Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Matty 

všechny recenze uživatele

Scénář, ač pln dějových zákrut a bočních linií známých z komedií, obsahuje minimum vtipů. Vše naopak vyznívá hodně do vážna. Rozchod! se nebude líbit těm, kdo si chtějí užít příjemnou romantiku a už vůbec ne těm, kdo nemají rádi, když po sobě hrdinové filmu křičí. Zabodovat by naopak mohl u diváků s jistými (nemilými) životními zkušenostmi, kteří ocení řadu situací odpozorovaných ze života. Bohužel, Jennifer Aniston ani Vince Vaughn se nedokáží do svých postav ponořit a jejich emocionální prožitky vyznívají povrchně. Není divu, s komediálním režisérem za zády. Rozchod! mne několikrát potěšil střípkem pravdy v něm obsažené i neklišovitým přístupem k nemožnosti prolnutí mužského a ženského světa, zároveň mne mrzela jeho jak komediální, tak dramatická nedotaženost. Jako by někdo chtěl hrát plážový volejbal a přitom vrhat oštěpem. Od začátku až do konce, který je možná jenom novým začátkem. Jenže čeho? 70% Zajímavé komentáře: novoten, charlosina, numi, wipeout ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako tenhle film je i život je někdy hořký, někdy vtipný, někdy všední. Spousta scén je opravdu ze života a výborná dvojka Vaughn-Aniston mu dodává nejen správnou štávu, ale také životnost. Zkrátka film od kterého jsem nic nečekal, a od kterého jsem dostal vrhovatě zábavy na téma partnerského soužití a vrchovatě situací u kterých jsem s usměvěm souhlasně pokyvoval hlavou.. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Tento film má ve svém popisu romantický,drama,komedie....no,nevěřte tomu.Romantika se žádná nekoná,že by jste se zasmáli taky nehrozí a tak zůstává to drama.Jenže to je tak mdlé,že to ani nestojí za řeč a určitě jste viděli mraky lepších.Je to škoda,protože na dvojici Aniston-Vaughn jsem se opravdu těšila. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnut pro hodnocení o stupínek nahoru, ale nejde to!! Sice cítím dobrý úmysl vyhnout se obehranému, a to tehdy, kdy se partnerská dvojice ocitá rovnýma nohama "ve vztahu", je pro filmaře výživnější pro rozehrávání různých dějových smyček a kdy nám chtěli pravděpodobně ukázat, kvůli jakým malichernostem se lidé rozcházejí. Nápad určitě vydařený, provedení je o poznání horší. Banalita rozpoutá hádku, ta další hádku a máme tu rozchod. Co přijde po něm ovšem ani zdaleka neosloví, nepobaví, nezahřeje. Na vině je scénář, špatně vykreslené postavy. Žádný nový rozměr, nic nového, vše jen naznačeno, nedotaženo. Herecky naštěstí dvojice Vaughn-Aniston zaujme!! Osobně mě nejvíce potěšila Joey Lauren Adams a její křaplavej hlásek .. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Moje milá Jenny! Jojo stále je to jedna z mých nejoblíbenějších hereček :) Takže zase přináším, né úplně objektivní komentář. Break-Up byla dobrá romantická komedie, několikrát jsem se pobavil u supr keců Vince Vaughna a asi nejvíc mě rosekala postava Jona Favreaua, dokonalej maník! Hlavně scéna kdy se baví s Vincem o odstranění jednoho chlápka, dokonalost sama! Já jsem z tohodle filmu happy :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Přestože Jennifer Aniston a Vince Vaughn hráli rozhádaný pár, během natáčení se naopak dali dohromady. Románek jim ale dlouho nevydržel. (xjane)
  • Rozchodová komedie stála Universal 52 milionů, a už během prvních třech dnů promítání (2. – 4. 7. 2006) vydělala na první příčce neočekávaných 39,1 mil. dolarů. Celkový obrat se v USA vyšplhal na 118,7 milionu. (imro)
  • Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů. (imro)

Reklama

Reklama