Reklama

Reklama

Skřítek

Trailer

VOD (1)

Podivín O'Grady získá zlato ve kterém je ukryta moc starého skřítka. Skřítek ho však pronásleduje a snaží se své zlato získat zpět. O'Grady zlato ukryje, chytí skřítka a zavře ho do bedny. O 10 let později kupuje O'Gradyho farmu JD otec Tori. Skřítek nešťastnou náhodou uniká a nerovný zápas mezi skřítkem a lidmi začíná... (Multi Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hloupý béčko postavený na tom, že Leprechaun lítá po okolí tu na tříkolce, tu v šlapacím autě, ale nejčastěji pěšky, a bije a kouše každýho, kdo mu nechce říct, kde má zašantročený zlaťáky. U toho se nahlas a debilně směje. Vlastně to ničím pořádně nezaujme, pokud nepočítam mladičkou Jennifer Aniston, která tady ztvárnila totální káču. 10% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Traja z mojich top obľúbených uživateľov, ktorých si vážim a zároveň ich považujem za expertov v oblasti horrorového filmu, sa už s "Leprechaunom" stretli. SOLOM. ho zaregistroval pred pár rokmi, keď pracoval v Írsku. Joker Punx na neho natrafil až ako dospelý punkáč. A darkrobyk z odstupom času okomentoval tento titul až tohto roku. Ani jeden z nich mu nedal menej ako tri hviezdičky. Tak som si povedal, že na to kuknem aj ja. No a ako na mňa zapôsobila americká variácia na túto írsku legendárnu, mýtickú bytosť? Nuž, je to také to klasické nízkorozpočtové americké horrorovo-komediálne béčko zo začiatku deväťdesiatých rokov. Aby som však netrhal partiu, kamaráti moji, tak tomu dám i ja tri hviezdy. *** ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Jo, krást zlato skřítkům se moc nevyplácí (asi tak jako Glumovi prsten, ale to už je zase jiný příběh)... Potom se nikdo nemůže divit, že si skřítek pro svoje zlato příjde... a většinu lidí to bude bolet... Jestli bude sledování filmu bolet vás, záleží na tom, jestli se dokážete či nedokážete bavit u malého, věčně rozemátého skřeta, který své oběti pronásleduje i klidně na dětském kole nebo na kolečkových brusích, aby je mohl docela drsným způsobem zlikvidovat... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Můžu potvrdit, že když jsem před několika roky žil a pracoval v Irsku, tak jsem tam Leprechauna zaregistroval. Samozřejmě jen ve formě suvenýrů (ve formě figurek, nebo byl přimalovaný zelený skřítek na podkově pro štěstí i se čtyřlístkem). Co se však filmu týče, tak tato série se mi vyhýbala až do dnešního dne. O její existenci jsem sice věděl, ale zvýšenou pozornost jsem jí nevěnoval. Nicméně v rámci postupného „sjíždění“ známých i méně známých hororových sérií, jsem po ní nakonec přece jenom sáhl. Když už pro nic jiného, tak jsem chtěl vidět mladičkou a začínající Jennifer Aniston. No co si budeme nalhávat, zázraky se nekonali. Tahle hororová komedie je sice skutečně béčko jak vyšité, ale popravdě nic víc než průměr z toho režisér nevyždímal. Nevím, zřejmě to bylo určené pro mladší publikum (což sice vyvracejí ty vraždy), ale já bych rozhodně uvítal, kdyby to bylo víc krvavější a koneckonců i zábavnější. Jo pár vtipných momentů se tu najde, zvláště když skřítek pronásleduje své oběti na trojkolce, nebo kolečkových bruslích, nebo když si hraje s policajtem v lese na schovávanou. V těchto okamžicích jsem se skutečně bavil, ale problém nastal ve chvíli, kdy se mělo přitvrdit. No, lépe řečeno na frak dostala důvěryhodnost - kupříkladu při střelbě z brokovnice (kdy nezůstali žádné otvory po kulkách ani ve zdi, nábytku či samotném skřítkovi…). Podobných chyb a nedostatků tam byla celá řada. Leprechaun je tak v mých očích obyčejné průměrné béčko, které sice neurazí, ale ani moc nenadchne. Pár dobrých momentů tu je, člověk se občas i zasměje, ale jinak žádná sláva. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Moje detské spomienky na Leprechauna sú hmlisté. Spomínam si matne na horor o vraždiacom škriatkovi, ktorého zlikvidujete štvorlístkom. Išiel som naň v polovici 90. rokov do kina a po návrate domov som sa tak bál, že som najbližšie týždne behal po lúke a zúfalo hľadal štvorlístky (hrdinka ich šokujúco bežne nachádza behom dvojminútového hľadania, ale každý, kto už ich niekedy hľadal, vie, že sa to nezakladá na realite). Vraždiace scény sú nečakane drsné, poteší pohľad na začínajúcu Jennifer Aniston a na zamaskovaného Warwicka Davisa, ktorý si to tu značným spôsobom dáva. Ale chýbajúca logika to z pôvodne plánovaných 3* zráža na opatrnejšie dve (štvorlístok nefunguje, železné autíčko v rýchlosti 25 km/hod prevráti na strechu desaťkrát väčšiu dodávku, leprechaun nevypne elektriku, leprechaun sa nachádza v policajnom aute práve keď volá šerif...). Kino Považan NMnV 1993 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (8)

  • Podľa slov Warwicka Davisa mal byť tento film pôvodne určený pre detí. Štúdio však rozhodlo, že sa prerobí pre staršie publikum. (beso74)
  • První film produkční společnosti Trimark Pictures. (hladass)
  • Film šel do kin 1. ledna 1993, což z něj dělá první film roku 1993. (hladass)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama