Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý snímok plný úvah o hľadaní samého seba. 50 (70)% ľudí ho bude "milovať", zvyšok kritizovať. Plusom je niekoľko "obyčajných" frkov, ktoré síce nijak nadštandardne nepobavia, no minimálne vyčaria úprimný úsmev na tvári diváka. Mám rád takéto "jednoduché" filmy, ktoré napomáhajú k novuzrodeniu či váženiu si samého seba. Film ma nenudil (čo je už dnes zázrak), takže spokojnosť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nějak asi začínám Bessonovi pořádně přicházet na chuť. Opět neměl potřebu vytasit na diváky nic složitého. Naservíroval divákům jednoduchý a milý pohádkový příběh o čmoudovi, kterého odevšud vyhazují (dokonce ani ve vězení si ho zamknout nechtějí) a kterému tikají poslední hodiny života, načež do jeho života na poslední chvíli vstoupí anděl - žena, která dá jeho životu smysl. Trošku cítím ve filmu připodobňování našich drahých poloviček právě k andělům. Těžko říct, zda je to jen můj pocit, nebo režisérský záměr. Náš čmoud se tedy postupně učí žít, všímat si všech těch krás kolem sebe a vyplout z materiálního vězení a být konečně volný a svobodný. Na oplátku něco málo naučí i svého andílka. Sledujeme tedy přerod permanentně napjatého člověka, který je věčně nespokojený, neboť se stále za něčím žene a nedovede cítit radost z dílčích úspěchů, protože stále před sebou vidí nějaký problém. Tahle celková myšlenka je opravdu krásná. Film nádherně obsáhl řešení existenčních otázek a všechno proložil jemnou romantikou. Besson umí dokonale pracovat s mými emocemi a ani tato pohádka mě nenechala chladným. Krásná byla i čmoudova průvodkyně Rie Rasmussen, na kterou se mi moc hezky dívalo. Líbilo se mi i zdravě rasistické zvolení černobílého formátu, které dokonale zdůraznilo ústřední černobílou dvojici. Pochvalu si zaslouží i naprosto vynikající hudba. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ asi môj najslabší Besson. To najzaujímavejšie na filme sú myšlienky o hľadaní seba samého, ktoré idú smerom k divákovi prostredníctvom inteligentných dialógov. Tiež by sa tu našlo aj pár výraznejších scén, ako napríklad tá, kde sa André učí pred zrkadlom mať seba samého rád. Ale celkovo tomu chýbala vťahujúca, podmanivá atmosféra, ktorá by mi umožnila vytvoriť si bližší vzťah k postavám. Škoda, pretože zaujímavý fantasy prvok v tomto smere ponúkal mnohé možnosti. Lepší priemer. 65/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Luc Besson měl taky jednu svou Angel-u a ta stála u něj, když točil Brutální nikitu, objímala ho když pracoval na Magické hlubině a hladila ho, když točil Leona. Tenhle jeho anděl však odletěl a Luc si myslel, že bez něj dokáže natočit něco poetického, úchvatného a i trochu romantického. Místo toho natočil černobílý blábol o tom jak je důležité a nutné milovat sám sebe a respektovat se. Snažil se tam zakomponovat i trochu humoru, který film ještě více sráží, protože se nikdo netváří jinak než vážně. Konec snímku je velký děs. Andělé vidí budoucnost, ale jak to že ta budoucnost se neodehraje? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Luc Besson opět přistoupil k režii a nikoliv jen produkční činnosti, a natočil ve stylu svých prvních titulů černobílý akční snímek, v němž malý podvodníček zachrání ze Seiny dívku a netuší, že jde o anděla, který ho bude byť neortodoxně, ale chránit. V bonusech ten roztomilý protipirátský trailer, upoutávky na filmy Super náhradník, Rituál a Divočina, to vše ještě před vstupem menu. A v něm pak ještě na další tři plus tři filmy, trailer na tento film a videoklip (3:29). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Jamel Debbouze je ve skutečnosti jen o 13 cm menší než 178centimetrová Rie Rasmussen. Scéna pod mostem, kde je možné výškový rozdíl zaznamenat, je umocněna schodem, na kterém Rie Rasmussen stojí. Svo roli hrají i hereččiny lodičky s podpadkem. (smith22)
  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)

Reklama

Reklama