Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (405)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Jediné čím film zaujme jsou skvěle udělané akční scény ale i když jich je ve filmu poměrně dost mohlo jich klidně být i více a i když jsou opravdu hodně povedené občas mi připadali nechtěně směšné. Ale i tak jsou bojové scény to njelepší z filmu. Když se ve filmu nebojuje stává se z filmu podprůměrná podívaná se špatnými herci a neuvěřitelně trapnými dialogy. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V tak vážným kontextu byl pro mě příběh poněkud naivní a milionkrát viděnej. Na druhou stranu tu jsou snad nejlepší scény soubojů, co jsem v posledních pár letech viděla a je to neskutečnej balzám odpočinout si od zběsilejch střihů a scén střídajících se rychlostí světla. Skvělá choreografie, ozvučení a Jet Li(ův) výkon, kdy se pokusil o herectví a pozitivně překvapil. Neříkám, že je to Laurence Olivier Číny, ale zahrál to slušně, navíc už deset let vypadá na třicet a to je mu skoro padesát. Jinak ale film moc nepřekvapí, je to o cestě za poznáním a uvědoměním si hodnot, což se jako obvykle odehrává kdesi v opuštěný vesničce obydlený moudrýma vesničanama a slepou kráskou. Pak následuje tradiční návrat a závěrečnej boj. Nakolik se tomu dá věřit z historickýho hlediska nevím, ale podle mě to bylo moc jednoduchý. Ale pro starou čínskou kulturu mám slabost a souboj s Nathanem Jonesem byl fajn. 70% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji skutečně povedené bojové filmy, které mě přivedou do extáze svými akčními scénami a efektní choreografií a přitom neurazí stupidním dějem, jako to, přiznejme si, většina dělá. Příběh Fearless je jako ze staré školy, tedy o národním hrdinovi, jeho vzestupu, pýše i prozření a pádu. Ano, když se zrovna nebojuje, tak to vrchol zábavy není, ale následné propracované, slušně zrežírované a reálné souboje (žádná lana) jak za pomocí zbraní, tak bez nich jsou naprosto ohromující a vrcholem je bitka v restauraci za noční bouřky, kterou si určitě pustím ještě mnohokrát... Závěr sice není emocionálně tak silný jako u Tygra a Draka, či Klanu létajících dýk, ale stále, řekněme, přiměřeně dojemný. 9/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jet Li patři mezí mé bojové oblíbence. Nejen proto, že se umí slušně prát, ale působí na mě sympatickým dojmem, ačkoliv tomu tak pro mnohé z diváků není. V případě obávaného bojovníka jsem byl o to více nadmíru spokojen, protože role, jechž se ujal, a to jak záporné, tak kladné, zahrál s velkým nasazením a hlavně uvěřitelně. Někoho možná bude nudit ona "přírodopisná" část, kdy poznáváme i druhou stranu bojového umění, spojení se s přírodou a objevování člověka a jeho mysli. Souboje jsou pěkně propracované, a ikdyž se nevyhly zpomalovačkám, poskytly nejen mladšímu publiku i mnoho morálních poučení. 80% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hong Kong nezahálí a opět mi vlévá sílu do žil. Jak to ti kluci z východu dělají, že mě po všech těch západních břečkách vždycky nakopnou správným směrem do takového nadšení, že bych rozhazoval snad i "devadesátková" hodnocení. Je to jednoduché, oni prostě umí. Jet se pořád řeže stejně dobře jako před lety, Ronny Yu režíruje s takovým glancem a rytmem, že mi z toho vstávají chloupky na krku a příběh mistra wu-šu se mnou mlátí takovou silou (nejen technickou, ale i myšlenkovou), že se z toho budu dlouho vzpamatovávat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)
  • Anthony De Longis a Jet Li zlomili počas natáčania šermiarskeho súboja šesť mečov. (m.a.t.o.)
  • Jet Li (Huo Yianjia) používa tieto zbrane: Jian (čínsky rovný meč), Sanjiegun (trojdielna tyč), Dao (čínsky široký meč) a Qiang (čínska kopija). (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama