Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4

(série)
Trailer
Velká Británie, 2017, 5 h 50 min (Minutáž: 41–77 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Scénář:

Charlie Brooker

Hrají:

Rosemarie DeWitt, Owen Teague, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Kiran Sonia Sawar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích o zdivočelé technologii se fantazie vymyká kontrole, vševidoucí zařízení odhalují ponurá tajemství a žena utíká před nelítostným lovcem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (44)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USS Callister na výbornou s excelentním nápadem na obelhání trpkého osudu. 10/10! Arkangel. Smutně přesvědčivý a trefný. 8/10. Crocodile. Správně morbidní a ťukající na divákovo nitro, zda by to na onom místě neudělal úplně stejně, přestože nezná větší ohavnosti. 8/10. Hang the DJ. Epizoda mě utvrdila v tom, že bych za jejího nastoleného režimu opravdu nechtěl žít a že bychom měli dělat vše proto, aby se tomu tak v oné budoucnosti nemuselo stát. 10/10. Metalhead. Odpočinkový díl, který nám ve finále nepřinesl ono poselství, které se po tolika expresivních epizodách samotného seriálu očekává. 4/10. Black Museum. Je samozřejmé, že ten největší plotwist musí přijít na samotný (doufám prozatimní) konec. 10/10! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přiznaně ne tak originální série, která možná recykluje nějaká dříve viděná témata, ale stále umí ve většině dílů šokovat či diváka alespoň celou dobu mrazit. Brooker se tu více pouští k žánrovým experimentům od detektivky přes romantiku, což se nevydařilo pouze v epizodě Metalhead. Každopádně stále vysoce nadprůměrný komentář na naši společnost ovládanou technologií se slušnými hereckými výkony. (nejlepší epizoda - Hang the DJ) ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec milosrdné 4 hviezdičky najmä vďaka USS Callister a Metalhead, pretože tvorcovia už príliš často rovnakú myšlienku zabalia do nového príbehu a skrátka už veľmi nedokážu prekvapiť. Čo je veľká škoda, pretože ja by som privítal viac surrearilistických scifi príbehov v štýle spomínaného Metalhead ako opakovanie príbehov s prenosom vedomia človeka, ktoré tvorili prevažnú časť príbehov v celom seriály rovnako ako v tejto sérii. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recyklovanie je užitočné, ak ide o odpad. V iných prípadoch sa pripúšťa, ak sa k nemu pridá niečo, čo to recyklovanie pozitívnym spôsobom vylepší. No žmýkanie rovnakých námetov (1. a 2. epizóda 4. série) ako v predošlých sériách je recyklovanie negatívne a parazitovanie na niekdajšej sláve. Síce poteší aj iný variant použitia námetu, ale už nestačí s dychom s tým pôvodným. A preto zistiť, že v tak originálnom seriáli už v cieľoch tvorcov originalitu nahradil zisk, je zásadná vec. ()

Kaluž

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem si zase vyzobal pár střípků z Černého zrcadla a koukám, že se nic moc nezměnilo. Stále jsou to takoví Bakaláři nového tisíciletí s občasným vykročením do lehkého nadprůměru, ale veskrze nic, s čím bych musel pravidelně trávit čas. Ze čtvrté sezóny jsem okoštoval epizody Arkangel, Crocodile a Hang the DJ, přičemž až poslední jmenovaná mě svým námětem dokázala vytrhnout z letargie a dokonce mi vykouzlila úsměv na rtech. Partnerské vztahy řízené aplikací jsou nápad k nezaplacení! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (57)

  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)
  • Na začátku epizody řídí hlavní protagonisté vůz Škoda Octavia Combi. (Lukoboss)
  • V múzeu je možné krátko vidieť skutočný hrnček Jane Fondovej z jej zatknutia v roku 1970 počas protestu proti vojne vo Vietname. (Arsenal83)

Reklama

Reklama