Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Povstali z popela a dokázali nemožné. Příběh amerického fotbalového týmu Marshallů, jenž dostala na kolena letecká nehoda v roce 1970. I přesto byla touha po znovuvrácení se na trávník natolik veliká, že se našlo několik dobrých duší, aby dokázali obnovit slávu, kterou tým tak rychle ztratil. Sportovní filmy jsou jedinečnou záležitostí, při které divák nemusí tolik přemýšlet, dostává se mu jednoduchého děje. A Návrat na vrchol je natočen velmi dobře, a možná proto utečou dvě hodinky jako voda. Věnováno památce 75 mužů a žen, týmu Marshall, kteří zahynuli při letecké havárii 14. listopadu 1970. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Vydařené dílo inspirované skutečnými událostmi, které mohlo být o něco lepší, ale rozhodně ničím nenudí.. Po neštastné nehodě letadla, při kterém zemře tým zelených ragbistů, přichází spousty lidí o své blízké a národ o svůj tým. S týmu zbyli jen 3 sportovci, kteří se nechtějí vzdát a chtějí tým znovu poskládat. Ujímá se jich trenér Jack, který práci přijme a snaží se s pomocí Foxe(asistenta) nazbírat lidi, což se jim nedaří. Po svolení, aby mohli přijmout i prváky a nezkušené hráče, sestaví zbrusu nový tým, který ale stojí na nezkušených hráčích. První zápas prohrajou a i další, ale nevzdávají to až do samého konce. Nakonec se přeci vítěztví dočkají, které budou doprovázet ohromné oslavy lidí! Podle skutečných fakt pak skoro 20let nevyhráli a pak vstali z mrtvých a vyhráli několik vítěztví, pohárů a titulů... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $43,545,364Tržby Celosvetovo $-Tržby za predaj DVD v USA $25,724,323 //počet predaných kusov 1,509,282║ Absolútne tuctová a rutinná záležitosť, tento športový žáner(Americký futbal) filmu už Američania niekoľko krát prevarili a tento počin nemá fakt čo skoro ponúknuť, zbytočné. McG nemá moc vlohy pre dramatický pojem, aspoň že je kamera fajn. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sympatická óda na americký fotbal funguje díky třem věcem. Geniálně smutnému obličeji Foxe, nadšenému výrazu McConaugheyho a McG-ho klipovité a nápadité režii, která k žánru parádně sedne. Scénář je bohužel jen sbírkou klišé, kde smutní pozůstalí pronášejí útrpná životní moudra ("Víš, že jsem křtěný tady v Ohiu?"), zápasy se vyhrávají v poslední vteřině a všichni, kteří nechtěli, aby se Marshall pokusili vrátit do fotbalového kolotoče, nakonec budou obměkčeni. Divák zde sice nenajde jediný překvapivý moment, ale s dojemnou hudbou v zádech uběhnou ty dvě hodiny v klidném duchu. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tolik pokusů o vyvolání slziček se hned tak nevidí. Jistě - tohle téma si o to vyloženě říká, ale čeho je moc, toho je příliš. Na city se tu útočí už na začátku filmu, kdy letadlo spadne, pak během doby, kdy se s tím celé město vyrovnává až po závěr, který nebudu prozrazovat, ale je jasné, jak to celé dopadne. Na druhou stranu se mi docela líbila sportovní stránka - ačkoliv americkému fotbalu vůbec nerozumim a je to pro mě zparchantělé rugby, tak tréninky, studium taktiky i samotné zápasy mě docela bavily. A nakonec jsem konečně trochu pronikl do toho, jak se tenhle sport počítá. Herecky jsem trochu na rozpacích. Matthew McConaughey nikdy nebyl mým oblíbencem a tenhle film na tom moc nezměnil - jeho projev alá poručík Columbo mě prostě nesedl. Připadal mi silně nepřirozený a přál jsem si, aby na začátku s tím letadlem spadnul on a ne Robert "T1000" Patrick. Nesedli mi ani afektovaný Anthony Mackie a Kate Mara, která neumí brečet. Naopak potěšil výkon Matthewa Foxe a Davida Strathaima, který sice nepředvedl kdoví co, ale já mám tohoto herce docela rád. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama