Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Silný film zo športového prostredia. Filmy, ktoré s venujú športovej tématike vždy sľubujú silný zážitok, teda aspoň pre mňa. Zelený tým Marshallov na tom nebol inak. Veľa som sa už o týme a jeho minulosti dočítal pred zhliadnutím tohto filmu tak som vedel asi na čom budem. Vedel som o leteckej katastrofe aj o tom, že tento film bude natočený podľa skutočnej udalosti a konkrétne podľa tejto tragickej udalosti. Znovuvzkriesenie týmu Marshall nemám čo dodať film sa mi páčil, nie len po dramatickej ale aj športovej stránke a to som sa ešte nedostal k perfektným hereckým výkonom. Matthew McConauhgey je jednoducho pán herec a svoje dokonalé herecké umenie dokázal aj v tomto filme, chladnokrvné vžitie sa do úlohy a skutočne precítené emócie, ktoré na tomto základe lomcovali aj som mnou. 85% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Americká dráma o družstve amerického futbalu na vysokej škole, ktorú postihne veľká tragédia. Príbeh sa odohráva v 70. rokoch, ale takmer nič tomu nenasvedčuje...okrem teda dvoch účesov žien, bokobrád mužov (také sa ale v 70. rokov veru nenosili), a starších áut a rádií. Príbeh nie je ničím výnimočný, a to aj keď je na základe skutočného príbehu. Čo poteší je kamera, filmový filter, akrobatické kúsky hráčov (pardón kaskadérov) a také tie technické záležitosti filmu, ale celkom aj herecké výkony (hlavne Fox). Škoda, že si Robert Patrick nezahral väčšiu rolu, naňho sa dá pozerať. Takisto sa celkom vydarili humorné scény, ktorých ale nie je veľa. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $43,545,364Tržby Celosvetovo $-Tržby za predaj DVD v USA $25,724,323 //počet predaných kusov 1,509,282║ Absolútne tuctová a rutinná záležitosť, tento športový žáner(Americký futbal) filmu už Američania niekoľko krát prevarili a tento počin nemá fakt čo skoro ponúknuť, zbytočné. McG nemá moc vlohy pre dramatický pojem, aspoň že je kamera fajn. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Matthew Fox přežil pád letadla ve Ztracených, Matthew Fox přežil pád letadla v Návratu na vrchol - a pak že prý Bruce Willis je Vyvolený. No, tak jsem tu tragédii trochu odlehčil a teď vážně - nešťastný příběh Univerzity Marshall jsem už znal z dřívějška, takže jsem byl připraven a čekal, jak si McG poradí s atmosférou a nakolik se utopí v patosu. Musím uznat, že se s tématem popasoval docela slušně, i když slzopudných scének s hudebním podkresem a la funeral bylo na můj vkus trochu moc. Solidní part předvedl MMcC, který do posmutnělého města přinesl trochu svěžího vánku a vesměs (až na pár výjimek) se vyvaroval svého mírně unylého herectví. Ani nezbytných morálku pozvedajících projevů a lidových mouder nebylo tolik, že by se z nich běžný divák sledující telenovely začal zakuckávat, takže v tomto ohledu nedošlo k žádné újmě na zdraví. Samotné sportovní zápolení bylo pro mě poněkud méně záživné, protože americký fotbal je z mého pohledu prostě jenom takový homo-swingers wrestling s míčem (nebo spíš s šiškou). Navíc znalosti pravidel jsem byl zatím ušetřen (až dnes jsem se dozvěděl, že ten čas, kdy zbývá jedna vteřina do konce nějakého úseku, borci rychle rozehrajou, hrajou klidně dalších 15-20 vteřin, aby teprve PAK rozhodli či nerozhodli zápas, tak ta vteřina se odpočítávala z nějakého "play clocku", což není čas do konce zápasu, ale časomíra proti zdržování hry), takže po sportovní stránce mě uchvátily více jiné spektákly, např. duel Hongkong vs. Pákistán v krasobruslení. ALE: Poselstvím toho filmu asi bylo připomenout tu tragédii a taky to budování nového týmu, takže zábava byla v tomto ohledu až na druhém nebo kdovíkolikátém místě. Tak už jsem se vykecal dost, přemýšlím, jestli jsem na něco nezapomněl... No, tak asi ne. Tak dobrou noc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tolik pokusů o vyvolání slziček se hned tak nevidí. Jistě - tohle téma si o to vyloženě říká, ale čeho je moc, toho je příliš. Na city se tu útočí už na začátku filmu, kdy letadlo spadne, pak během doby, kdy se s tím celé město vyrovnává až po závěr, který nebudu prozrazovat, ale je jasné, jak to celé dopadne. Na druhou stranu se mi docela líbila sportovní stránka - ačkoliv americkému fotbalu vůbec nerozumim a je to pro mě zparchantělé rugby, tak tréninky, studium taktiky i samotné zápasy mě docela bavily. A nakonec jsem konečně trochu pronikl do toho, jak se tenhle sport počítá. Herecky jsem trochu na rozpacích. Matthew McConaughey nikdy nebyl mým oblíbencem a tenhle film na tom moc nezměnil - jeho projev alá poručík Columbo mě prostě nesedl. Připadal mi silně nepřirozený a přál jsem si, aby na začátku s tím letadlem spadnul on a ne Robert "T1000" Patrick. Nesedli mi ani afektovaný Anthony Mackie a Kate Mara, která neumí brečet. Naopak potěšil výkon Matthewa Foxe a Davida Strathaima, který sice nepředvedl kdoví co, ale já mám tohoto herce docela rád. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama