), co všem do všeho kecá a oni si to dokonce docela dlouho nechávají líbit (vlastně se ani nedivím té paní, co už jí to pak nebavilo a vyskočila z vlaku, sama bych sice asi situaci vyřešila poněkud věcněji a šla si poodsednout, ale to je jen věc názoru...). To, čemu by se za normálních okolností dalo říkat pointa, možná nakonec v poslední minutě přišlo, ale jen kvůli tomu přece nebudu plýtvat hvězdami. Každej správnej kovboj přece ví, že ten pověstnej six shooter se nejmenuje six shooter jen tak pro legraci a když už, tak si aspoň k té špatně spočtené sedmé ráně vymyslí nějakou vtipnou hlášku. Nene, pánové, humor se dělá jinak. A ani ta přestřelka nestála za nic. Chucka Norrise na vás všechny!!! ()

Perfo 

všechny recenze uživatele

No. Popravdě nevím, jak mám tento kraťas hodnotit. Film po technické a vizuální stránce natočen v seriózní drama nótě, ale děj je neuvěřitelně sarkastický s pořádnou dávkou černého humoru. Připadalo mi to jako Monty-pythoni když spolkli citrón s nasazením strojeného úsměvu. Ale přesto, přes velkou neurčitost tohoto počinu dávám ****, jelikož herecké výkony, vtipné a trefné zpracování "banální" cituace ve vlaku a celkové popsání dnu blbec hlavního hrdiny mě opravdu pobavilo. ()

Reklama

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Kratší předchůdce filmu In Bruges. Drsnej černohumornej styl, v kterém brutalita není samoúčelná, ale má své přesné místo. Děj je hodně vykonstruovaný, ale tak propracovaně a všechno do sebe tak hezky zapadne, že mu to nelze vyčítat. Stručné a přímé, žádná vata. Přirozeně znějící a přitom promyšlené dialogy v krásné irské angličtině. Výrazné postavy, které vypadají průměrně a obyčejně a zároveň jsou tak životné a charismatické. ****-***** ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja sa naopak tomu zisku Oscara dosť čudujem, aj keď podľa môjho by som mu dal ešte jedného. Takejto čiernej brutalite udeliť také ocenenie, to chce odvahu, ktorú akademici neraz strácajú. Rúaidhrí Conroy a jeho slovné ataky boli k zožaniu, čierny humor od začiatku do konca, králik hviezdil. Určite však tento úspech McDonagha nakopol k ďalším plodným napísaným stranám a hodinám za kamerou, čo je v jeho prípade perfektné rozhodnutie. Že by sa na ostrovoch zrodila ďalšia kapitola britského humoru s osobitým štýlom? No ja si to určite budem priať. 80%. ()

míšapes odpad!

všechny recenze uživatele

pozor, SPOILER! aha, takže si to zrekapitulujeme - chlápkovi umře žena (HA HA), po cestě domů se ve vlaku potká blbečka drzýho až za kopec a zralýho tak akorát na pěst (CHi CHi) a manželskej pár, kterej přišel o dítě (HA HA HA HA). pak už to ale nabírá obrátky, že to jeden skoro nestíhá sledovat - dialog u záchodků s frustrovaným prodavačem nápojů (CHA CHA), žena skočí z vlaku (CHA CHA CHA), z blbečka se vyklube vrah vlastní matky (HI HI HI) a je následně usmrcen při přestřelce s policií (CHE CHE), čehož ten chlápek využije a sebere mu pistoli (HE HE). doma pak zastřelí králíka - domácího mazlíka (CHA CHA CHA CHA), ale už ne sebe (MUHEHEHEHE). a to je celý. konec SPOILERU. ano, je to skutečně nejvtipnější film (minimálně) posledního desetiletí. s odstupem doplňuju - nebavilo mě na tom filmu vůbec nic - ani herci, ani kamera, ani střih (ten mi přišel obzvlášť debilní)a už vůbec ne obsah. úhrnem nudu, nuda, NUDA, ztracenej čas. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)

Reklama

Reklama