Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh prostě dokáže zaujmout, ať už je to krátký film nebo dlouhý. Tady si chvíli říkáte, o čem to vlastně bude, co se z toho může vyvrbit dobrého, ale pak jen až do konce zíráte na to, co se tu děje. A je to opět herecky i scenáristicky skvělé, navíc je to sakra drsné, ale přitom pořád niterné, emotivní. ()

míšapes odpad!

všechny recenze uživatele

pozor, SPOILER! aha, takže si to zrekapitulujeme - chlápkovi umře žena (HA HA), po cestě domů se ve vlaku potká blbečka drzýho až za kopec a zralýho tak akorát na pěst (CHi CHi) a manželskej pár, kterej přišel o dítě (HA HA HA HA). pak už to ale nabírá obrátky, že to jeden skoro nestíhá sledovat - dialog u záchodků s frustrovaným prodavačem nápojů (CHA CHA), žena skočí z vlaku (CHA CHA CHA), z blbečka se vyklube vrah vlastní matky (HI HI HI) a je následně usmrcen při přestřelce s policií (CHE CHE), čehož ten chlápek využije a sebere mu pistoli (HE HE). doma pak zastřelí králíka - domácího mazlíka (CHA CHA CHA CHA), ale už ne sebe (MUHEHEHEHE). a to je celý. konec SPOILERU. ano, je to skutečně nejvtipnější film (minimálně) posledního desetiletí. s odstupem doplňuju - nebavilo mě na tom filmu vůbec nic - ani herci, ani kamera, ani střih (ten mi přišel obzvlášť debilní)a už vůbec ne obsah. úhrnem nudu, nuda, NUDA, ztracenej čas. ()

Reklama

Earl10 

všechny recenze uživatele

Osobitý snímek napěchovaný černým humorem a všudypřítomnou smrtí. Na můj vkus až přespříliš utahané s nevyrovnaným tempem. Některé pasáže opravdu zaujmou, ale bohužel jsou pravidelně prokládány těmi nudnějším. A tak se jedná o rozdrobený a malinko přeceňovaný film. Herecké výkony na úrovni. Bohužel nějaké šokující vypointování se nedostaví a tak film pádá do vod průměru. Ovšem s tou výjimkou, že je tak "divný", že po nějakou dobu utkví v hlavě a to zaslouhou McDonagha, který má svůj originální rukopis a podivně atraktivní pohled na svět. Každopádně zajímavý zářez! P.S. Historka o krávě se zaraženými větry krásně definuje celý film. Nafouklý a nekompaktní! [60%] ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Dostať hneď za svoju prvotinu Oscara (za najlepší kraťas) a ešte aj nomináciu na BAFTA (za to isté), tomu sa vraví vyletieť k hviezdam. A získať k tomu ako hlavnú postavu Brendana Gleesona, no klobúk dole (je vtipné sledovať jeho scénu so svojim vlastným synom Domhnall Gleesonom - debutujúceho, vtedy ešte neznámeho herca, dnes už žiariacieho na filmovom nebi). Six shooter má svoje čaro, ale ako celok mi prišiel trošku vykonštruovaný. Navyše kvôli krátkosti času sa nekonalo nejaké hlbšie spojenie s postavami. Ako štart fajn, všetci vieme, že obidva ďalšie celovečerné McDonaghove filmy boli špičkové. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na papíře dozajista pecka, na filmovém páse jsou dojmy trochu rozpačitější. Přijde mi to celé naprosto ukrutně vykonstruované a nezachrání to ani skvělí herci, ani McDonaghova osobitá režie, která sice táhne černým humorem, ale bohužel si nechává i tu půlhodinovou absurditu upadnout do přehnaně ‚fuckující‘ rutiny. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)

Reklama

Reklama