Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmy by byl vynikající , ale má takové nedostatky . Vždyť už poloha stromu byla natáčena na zhruba 4 místech a to jde vidět zvláště ve scéně , kdy Funes leze ze stromu dolů . První záběr : jsou na skále , kde není žádná voda , druhý záběr : je celkem odpovídající , třetí záběr : jsou tak blízko od země , že by mohli klidně skočit až do vody a nic by se jim nestalo , čtvrtý záběr : jsou blízko od země , takže už můžou seskočit ! Jinak nemám co vytknout . ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z těch slabších funesovek. 1) 27letá Geraldine Chaplinová mi nějak zvlášť hezká nepřipadá (nejsem žádný expert přes ženskou krásu, připouštím), 22letý Olivier de Funès (ano, JEHO v pořadí již třetí syn) je nevýrazný, jenom 57letý Louis de Funès si drží svou obvyklou úroveň. 2) Celkově ale dost nuda. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Louis De Funes stráví 90 absurdních minut na stromě. Hodně zvláštní komedie se vyznačuje podivně rozvleklou zápletkou, u které se nedá pořádně pobavit, ale přesto pronikavou originalitu strom pinie, na kterém bohatý průmyslník uvízne po smyku se svým autem, ze sebe po celou nestřese. V koruně stromu se budou dít věci. Dovedu si klidně představit, že film se nemusel nutně tlačit do komedie, ale mohl být směřován třeba do jiného a seriozního žánru, jako je třeba drama nebo satira, na to je však zcela nepropracovaný, ale ani jako horor by nebyl k zahození. Jenže s De Funesem asi většina tvůrců dopředu počítala jako s komikem, a posunout jeho zajímavé herectví, si ne každý troufnul. Serge Korber natočil s váženou francouzskou hvězdou mnohem úspěšnější film s českým názvem Piti piti pa, než je tenhle hodně opomíjený opus, který dost tápe v dostatečné náplni své stopáže, ale nedá se mu upřít snaha zaujmout na první pohled něčím neotřelým. V tomto případě autem v koruně stromu, vlastně na stromě. 70% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnoho Funèsových filmů, ale tento je skutečně nejhorší. Louis de Funès tady vůbec nedostává prostor na své klasické herectví. Je omezen a svázán malinkým prostorem a omezenými možnostmi toho, co se tam může stát. Partnery jsou mu navíc naprosto nevýrazný Olivier de Funès, pro nějž je to poslední film, a , Geraldine Chaplin. Ti umí být lepší, ale scénář jim přisuzuje pitomé role, ve kterých ani oni nedostávají vlastně žádný prostor. Samotný děj je jen přehlídkou nápadů, co by se asi mohlo za této situace stát. Chybí jídlo, voda, strom se kymácí, tři postavy mají různé představy a povahy. Jenže to nevystačí na celý film a to ani v závěru, kdy už dochází k jejich záchraně a následnému zmizení na opuštěný ostrov. Samotný režisér přitom rok předtím natočil výborné Piti Piti Pa. Jenže scénář dělá své. Jean Halain má za sebou výborné kousky jako trilogii Fantomase, Oskara či Hrbáče. Pro Pierra Roustanga je to scénář poslední. Jenže samotný námět, a to by mě spíše zajímalo kdo a jak na takovou blbost přišel, nenabízí mnoho možností. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Styl žertování, jaký se vyskytuje v této komedii, je mi sice blízký, ale musím souhlasit, že film je složen ze dvou částí. Ta první, kde sledujeme počínání hrdinů na stromě, je až na pár dobrých scén (televizní reportáž o Roubierovi, Roubier na slézající dolů po šatech) celkem nudná, postavy Geralidiny Chaplinové a Oliviera de Funése ne až tak zajímavé a proto vlastně jenom Louisovi vděčíme za to, že vydržíme až do poslední půlhodinky, kdy vypukne Operace Pinie. Samozřejmě nesmí chybět televizní štáb, v jehož čele stojí - Paul Préboist, kdo jiný. Na těhle Louisových filmech v režii Serge Korbera (tedy Na stromě a Piti piti pa) je nejzajímavější kromě kreací Louise de Funése a Paula Préboista hudba (opravdu skvělá) a doznívající atmosféra šedesátých let. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo především v exteriérech u města Cassis na Azurovém pobřeží, ale také v pařížských studiích. (argenson)
  • Komedie patří k méně zdařilým filmům slavného Louise de Funèse. Vznik filmu byl podmíněn poměrně značným úspěchem předešlé spolupráce s režisérem Serge Korberem (film Piti piti pa z roku 1970). Korber byl také autorem scénáře, podíl na dialozích měl osvědčený Jean Halain. Námět nebyl sice nijak objevný, ale mohl být slibným odrazovým můstkem. Film byl nicméně velkým zklamáním pro všechny zúčastněné včetně samotného Funese. Odborníci i fanoušci došli k závěru, že bylo chybou spoutat Funesovo živelné herectví do stísněného prostoru automobilu, film nezachránila ani účast mezinárodní hvězdy Geraldine Chaplin. (argenson)
  • Film byl natočen v exteriérech Francouzské riviéry na jihu Francie, oblasti známé jako Azurové pobřeží. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno