Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agnesin (Agnes White) nudný život servírky zpestřuje snad jen styk s lesbickou kamarádkou. Až do dne, kdy potkají podivínského samotáře Petera (Michael Shannon), který Agnes přemluví, aby jej nechala u ní přespat. Padnou si do oka, a Agnes začíná doufat, že našla opět muže svého života. Malý brouček v posteli ale oba vyděsí, a zvlášť poté když Peter Agnes vypoví vše o své vojenské minulosti, Agnes přestává vnímat, co je ještě realitou a co už je mimo ní ... Musím přiznat, že jsem dle popisu distributora očekával spíše nějaký horor o útočících hordách hmyzu, než to co se nakonec odehrávalo na obrazovce. První hodinu se ve filmu nic zvláštního neděje, tak máte spoustu času přemýšlet, jestli náhodou není ztráta času na tento film koukat, a jestli je úplně normální vzít na noc k sobě úplně cizího chlápka. Pak se to docela hezky rozjede, a William Friedkin ukazuje že se nějaké té kapky krve rozhodně nebojí. Trochu mne zklamal závěr, kdy jsem čekal nějaké odhalení či vysvětlení, leč marně... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně pozornost zaslouživší si film. Obsahově ventiluje zajímavý poznatek o tom, jak snadno může být psychická nemoc "nakažlivá", pokud jí trpí dostatečně přesvědčivá a manipulativní osoba a příjemcem je senzitivní jedinec, rovněž předpoklad objektivizace vlastních -vnitřně probublávajích a vyčkávajících na ten správný impuls- problémů do brouků. Anebo je to o pokusných figurkách, které manipuluje systém - armáda, CIA, drogové kartely, anebo je to lásce, která peklo přináší? Tak trochu od všeho něco, možná, a interpretací může být mnoho, pokud nepřistoupíme k té nejracionálnější. Nedoslovnost příběhu je na téhle historce báječná. William Friedkin s kvalitní dramatickou předlohou za zády, se skvělým hereckým supportem a s brutálním mixem ruchů a zvuků, způsobuje divákovi husí kůži a depresi, a to s naprostou absencí litrů a cákanců krve. Jo, asi se v tom vyžívám. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavá nuda, kde se nic neděje, a když zrovna děje, tak neuvěřitelně pomalu. Přesto se během těch 102 minut změní jedna emocionálně zasažená ale přezto nornální žena v šílence. Psychologický triller ANO. Horor NE. Jestli to stojí za shlédnutí..? Těžko říct, ale pokud je divák vnímavý kvality v tomto snímku najde. Za mě 60% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Indie filmy su obsahovo v opozici s kostantelym hollywoodom, technciky vsak nemaju prostriedky a casto ani schopnosti filmovej posadky, preto su nuteni indie tvorcovia hladat zaujimavu ´znudzecnost´. vacsinou sa nepodari, sem tam sa zadari natolko, ze vznikne divny b-ckovy hybrid a sem tam motyka vystreli. tentoraz nestrielala ani motyka, ani kladivo, ale divny b-ckovy film prijemne mrazil. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Nádherná sonda do chorej mysle narušeného človeka zobrazujúca taktiež neuveriteľnú silu sugescie voči okoliu aj sebe samému. Až do záverečného rozuzlenia filmu nemá divák úplne jasno či je blázon on alebo je skutočné to o čom dve hlavné postavy viac ako hodinu a pol zapálene diskutujú. Nedať tomuto filmu šancu môže byť pre mnohých vykúpenie z nudy ale pre fanúšikov komorných dusných temnôt taktiež veľká strata. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu není vidět jediný brouk. (ČSFD)
  • Natáčelo se v amerických státech Kalifornia a Lousiana. V Kalifornii to bylo u lyžařské oblasti v Mammoth a v Louisianě se natáčelo ve městech New Sarpy a Metairie. (Terva)

Reklama

Reklama