Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stačilo trochu dynamičtěji zrežírovat první hodinu filmu a bylo by to za stovku. Jedná se v podstatě o kriminálku, která se ve své druhé polovině neuvěřitelným způsobem rozjede, co se akce týče a třeba souboj teleskopický obušek (Yen) versus dýka (Wu Jing) je naprosto nadstandardní záležitostí. Totéž se dá říci o závěrečném duelu, kde pětapadesátiletý Sammo Hung předvádí, že zdaleka nepatří do starého železa. Drsnou atmosféru podtrhne tlustou čárou konec, hrozivý, depresivní a nečekaný pro obě válčící strany barikády. Celkově neobyčejný zážitek s dobrými herci, tvrdou zápletkou a ještě tvrdším rozuzlením. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Studentské kino AsiFilm, KINO Scala/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Akce 10/10/// PLUS: ohromně povedená atmosféra, která prochází celým filmem, všudypřítomná osudovost, která vás v závěru nenechá vydechnout, skvělé hvězdné obsazení, neuvěřitelné souboje a akce MÍNUS: mohl být delší, mohlo být o něco víc akčních scén./// Shrnutí: Zóna smrti je mixem všeho co už jste někdy dříve viděli, jenže to dělá nejlépe a používá jen to nejlepší (herci, choreografie, hudba). Jsem nadšen a ohromen./// Celkem 92%/// ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Skvělý policajtský akční film, kde po hongkongském způsobu umírá jedna charismatická postava za druhou a bitky jsou jedna úžasnější, než druhá a všechno spěje k dokonalému závěru. Trošku mi vadil jen jinak výborný zabiják mafiánského bosse, protože s takovým obličejem by měl hrát spíš chovance z nějakého ústavu, než dokonalý stroj na zabíjení. 4,5* ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Rok 1997 znamenal pro Hong Kongský film menší tragédii. Ostrov se po několika desetiletích liberální britské správy vrátil pod nadvládu všemocné Číny a filmový průmysl zaznamenal bolestivý odliv hereckých, režisérských i choreografických talentů. Ještě nedávno tak bohatý pramen martial arts mlátiček v Asii témeř úplně vyschnul a nic nenaznačovalo tomu, že by to snad mělo něco změnit. Tedy... tedy až do roku 2003 kdy neznámý thajec jménem Tony Jaa natočil akční bombu jménem "Ong-bak", vymlátil u toho půlku Bangkoku a vynesl styl Muay-thai až na vrchol bojových umění, kterému až do té doby kralovalo tradiční čínské Kung-fu. A tím Číňany pěkně nasral. Číňany, tedy respektive Číňana jménem Donnie Yen. Ten si sice ještě rok před "Ong-bakem" lahůdkově nařezal ve wuxia velkofilmu "Hrdina" se samotným Jetem-li, na poli čistokrevné akce to ale pořádně nerozbalil už od roku 1994, kdy společně s Yuenem Woo-pingem natočil klasiku "Wing Chun" a zbytek Hong Kongu na tom nebyl o nic líp. A tak vzniknul "Sha po lang". Donnie okolo sebe shromáždil hvězdný tým v čele s legendárním Sammo Hungem, objevil čerstvé tváře jak na poli režisérském (Wilson Yip), tak hereckém (Wu Jing) a nastartoval novou vlnu Hong Kongských akčních filmů, která díky bohu začíná nabírat na otáčkách a která se po loňské komiksovce "Lung fu mun" a letošních "Invisible Target" a "Flash Point" snad jenom tak nezastaví. Jako inspirační zdroj "SPL" posloužil populární gangsterský žánr v novodobé podobě založený asi nejzásadnějším hongkongským filmem nového století - "Volavkou". Příběh sice působí jako podivný slepenec všeho možného (celou dobu se tu pošťuchuje policejní tým s mafiánským bossem, načež do toho ke konci naskočí metrosexuál Donnie v sametové košili a koženém saku a vymlátí všechno a všechny v dosahu), ale výborné herecké obsazení film neuvěřitelně táhne a to především prostřednicvím báječného Sammo Hunga, který nejmíň o třídu převyšuje i Erica Tsanga ze zmiňované "Volavky". Na vyšší hodnocení "Sha po lang" chybí buď lepší scénář a nebo víc soubojů, na restart umírajícího akčního žánru to ale stačí a souboj Donnie vs. Wu Jing je prostě boží. Slabší 4*. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Scénáristická lobotomie, to je krutá nemoc... a v Zóně Smrti řádila snad ještě mnohem víc než v libovolném jiném kdy natočeném akčním filmu. Tzn je to debilní přímo neskutečně, a to i na nuzné poměry Hong-Kongské akční školy kde nic chytrého nikdo nečeká. Ale což o to, jsou i horší věci - například to že ve filmu, ve kterém hraje polobožský Donnie Yen a legendární kung-fu tlouštík Sammo Hung Kam - Bo se na první bitku čeká celou třetinu filmu a i ve zbytku jsou vyloženě výživné souboje pouze dva, a to ještě oba jen jeden na jednoho. To už je přímo zločin. A zločin o to větší, že ty dvě bitky jsou vážně skvělé a tak je smutné že si podobné člověk nemůže vychutnávat déle. Sice je i zbytek filmu natočený velice dravě a dynamicky takže nenudí, ale koření v podobě lámání vazů je potřeba, obzvlášť jako lék na intenzivní bolest v dutině lebeční - ale i s mozkem v režimu neaktivní budete brečet - smíchy, i hrůzou. Tak neříkejte že jsem vás nevaroval. 6/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama