Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mohu potvrdit okolní komentáře a uznat, že se skutečně jedná o jednu z horších komediíí s Louis de Funèsem. Kromě závěrečné asi 25 minutové záchrané akce je to totálně nudná blbost. Naštěstí je závěrečná záchrana dokonale bláznivá a docela silně kompenzuje debilní zbytek. V tom debilním snímku je snad jediná scénka s lodí, která stojí za zmínku. V závěru je úžasný především reportér, který s obrovským zaujetím popisuje záchranou akci. Jinak je celkem k popukání celkový postup při záchraně. Louis de Funès hraje svůj standart, ale jeho společník a společnice jsou nepopsatelně otravní. Celkově hodnocení nevidím nijak slavně. První hodinka je bohužel prakticky nekoukatelná. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejabsurdnější Funésova komedie. Auto, v němž shodou okolností jede bohatý průmyslník, mírně hipízácký stopař a jeho kamarádka, sletí z útesu a přistane na košaté pinii. Několik dní jsou na stromě, dohadují se, vymýšlí plány útěku - a těchto několik dní zobrazuje přítomný film. Úžasná atmosféra a herecké výkony všech zúčastněných, scénář nemusí být všem po chuti, jeho humor je spíš situační než hláškový, a navíc opravdu velmi ujetý, ovšem to mně ani trochu nevadí (scéna se zrcátkem rules :), navíc scénky s reportérem, četníkem a ožralým farářem jsou opravdu geniální). Není to pro každého a je to trochu jiné, ale pro mne je to spolu s Pošetilostí mocných možná nejlepší film s Funésem. Budu vám v tom souboji klidně dělat sekundanta, pokud si jako zbraň zvolíte minomet. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší film Louise de Funèse z jeho nejslavnějšího období avšak ne jeho vinou. Jeho postava je opět živelná a cholerická, ale vše se utápí na velice slabém scénáři, který byl údajně během natáčení velice často měněn. Ono to natáčení vůbec doprovázely problémy, což se na snímku prostě muselo projevit. A tak se ve výsledku z příběhu především vytrácí zamýšlená kritika francouzské společnosti ve své době a vliv médií. Máme tu bohatého magnáta, zřejmě socialistického mladíka hledajícího dobrodružství a nevěrnou mladou ženu a tito tři uvíznou na stromě na skále po automobilové nehodě. Sociální rozdíly na jednom stísněném místě bez možnosti uniknout. A k tomu všemu se přidává vliv médií k dané skutečnosti a jejich prezentace stavu událostí, čestná manželka, církev a velká korporace připravená udělat cokoliv v zájmu co největších zisků. Zkrátka syrový realismus v té své nejabsurdnější podobě. Byť byla myšlenka správná a zásadová, nepodařilo se ji zrealizovat podle představ a tak vznikla filmová podivnost, která místy sice nepatrně dokáže vyvolat úsměv, ale spíše bohužel úsměv kyselý až zahořklý. Snad jedinou zajímavostí týkající se tohoto snímku je šestá účast Oliviera de Funèse a také poslední. Je to vinou neúspěchu snímku? Těžko říct. Každopádně s otcem natočil oněch šest filmů kde se v žádném případě neztratil a i tak je toho víc než dost. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zhebneme! Všichni tu zhebneme!" Já jsem málem zhebnul nudou, což je u komedie trvající slabou hodinu a půl dosti na pováženou. Na stromě má zajímavý námět o trojici lidí uvízlých v autě na skále na pinii(!), nicméně samotné zpracování je nemastné neslané. Louis de Funès zde má bohužel minimální prostor pro své nezaměnitelné herectví a vlastně i ostatní aktéři nemají v podstatě pořádně co hrát. Poslední třetina je zbytečně natahovaná a bez jakékoli zapamatovatelné scény. Nejvtipnějším momentem byla sekvence s lodí ("Budiž jí vody lehké!"), jinak jde o žánrově špatně zvládnutý sled jalových scén. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jedna moje z nejoblíbenějších Funésovek se skvělým dějem. Co jiného dodat, že bohatý průmyslník Henri Roubier, stopař a jedna dáma sjedou z útesu a spadnou zrovna na jedinou korunu pinie rostoucí nad propastí. Náhoda, či osud?:) Prostě promyšlenost tvůrců. A já jim za to děkuji. Chci vidět v budoucnu znovu. Jen škoda, že pan Funes už není mezi námi:-( Budiž mu země lehká a odpočívejte v pokoji v hereckém nebi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Komedie patří k méně zdařilým filmům slavného Louise de Funèse. Vznik filmu byl podmíněn poměrně značným úspěchem předešlé spolupráce s režisérem Serge Korberem (film Piti piti pa z roku 1970). Korber byl také autorem scénáře, podíl na dialozích měl osvědčený Jean Halain. Námět nebyl sice nijak objevný, ale mohl být slibným odrazovým můstkem. Film byl nicméně velkým zklamáním pro všechny zúčastněné včetně samotného Funese. Odborníci i fanoušci došli k závěru, že bylo chybou spoutat Funesovo živelné herectví do stísněného prostoru automobilu, film nezachránila ani účast mezinárodní hvězdy Geraldine Chaplin. (argenson)
  • Když auto sjede ze silnice, padá kolmo ke skále, poté, co děj pokračuje, je vidět, že vůz je, bez viditelného pohybu, bokem souběžně se skálou. (Nocturno culto)
  • Třetí hlavní roli ztvárnil Louisův syn Olivier de Funès (po několika předešlých filmech natočených s otcem šlo o jeho poslední vystoupení před kamerou). Právě na jeho postavě avantgardního a svobodomyslného mladíka, který je v rozporu s životním postojem bohatého podnikatele, se někteří snaží najít ve filmu satirickou moralitu na stav francouzské společnosti přelomu 60. a 70. let, těžko ale soudit, zda to byla skutečně ambice Serge Korbera coby tvůrce spíše průměrných filmů. (argenson)

Reklama

Reklama