Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšia časť oproti predchádzajúcim z tejto série a tak bohužiaľ po prvýkrát musím v tejto sérií hviezdičku strhnúť. V tejto časti je krásne ukázané ako ľahko sa dajú ľudia zmanipulovať a naviesť k tomu aby robili to čo chceme. A to aj v takom prípade ak ide o vyhubenie časti populácie ktorá je jednoducho nežiadúca. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tu pointu teda tak snadno neodhalil a tudíž byl nakonec sakra překvapen. Hodně se mi líbily proslovy k válkám samotným a statistikám toho, kolik lidí bylo schopno nakonec zmáčknout spoušť. Ne každý je holt psychopat. A i tak, je nutné kvůli možném výskytu podobné poruchy vybíjet celé masy? Epizoda, která člověka donutí zamyslet se. 80% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposud nejslabší příspěvek v rámci Black Mirror; a to nejen třetí řady. Nejslabší však nutně neznamená špatný. Ne že by to jakkoli zaostávalo v myšlenkách či působivosti. V tom problém není. Pouze se chodí příliš dlouho kolem horké kaše. A to i v momentě, kdy je dávno jasné jakým směrem se to bude ubírat, k jakému rozuzlení i co se to snaží sdělit (zvlášť pokud jste viděli jeho Wipe 2015). Hodinová stopáž je tentokrát přestřelená, sedla by tomu spíše původní třičtvrtěhodinová z úvodních sezón. Ovšem větším problémem je finální doslovnost, kdy mají tvůrci potřebu vše p-o-l-o-p-a-t-ě vysvětlit (paradoxně zrovna v tak přímočaré epizodě, kde to tuplem není třeba). Tedy přesně to, čemu se s úspěchem veškeré předchozí příspěvky vyhýbaly jako čert svěcenému kříži. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě vyloženě iritoval, pro mne nejhorší epizoda z celého cyklu Black Mirror. Mimo to, že rekvizity, včetně přileb, vypadají příšerně plastově a papundeklově, mne Men against Fire štval přehnanou délkou, nablblým dějem a předvídatelností. Jo, a jak výstižně rozepsal DaViD'82, taky ta doslovnost a zbytečné vysvětlování na konci epizody tomu moc nepřidalo, všechno totiž bylo úplně jasné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Název epizody pochází z knihy historika americké armády S.L.A. Marshalla „Men Against Fire“. Marshall ve své knize tvrdí, že za druhé světové války vystřelilo na nepřítele v boji méně než 25 % vojáků. Toto tvrzení cituje v epizodě Arquette (Michael Kelly) ve svých konverzacích se Stripem (Malachi Kirby). Epizoda se původně měla jmenovat „Inbound“. (griph)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)

Reklama

Reklama