Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Fr 

všechny recenze uživatele

André je v průseru. Jde mu o krk ,a do toho všeho zachrání dívku, která mu svěří svůj život........... . Jednoduchej příběh, velice zajímavá kamera. Černobílý film. Proč? Snad pokus vytvořit něco hodně zajímavého jako v dobách největší slávy. Nevím, nevím. Přesto je to zajímavé. Velmi zvláštní scénář, kterému vévodí spousta (občas úsměvných) dialogů, podtržený právě kamerou, která chtě nechtě zaujme. S hodnocením váhám. Nebylo to tak špatné. Myslím, že vznikl film pro Filmový klub. Mohlo by to být i za 4, ale lidé žijí hodně materialisticky a nevěří na zázraky. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Z filmů, které jsem zatím viděla od Luca Bessona (myslím ty, co režíroval), můžu zmínit jen jeden, a to Pátý element. No a teď také Angel-A. Film je to zajímavý, netradiční, člověk ani chvilkami neví, co si o něm má myslet. Už to černobílé zpracování na první pohled zaujme. Herců zde moc není, takže je šance ukázat se prakticky pro dvě postavy. A myslím, že představitelka Angely se ukázala dobře. Neotřelý námět zaujme taky. Film má ale své mouchy, které já například spatřuji v čas od času se objevujících nudných scénách, dlouhých dialozích... Ještěže celková délka je jen něco pod hodinu a půl, bohatě to stačí, jinak by se člověk takového filmu s tak rozvleklými scénami asi brzy nabažil. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Sú tri faktory, ktoré ( ako ináč ) pozitívne ovplyvňujú moje rozhodnutie. Herecké výkony ( v oboch prípadoch som bol príjemne prekvapený ), myšlienka ( nenávisť, strata dôvery, sebaúcta, láska ... ) a spracovanie ( čierobiela forma je ozaj vydarená vec ). Zajtra budem premýšľať, prečo som dal filmu priemerné hodnotenie, ale niečo mi hovorí, že to nebol len bezduchý príbeh. Vlastne by si zaslúžil lepšie hodnotenie... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Luc Besson přichází s pohádkou pro dospělé, kde místem za sedmero horami a řekami je Paříž. Ta však nemá nic společného s reálným velkoměstem s ulicemi plnými lidí. Naopak má blíže magickému místu, jakoby krátce po rozbřesku, což ještě zdůrazňuje černobílá kamera opájející se podmanivou architekturou města. Vstupte do svérázného, úsměvného a především okouzlujícího světa hlavních postav, které stejně jako hrdinové jiných Bessonových vyprávění nacházejí sami sebe a své city, které rezonují na druhé straně plátna/obrazovky. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Chápu že lidé, jejiž nejoblíbenější film je Transformers a jejich nejlepší zážitek byl 3D novej Souboj Titánů, že tito lidé, dají Angel-A odpad nebo jednu hvězdičku...No a já dám klidně 4, jelikož je to hrozně pěkně natočený, poetický a romatnický film, který je bohužel na konci lehce přehnaný... ale myšlenka a vůbec zpracování, neskutečně krásná Rie a fakt skvělě hrající Jamel..no prostě vynikající záležitost, stojí to za to a možná jsem teda citlivka, ale mě si tím Luc Besson docela zase získal. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Jamel Debbouze je ve skutečnosti jen o 13 cm menší než 178centimetrová Rie Rasmussen. Scéna pod mostem, kde je možné výškový rozdíl zaznamenat, je umocněna schodem, na kterém Rie Rasmussen stojí. Svo roli hrají i hereččiny lodičky s podpadkem. (smith22)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, převážně v lokalitách Montmarte a Seine River a také ve studiu Eclair. (Terva)
  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)

Reklama

Reklama