Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

corpsy 

všechny recenze uživatele

S obavami pred ďalším obohratým dielkom v štýle ,,first person shoot,, som sa pustil do audiovizuálneho zdieľania filmu V/H/S. A môžem len chváliť. Je to jeden z mála found footage hororov, kde je kamera naozaj, teda lepšie povedané viacmenej súčasťou deja. Na minimálnej ploche sa dočkáme scén, kde sa kamera nelogicky tlačí tam, kde by sa nikdy nepoužila. Samotné poviedky sú preto vizuálne pôsobivé a ich obsah možno označiť za mierne nadpriemerné. To, čo ich povyšuje na vyššiu métu je aj reálne herecké podanie postáv ( hlavne vyzdvihnem ich stretnutie s následným nebezpečenstvom, pri ktorom vyšilujú tak, ako by sa asi správala väčšina priemerných ľudí, až to v niektorých scénach vyvolá znepokojivý pocit ). Creepy horor, ktorý vie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Všechny příběhy mají jedno společné - nedá se na ně dívat, což je řekl bych u filmů dost zásadní handicap. Samozřejmě že kvůli FFucking kameře, jak jinak. Ale žádná velká tragédie se nestala, neboť jsou až na jeden vcelku nezajímavé. Dřevorubec by řekl že jsou tak ňák vo hovně. A dějová linie která je spojuje jakbysmet. Jakž takž mě zaujal (respektive by mě potenciálně mohl zaujmout) příběh č.1 o lidožravé sukubě se zvláštně hezkou holčinou (okatá herečka ze SiREN), ale kvůli formě je celý film ztráta času a po použití letí rovnou do koše. Za normálních okolností, tedy natočeno normálním (=neskákajícím) způsobem, by ovšem z jednotlivých částí mohly být aspoň průměrné kraťasy. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ultimátní found footage antologie, která je jako celek tak dobrá, že by s ní současné found footage šílenství mohlo se ctí skončit. Což se ale asi nestane... Film je produkovaný mimo jiné Bradem Miskou (šéfredaktor webu Bloody Disgusting) a pod jednotlivé příběhy (je jich celkově pět, plus "omáčka" okolo) se podepsaly jedny z nejnadějnějších osobností současného amerického nezávislého hororu. To znamená, že za filmem stojí lidé, kteří vědí, co mají žánroví fanoušci rádi ... a pokouší se jim to tu ukázat i s limitovanými finančními prostředky. Úspěšně. Napříč filmem je sice dosti rozkolísané tempo (začíná a končí se tím hororově nejhutnějším, prostředek sníží otáčky) a kvalita jednotlivých povídek není úplně vyrovnaná (najdou se slabší místa), ale celkově vzato je V/H/S velmi nápaditý, sympatický a často i hodně děsivý kousek. Bezesporu zatím jedna z letošních nejzajímavějších žánrových událostí. /// Jinak krátce k jednotlivým segmentům. Rámovací příběh o skupince drobných kriminálníků, kteří se vloupají do starého domu, v němž najdou mrtvého chlapíka a spoustu videokazet, je prací Adama Wingarda. Jako pojivo funguje bez problémů, obsahuje několik hodně creepy záběrů, spokojenost. 7/10 /// Amateur Night (David Bruckner): Tři kámoši vyrazí do baru, kde se o jednoho z nich začne zajímat znepokojivě působící dívka. Zpočátku až příliš moc uřvané, ale jakmile se objeví ona dívka, je o zábavu postaráno. Závěr stojí za to. 9/10 /// Second Honeymoon (Ti West): Mladý páreček jede na road trip po americkém Západu, jedné noci je však v motelu navštíví nezvaný host. West značně zklidňuje tempo, ale ve found footage formátu mě jeho pozvolný styl s krátkým ale úderným vyvrcholením zas až tolik nesejmul. 6/10 /// Tuesday the 17th (Glenn McQuaid): Parafráze na lesní a campové slashery. Nápad je svým způsobem dobrý, ale myslím, že by mu více slušela o trochu delší stopáž. V těch pár minutách je to celé hrozně zrychlené - slasher s postavami, ke kterým si nestihnete vybudovat vztah, nefunguje už z podstaty... 6/10 /// The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger (Joe Swanberg): Příběh podaný formou videowebchatu mezi dvěma partnery (partnerku doma obtěžuje duch). Nápadité a děsivé. Nejhnusnější lekačky má v sobě právě tahle povídka. Škoda, že noční chaty nemají časovou převahu nad těmi denními. 8/10 /// 10/31/98 (režijní kvartet Radio Silence): A končíme tím nejlepším. Čtyři kamarádi se vydávají na halloweenskou párty. Dům, v němž se má párty konat, se však jeví zcela opuštěně. Ale není ... :-) Přibližně od své poloviny je tahle povídka svižná a děsivá hororová jízda, fakt docela fičák. 10/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Filmy s roztřesenou kamerou nemám rád, ale občas se s tím dá udělat dobrá práce. Tohle byl opravdu největší extrém. Víc roztřást kameru snad už nešlo. Budu potřebovat pár hodin, abych se vrátil do normálního stavu. První a poslední kazeta byla hodně nadprůměrná. Druhá, třetí totálně slabé a čtvrtá ze začátku dobrá, konec byla blbost. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

1. poviedka – Rozbeh pripomína párty so Stiflerom z Prcičiek, no nakoniec sa to zvrhne na zábavu so šialeným dievčaťom, ktoré neustále opakuje jednu vetu. Priebeh prvej časti je pomerne nezáživný, no na motelovej izbe sa pomaly začne rozbiehať krvavá jazda. Škoda len, že sa pri nej hrdinovia správali ako hlupáci. 2/5 ___ 2. poviedka – Debata páru v motelovej izbe o podivnej dievčine, ktorá im klopala na dvere, vytvorila celkom slušnú hororovú atmosféru. Nočné návštevy neznámej osoby však boli skôr smiešne než desivé. Kým sa začalo niečo skutočne diať, bol už koniec. 2/5 __ 3 . poviedka – Výlet do lesa pripomína klasický slasher, dokonca aj postavami, pri ktorých nechýba promiskuitná blondína a nerd. Rozbehol bol sľubný, no celá zápletka s vrahom, ktorého nevidno na kamere, nedáva vôbec zmysel. 2/5 ___ 4. poviedka – Videochat dvojice ľudí sme už v hororoch videli nespočetnekrát. Tento nebol originálny, ani zábavný a podstata lovca žien nebola nijak objasnená. Najslabšia časť celého filmu. 1/5 ____ 5. poviedka – Obyčajná halloweenska noc sa zmenila na boj s podivným kultom, ktorého rituál nemali hlavné postavy radšej prerušovať. Celkom slušná atmosféra, no slabšie ukončenie. 3/5 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama