Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

Krojcek3 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní černá komedie z jednoho kupé ve vlaku. Chlapík se dozví, že mu umřela žena - jede domů vlakem. Vedle sedí manželský pár, oba manžele mají slzy v očích, mají nějaké trápení. A s nimi ve vagónu sedí mladík, jehož drzost ptát se na to, po čem mu nic není, je zřejmě hnána jeho vlastní nervozitou. Málo kdo toto setkání přežije. Při tomto snímku se do sluchátek smála i tlumočnice. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa v Bruggách nenakopol na McDonaghovu strunu stopercentne, práve tento vyšperkovaný krátky počin mi jasne ukázal, že Martin moc dobre vie, čo robí. Paleta nekonečnej zábavy a kvalitnej filmárčiny splasnutá do necelej polhodinky. Tento chlapík je pánom svojho remesla a do budúcna s ním treba určite rátať. Bruggám musím dať ešte jednu šancu. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Syrový, mrazivě chladný a brutálně vtipný kraťas. Takhle nakombinovat film dokáže snad jenom Ir. McDonagh už v tomto kraťasu naznačil, že se v něm ukrývá obří potenciál a úžasná tvůrčí schopnost. Jen doufám, že současnou frekvenci jeden film za 4 roky autor trochu zrychlí. Gleeson se tradičně ukazuje ve výborné světle kdo mě neskutečně překvapil je mladík Conroy. Six Shooter ukrývá v necelé půlhodině to, co nedokáže odvyprávět většina dlouhometrážních bijáků. Nemůžu jinak než za 5*! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja sa naopak tomu zisku Oscara dosť čudujem, aj keď podľa môjho by som mu dal ešte jedného. Takejto čiernej brutalite udeliť také ocenenie, to chce odvahu, ktorú akademici neraz strácajú. Rúaidhrí Conroy a jeho slovné ataky boli k zožaniu, čierny humor od začiatku do konca, králik hviezdil. Určite však tento úspech McDonagha nakopol k ďalším plodným napísaným stranám a hodinám za kamerou, čo je v jeho prípade perfektné rozhodnutie. Že by sa na ostrovoch zrodila ďalšia kapitola britského humoru s osobitým štýlom? No ja si to určite budem priať. 80%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Six Shooter je takový malý krátkometrážní zázrak. Tento držitel Oscara ve vás probudí neodolatelnou touhu jen tak sednout na vlak (no jen považte - dobrovolně sednout do vlaku vypraveného ČD) a jet. Martin McDonagh potvrzuje, že Irové jsou tak trochu šáhlí raplové. Ovšem úžasně vtipní. A třeba cestou zahlédnete i nějaké ty ovce či aspoň zjistíte proč se vyplatí mít při sobě šroubovák a zapalovač (aneb MacGyver hadr). Přesto mě McDonagh překvapil. Že je vtipný jako málokdo, to už dávno vím z jeho inscenací, ale že k tomu nepřidal "to navíc" mě docela mrzí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno