Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Velmi netypický Funès, který spoustu (a nejspíš většinu) lidí zákonitě zklame, ale mně naopak svou bizarností sednul. (Je pozoruhodné, že druhým plodem spolupráce Funès-Korber je příšerné Piti piti pa:) Výstižné komentáře: Allan, Tosim, Oskar. EDIT po nedávném dalším zhlédnutí: Dost zklamání, jako bych to konečně teprve viděl v celé rozvleklosti. Funèsově rtuťovité komice statické uvěznění vůbec neprospívá, člověk se nemůže rozhodnout, kdo z trosečníků je otravnější pošuk, a nebýt "flashbackových" scének v televizoru a závěrečné záchranné akce, jíž kraluje spolehlivý Paul Préboist, bylo by to na chcípnutí stejně jako na tom stromě. (Velice výstižně liborek_.) ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Co všechno se dá vytěžit z tak absurdní siruace jako je auto v koruně stromu, jediného stromu uprostřed obrovské skalní stěny mořského útesu asi někde uprostřed. Takže v obrovské výšce. Nic převratného, ale film má jednolitou atmosféru, téměř divadelně statickou. Pro co si u filmů rádi odpočinou je tohle asi požehnáním. ()

Reklama

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je tento film natočen tak těžkopádně. Ke konci (konečných 30 minut) je napěchováno tolik kritiky a absurdity dnešní společnosti, že to z tohoto filmu dělá spíše drama než komedii. Inu režisér chtěl vyjádřit hodně věcí, ale nepovedly se mu všechny dostatečně srozumitelně zviditelnit. To máte podobně, jako když se pokouším sesmolit komentář k jakémukoliv filmu, který jsem viděl a chce se mi k němu něco napsat. No, ještě takový postřeh ohledně tohoto snímku - až na finální půlhodinku, kde, jak jsem říkal, se vecpalo všechno možné, je film krásným příkladem toho, že přílišný přísun slunečního záření a nedostatek tekutin dělá divy! ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmy by byl vynikající , ale má takové nedostatky . Vždyť už poloha stromu byla natáčena na zhruba 4 místech a to jde vidět zvláště ve scéně , kdy Funes leze ze stromu dolů . První záběr : jsou na skále , kde není žádná voda , druhý záběr : je celkem odpovídající , třetí záběr : jsou tak blízko od země , že by mohli klidně skočit až do vody a nic by se jim nestalo , čtvrtý záběr : jsou blízko od země , takže už můžou seskočit ! Jinak nemám co vytknout . ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Hodnotením teraz pôjdem proti prúdu. Táto komédia sa líši od klasických funésoviek a práve to sa mi na nej páčilo. Konečne nebola komika vystavaná len na Funésovych grimasách a zmätenej gestikulácii (a v podstate identických, neustále sa opakujúcich charakteroch), konečne bol komický aj dej. Kvitujem inteligentný humor a skvelé dialógy - kto by to bol čakal... Perfektne vystavané od začiatku do konca, dnes by sa už len ťažko nakrútila takáto nízkorozpočtová komédia. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Třetí hlavní roli ztvárnil Louisův syn Olivier de Funès (po několika předešlých filmech natočených s otcem šlo o jeho poslední vystoupení před kamerou). Právě na jeho postavě avantgardního a svobodomyslného mladíka, který je v rozporu s životním postojem bohatého podnikatele, se někteří snaží najít ve filmu satirickou moralitu na stav francouzské společnosti přelomu 60. a 70. let, těžko ale soudit, zda to byla skutečně ambice Serge Korbera coby tvůrce spíše průměrných filmů. (argenson)
  • Natáčení probíhalo především v exteriérech u města Cassis na Azurovém pobřeží, ale také v pařížských studiích. (argenson)
  • Komedie patří k méně zdařilým filmům slavného Louise de Funèse. Vznik filmu byl podmíněn poměrně značným úspěchem předešlé spolupráce s režisérem Serge Korberem (film Piti piti pa z roku 1970). Korber byl také autorem scénáře, podíl na dialozích měl osvědčený Jean Halain. Námět nebyl sice nijak objevný, ale mohl být slibným odrazovým můstkem. Film byl nicméně velkým zklamáním pro všechny zúčastněné včetně samotného Funese. Odborníci i fanoušci došli k závěru, že bylo chybou spoutat Funesovo živelné herectví do stísněného prostoru automobilu, film nezachránila ani účast mezinárodní hvězdy Geraldine Chaplin. (argenson)

Reklama

Reklama